Stralen alsof er niets aan de hand is;-)

04:33 - 02:44
luistertijd 04:33 - leestijd 02:44

Primen is hot, ineens weer. Nu ja, wel begrijpelijk als je weet dat wereldwijd de verkopen van make-up de in de dubbele groeicijfers zitten, dank de enorme boost die selfies met make-up op social media krijgen. En hoe meer je kan aanbieden als merk, hoe beter het is voor de verkoopprikkel. Nu schreven we in het verleden nog wel eens dat primen weinig toevoegt, omdat de producten inderdaad nogal basaal waren. Tegenwoordig is dat toch echt een ander verhaal. Er zijn veel meer verzorgende stoffen aan toegevoegd, de pigmentering is sterk verfijnd en er kan nog mooier met lichtinval en kleurverandering gewerkt worden.

Leuke nieuwkomers zijn onder meer:

Estee Lauder Genuine Glow Priming Moisture Eye Balm

Een oogbalsem op waterbasis die de een verfrissend gevoel geeft aan de huid. Extracten van molasse, pruim en vitamine C helpen donkere kringen te vervagen en glucosamine verzacht de huidtextuur. Wallenvermindering komt hopelijk tot stand met algen en kamille. Je brengt het 2x per dag aan op je schone huid.

De textuur voelt zeer prettig aan, bij het opbrengen zie je inderdaad direct een licht diffuusmakend effect op kringen en lijntjes, dat is erg prettig.  Het is een hybride product voor wie oogcreme en concealer graag wil combineren. Zijn je kringen zwaarder, is het raadzaam nog wel een concealer eroverheen te doen. Is de ooghuid droog, gebruik dan ook nog wat extra oogcreme erover heen.

Kijk ook echt even bij de andere producten uit deze Glow lijn, er zitten erg leuke items bij. Neem de Blushing Creme for lips and cheeks (2 tinten) in een stick. Een mooie, sprankelende transparante kleur die perfect als subtiele blush is maar het ook heel goed op je lippen doet, als je net een hint of a tint wilt hebben. Omdat hij ook als blush moet voldoen, is hij op je lippen ook niet te vet en dat is superprettig, maar wel heel erg zacht. In roze en peach, ze passen bij elke huidtint, aldus Estee Lauder. Erg leuk product als je van frisse, subtiele make-up houdt.

Shop hier online.

Dior Fix it Colour 2-in-1-prime face eyes lips

De make-upartists van Dior gebruiken backstage natuurlijk al vele decennia priming technieken met verschillende kleuren om een gezichtshuid te egaliseren, maar nu Dior heeft gezien dat meiden op social media het afgelopen jaar ook en masse los gingen met zg. clowning technieken om het gezicht te contouren, hebben ze daar iets leuks voor uitgebracht.

Deze als een lipstick uitziende primer biedt drie functionaliteiten. De kern beschikt over een formule verrijkt met een soft-focus poeder om een egaal, geperfectioneerd huidoppervlak te creëren en rimpels op te vullen als een huid-perfectionerende primer. Rondom deze kern, corrigeert en neutraliseert een groen, gele, abrikooskleurige of blauwe tint de kleur oneffenheden: de stick is dus in meerdere kleuren verkrijgbaar.

Leestip! Lees hier ons artikel over de clown contouring trend

Volgens de “clowning” techniek, solo te gebruiken of in combinatie met een ander product, neutraliseert Fix It Colour, kleur oneffenheden in de huid. Is het waar? Ja! Wij probeerden de gele stick uit voor de kringen, maar we hadden daarna nog wel een coverage nodig, anders kreeg de huid toch een iets aparte gele gloed onder de ogen.

 100 Blue: anti-vaalheid correctie, voor een geel-getinte blanke huid en voor een Aziatische huid.

• 200 Apricot: perfect voor de matte of gebruinde huid. Ontwikkeld om de donkere huid te egaliseren, de grauwe teint te verhelderen, donkere vlekken door hyperpigmentatie en donkere kringen die neigen naar olijfgroen te corrigeren;

• 300 Yellow: corrigeert donkere vlekken en kringen. Doelgerichte must-have voor de lichte huid, verdoezelt violet-kleurige schaduwen, van bloedvaten tot donkere kringen onder de ogen. Het neutraliseert lippen met een blauwe ondertoon, en brengt de ware kleur van de lippenstift naar boven;

• 400 Green: de anti-roodheid partner. Speciaal geschikt voor de bleke teint en rozige huid, door licht te deppen worden bloedvaatjes en roodheid vervaagt.

Shop hier online.

Lees ook