De testers hebben de zomer in hun bol!

10:52 - 06:31
luistertijd 10:52 - leestijd 06:31

Homepage Maandfavorieten Mei 2016

BeautyJournaal testpanel favorieten mei 2016

We hebben een heerlijke meimaand achter de rug, met een paar tropische en zeer zonnige dagen. En dat zie je uiteraard terug in de testpanel favorieten van onze testers. Heerlijke zomerse producten die doen verlangen naar nog meer zonnige dagen.

Lancome JuicySimone van den BosSimone: Lancome Juicy Shaker

Ik ben helemaal weg van de super leuke nieuwe lipgloss van Lancome. De Juicy Shaker. Een lipgloss gemaakt in de vorm van een cocktail shaker in mini-formaat. De gloss belooft zachte, glanzende en gehydrateerde lippen met een subtiel kleurtje. De Shaker zit boordevol verzorgende oliën als perzikzaadolie wat verzachtend en voedend werkt. Amandelolie voor verzachtende en herstellende eigenschappen en veenbesolie wat een antioxidant is.

Je moet de lipgloss eerst even ‘shaken’ voordat je hem gebruikt. Onderaan zit namelijk een soort reservoir waar de oliën en de kleurpigmenten inzitten. De gloss plakt niet en het sponsje als applicator is super praktisch in gebruik. Je hebt direct de juiste touch op je lippen. Verkrijgbaar in 13 verschillende kleuren met allemaal hun eigen geurtje.

Shop deze heerlijke glosjes hier online met korting

Dadi OilEsther Kalkman: Dadi’ OilProfielfoto Esther Kalkman

Mijn favoriet van deze maand is Dadi’ Oil, een heerlijke olie op basis van onder meer avocado-, olijf- en jojoba oliën waarmee ik mijn nagelriemen en nagels heel graag verzorg. Minimaal 2 keer per dag smeer ik mijn nagels in en dat zorgt ervoor dat ze flexibel blijven en daardoor dus minder snel breken. Dadi’ Oil wordt snel opgenomen, is niet vet en werkt zelfs als je kunstnagels hebt. En als bonus ruikt de olie ook nog eens heerlijk!

Shop deze heerlijk nagelolie hier online

MAC High Energygerti aw 2013Gerti: MAC Pro Longwear Lip Pencil

Mijn favoriet deze maand is MAC Pro Longwear Lip Pencil. Een tijdje geleden kreeg ik na een gezellig avondje op stap met diverse wijntjes, complimenten over mijn mond, geen rokerslijntjes, mijn lippenstift zat nog perfect. Met 54 jaar heb ik echt wel wat lijntjes rond mijn mond, maar ik heb een geweldig wapen gevonden tegen lippenstift die uitloopt, MAC Pro Longwear Lip Pencil. Dit lippotlood is vrij droog maar soepel genoeg om je mond een goede contour te geven.

MAC Lipliner SwatchMet een penseeltje smeer ik hem een beetje uit op mijn mond. Je moet snel zijn, anders lukt dat niet meer. Het lippotlood droogt snel. Na een minuut kun je hem al niet meer uitsmeren. Zie foto: de rechter lijn heb ik direct vervaagd, de linker na een minuut. Het verschil spreek voor zich.

Dit lippotlood houdt je lippenstift perfect binnen de lijntjes. Zeker voor felle kleuren een echte aanrader. De kleur op de foto is More to Love, geweldig voor alle fuchsia lippenstiften. Een andere aanrader is High Energy, voor rode en oranje lippenstiften, op de foto rechtsboven.

Shop dit geweldige lippotlood hier online

Serge Lutens Clair de Musc

BeautyJournaal's perfumista Cindy

Cindy: Serge Lutens Clair de Musc

Vanwege mijn liefde voor muskgeuren, heb ik een grote collectie parfums met musk als hoofdnoot. Ik vind musk een fijne geurnoot in een parfum, omdat het ervoor zorgt dat een geur echt met je huid versmelt en mensen het idee hebben dat jij lekker ruikt, in plaats van je parfum. Clair de Musc van Serge Lutens is hier een uitstekend voorbeeld van.

Bij het aanbrengen ruik je eerst wat zepige aldehyden die je ook in Chanel No. 5 aantreft, maar daarna komt er een poederige witte musk op. Die musk ruikt niet echt naar parfum, maar alsof je jezelf juist hebt gewassen met een lekkere zeep. Ze is heerlijk knuffelig en behaaglijk. Ik ruik er ook een klein “viesje” in, dat de geur net wat spannender maakt dan de gemiddelde witte muskgeur. Je hoeft echter niet bang te zijn dat je ongewassen ruikt. Het is heel subtiel. Verder zitten er nog frisse noten zoals bergamot en neroli in, en een vleugje poederige iris. Clair de Musc is een parfum dat ik pak als ik even niet weet wat ik moet dragen die dag. Een gemakkelijke en toch chique ‘altijd-goed’-geur.

Shop dit heerlijke parfum hier online met korting

Rituals of KarmaEls: Rituals The Ritual of Karma Body Scrub(3) Els van Meenen

Als de zomer weer in aantocht is, dan ga ik altijd op zoek naar een body scrub die mij door zijn geur al helemaal in de stemming doet komen. Als voorbereiding op de zon een paar keer per week even je hele lijf een scrubbehandeling geven, zorgt ervoor dat je egaler bruin wordt en dat je ook langer plezier van je kleur hebt. Dit keer kwam ik bij Rituals terecht.

