Helemaal dierproefvrij en 100% veganistisch

04:56 - 02:58
luistertijd 04:56 - leestijd 02:58

Getest LVX veganistische nagellak

Onlangs ontving nagelstyliste en tester van het BeautyJournaal testteam Esther Kalkman wel een heel gezellig pakketje in haar brievenbus: de nagellakken van LVX!

Leuk pakketjeAmerican Beauty

De nagellakken van LVX komen uit Amerika. Ik had ze stiekem al ‘lux’ genoemd, maar het blijkt LVX te zijn. Dat maakt me meteen erg nieuwsgierig waar dat een afkorting (denk ik?) voor zou kunnen zijn. Ik heb het tot op heden nog nergens kunnen ontdekken, maar dat terzijde. LVX richt zich op vrouwen die van luxe producten houden, maar die ook graag verantwoord voor hun leefomgeving bezig zijn.

Dierproefvrij

De nagellakken van LVX zijn niet op dieren getest en vrij van schadelijke stoffen die je liever niet op je nagels wilt hebben: formaldehyde, formaldehyde hars, DBP, TPHP, tolueen, en camphor (kamfer). Ook zijn de nagellakken veganistisch. Maar wat is dat?

Leestip! Meer weten over TPHP in nagellak? Klik dan hier.

Veganistisch

De laatste tijd hoor je, naast ‘biologisch’ en ‘natuurlijk’, steeds vaker de term ‘veganistisch’ voorbij komen. Veganisten gebruiken geen dierlijke producten en dat in de breedste zin van het woord. Dus zij eten geen vlees, zuivel en eieren, zelfs geen honing. Maar ook gebruiken veganisten geen (huid)verzorgingsproducten waar dierlijke stoffen in zijn verwerkt, of die op dieren zijn getest. Voor deze mensen zijn de lakken van LVX dus ook geschikt.

De veganistische claim valt overigens niet op te hangen aan de af- of aanwezigheid van bepaalde ingrediënten in de nagellak. Veganistisch betekent dus niet dat de lak ook automatisch 100% natuurlijk is. Zo tref ik op de INCI-lijst wel Butyl Acetate en Nitrocellulose aan. Dit zijn synthetische stoffen. Voor een nagellak zul je overigens nooit helemaal zonder synthetische stoffen kunnen; deze zorgen voor de hechting aan de nagel. Dit zijn ook de stoffen die de typische ‘nagellakgeur’ veroorzaken.

Van de catwalk naar je nagels

LVX gaat met z’n tijd mee en lanceert ieder seizoen nieuwe kleuren naar aanleiding van wat er op de catwalk gebeurt. Ik test voor jullie, naast de 3-in-1 treatment, ook 2 kleurtjes; NU en Narcissist.

LVX DopAan de slag

Alle nagellakken hebben een vierkante dop. Dit vierkante gedeelte trek je omhoog, en daaronder vandaan komt een handige ronde en smallere draaidop die ervoor zorgt dat je betere grip op het kwastje hebt. De kleuren lakken, mede dankzij het niet te brede (maar ook niet te smalle) kwastje, erg fijn.

Wel moet je de kleuren van te voren even goed schudden, zodat het pigment zich goed kan vermengen. De nagellak droogt vrij snel.

LVX NUNUde!

Dit is een echte nude kleur met een lichtroze / beige ondertoon. Ik heb twee laagjes nodig voor een dekkend resultaat. Erg mooi, alleen vind ik dat de kleur mijn handen niet echt ophaalt.

De kleur zorgt er een beetje voor dat mijn huid wat doods oogt. Daar moet ik wel bij vertellen dat ik dat eigenlijk al vrij snel heb bij alle nude tinten.

Narcissist

Wow! Wat een onwijs mooie smaragd-groene / zeeblauwe tint is dit. Er zit zelfs een vleugje parelmoer doorheen. Eén laagje is al voldoende. Ik heb deze lak een paar dagen gedragen en heb heel veel complimentjes gekregen! Na 2 tot 3 dragen heb ik de lak verwijderd, omdat het mooiste er af was. Dit komt aardig overeen met een ‘normale’ (lees: niet-veganistische) lak.

LVX Narcissist

3-in-1 treatment

LVX 3-in-1Naast deze prachtige kleuren heb ik ook de doorzichtige 3-in-1 treatment getest.

Deze breng je aan als base coat onder de nagellak. De lak zorgt er, net als iedere andere base coat, voor dat je nagellak beter blijft zitten. En ook werkt ‘ie als nagelverharder. Daarvoor moet je de base coat gedurende 2 weken elke 3 dagen opnieuw aanbrengen.

Ik hoor je denken: maar hij was toch 3-in-1? Dat klopt! De derde eigenschap is namelijk dat je ‘m ook als top coat kan gebruiken!

Profielfoto Esther KalkmanMijn eindoordeel

Ik kan hier heel blij van worden! En dat baseer ik vooral op het feit dat deze nagellak veganistisch is en niet op dieren getest. Ik vind namelijk dat dieren niet hoeven te lijden om te testen wat wij allemaal op onze nagels (of gezicht) willen smeren.

Op de verpakking staat dat de lakken een gel-like finish hebben. Dat klopt wel, want ook als de lak gedroogd is, is de glans nog mooi. En als je hélemaal glanzende nagels wilt, kun je er nog voor kiezen om een laagje van de 3-in-1 treatment aan te brengen. Deze kun je ook gebruiken als topcoat. Superfijn, want dat scheelt toch weer een flesje!

Lees ook