Ze werd voor clown uitgemaakt en wat denk je? Vele meiden volgenden haar!

02:35 - 01:33
luistertijd 02:35 - leestijd 01:33

Contouring de grootste beautytrend van het moment. Alleen al op Youtube levert het ongeveer 300.000 video’s op. Inmiddels weten we wel hoe je een beetje moet contouren toch? Donkere tinten onder de jukbeenderen, langs de neusbrug en op het voorhoofd. Lichte tinten op de neus, onder de ogen, op de kin en boven de wenkbrauwen.

Lezerstip! Bekijk deze video nog eens met senior make-up artist Elke Willemen en BeautyJournaal’s Monique.

Vind je standaard contouring methode alweer saai? De nieuwste trend is om de opvallende figuren en vormen te maken van je make-up contouring. Een kunstwerkje, dat je vervolgens geblend wordt tot een ‘gewone’ make-up look. Make-up is fun, zo denken de jonge meiden erover.

Clown contouring

Eén van deze hypes is clown contouring. Beautyblogger Bella de Lune is de pionier van deze bijzondere contourtrend. Ze combineert contouring en color correcting en maakt er clown-achtige body-art van. Heel wonderbaarlijk ziet het er na het blenden nog mooi uit ook!

Ze maakte onderstaande look in eerste instantie om pesters de mond te snoeren die haar vanwege haar ‘niet zo au natural’ make-up een clown noemden. De pestkoppen hebben nu vast spijt, want de #clowncontouring trend gaat de hele wereld over. Steeds meer make-up artiesten en blogger maken hun eigen clown contouring tutorials.

Sugar skull contouring

Net zo creatief is de sugar skull: dat is een symbool uit de Mexicaanse traditie van de Dia de los Muertos, wanneer ze de doden vieren en herdenken. Ook dit kleurrijke skelethoofd dient zich prima als kunstwerk voor op het gezicht. Instagram-blogger Makeup by Alo gebruikt het als speelse techniek voor color correcting en contouring. Ook haar kunstwerkjes werd door heel veel internationale media opgepikt.

https://instagram.com/p/4Z_8BgrSea/?taken-by=makeupby_alo

Hieronder nog drie bijzondere contouring kunstwerken die de moeite waard zijn om te bekijken. En misschien zelfs om uit te proberen als je je een middagje creatief voelt…

Romantische contouring:

https://instagram.com/p/4-mLs0GXPI/?taken-by=contourings

 

Star Wars contouring:

https://instagram.com/p/4-Kjk-hxZ9/?taken-by=vava_beauty

 

Mozaïek contouring:

https://instagram.com/p/49l0okjLEs/?taken-by=doctors_always_lie

De boodschap van deze trends is niet om je gezicht vol te plamuren met make-up en je natuurlijke schoonheid te maskeren, maar om plezier te hebben met make-up!

Lees ook