Regelmatig heeft dit merk limited editions en dus ook nu voor de zomer: The Ritual of Karma. Een kleine lijn van 5 bodyproducten en 2 geurproducten op basis van Holy Lotus en Bergamot. De Body Scrub heeft een fijne korrel die ik herken van de andere scrubs van Rituals. De geur is bloemig, maar niet te zoet door de Bergamot. Aanbrengen op een iets vochtige huid, zachte roterende bewegingen maken en afspoelen onder de douche. Daarna kan je je huid nog heerlijk verwennen met een van de verzorgende producten uit deze lijn.

Shop deze lekkere producten hier online

Marc Inbane GloveSu ChenSu Chen: MARC INBANE Glove

Het was weer rokjesdag in mei, en zelfs meerdere malen. Heerlijk met de blote benen. Minder was dat ik witte benen had. Dat zag er niet heel charmant uit. Om dit te camoufleren gebruik ik de MARC INBANE Tanning Spray in combinatie met MARC INBANE Glove. Lees hier de review van BeautyJournaal over dit product.

De MARC INBANE Glove is gemaakt van een fijne microvezelstructuur. Hierdoor wordt de spray mooi gelijkmatig verdeeld en kan ik gemakkelijk bij de moeilijke plekjes (denk aan de achterkant van de benen en knieholtes). Je kunt de glove ook gebruiken voor de rest van je lichaam, denk aan je decolleté en gezicht. De glove pluist en plakt niet. Daarnaast is de glove zijdezacht en gemaakt van duurzaam materiaal, wasbestendig tot 30°C en kan gebruikt worden door zowel links- als rechtshandige mensen.

Sho deze top glove hier online

Tester Esther van Gent

Tester Esther van Gent

Esther van Gent: Lancaster 365 Sun Compact SPF 30

Aangezien ik last heb van hyperpigmentatie, bescherm ik mijn huid dagelijks met een SPF 30 en probeer ik de zon op mijn gezicht zoveel mogelijk te vermijden. Echter vind ik een mooie bruinige glans altijd erg mooi staan in de lente- en zomermaanden. Een poeder met een kleurtje biedt dan uitkomst en… bescherming!

Lancaster Sun Compact

Al jaren gebruik ik de zonproducten van Lancaster, maar had er eerder nog niet de zonnemake-up van gezien… tot een paar weken geleden. Ik gebruikte altijd een ander merk compact poeder met een SPF 30, maar die was matterend. Met de Lancaster 365 Sun Compact SPF30 krijg je een mooie kleur, prachtige glans, bescherming en hydratatie. Heel prettig dus om een aantal keren per dag bij te werken voor optimale bescherming tegen UVA, UVB en infrarood.

Tevens heeft Lancaster in dit product gebruik gemaakt van TAC, het zogenaamde Tan Activating Complex, waardoor er sneller een bruine kleur verschijnt als je ermee in de zon gaat. De Sun Compact is verkrijgbaar in 3 kleurtinten, Light glow, Sunny glow en Golden glow.

Shop dit heerlijke gezichtspoeder hier online met korting

Merino Aloe Vera Fresh MistCorine: Merino Aloe Vera Fresh Mist SprayProfielfoto Corine Klein

Met het merk Merino kwam ik onlangs voor het eerst in aanraking, toen Els een review schreeuw over de bodylotion van Merino (je leest de review hier). Schapenwolvet, of lanoline, van schapen uit Nieuw Zeeland speelt de hoofdrol in alle producten van Merino. Lanoline staat bekend om zijn vochtinbrengende en huidbeschermende eigenschappen, maar niet iedereen kan er even goed tegen en bij sommigen levert het een allergische reactie op. Omdat ik nieuwsgierig was geworden naar dit ingrediënt, struinde ik de website van Merino af en kwam daar de nieuwe Aloe Vera Fresh Mist Spray tegen.

Het leuke aan deze verfrissende en vochtinbrengende spray is dat je hem zowel voor je gezicht als voor je lichaam kunt gebruiken. De meeste sprays die ik ken, doen slechts een van beide. De spray ruikt heerlijk fris en voelt koel aan op mijn huid. Om dat laatste effect te versterken, bewaar ik hem in de koelkast.

De verstuiver geeft een mooie en fijne nevel, zodat je er niet ‘kleddernat’ van wordt. Je kunt hem dus ook gewoon halverwege de dag over je make-up sprayen, zonder dat je daarmee je make-up aantast.

Tijdens warme dagen gaat de spray overal met me mee naartoe. Ideaal om na een paar uurtjes op het strand of het terras in de zon mijn huid wat rust te geven. Of hydratatie na de hele dag in een droge airco-omgeving te hebben gezeten op kantoor. Klein minpuntje: de flacon is te groot om mee te nemen het vliegtuig in. Want daar zou de spray wat mij betreft ook heel goed van pas komen!

Shop deze heerlijke spray voor de zomer hier online

Novexpert Flash Eclatlook met Jane Iredale mei 2016Monique: Novexpert Flash Eclat Express Radiant Cleansing Foam

Ik ben zeer aangenaam verrast door de dubbele werking van deze gezichtsreiniger. Een heerlijk hybride product. Allereerst is daar het sensorische genot van een ultra zachte, romige schuimreiniger en de fijne geur van citrus. Het masseert heerlijk op de huid. Dan reinigt het inderdaad zeer goed. Er zit zink in dat de talgproductie reguleert, papaja extract dat de dode huidcelletjes verwijdert, PHA/Polyhydroxy zuur (gluconolactone) voor een semi-diepere reiniging en het verfijnen van de poriën en vitamine C als antioxidant. Aloë Vera gel (verzachtend en vochtvasthoudend), Fytinezuur (antioxidant) en 100% natuurlijke glycerine (vochtvasthoudend).

Je brengt hem 10 seconden aan voor een normale reiniging en 20 seconden voor een diepe exfoliërende reiniging. Gebruik voor verwijdering van oogmake-up een speciale oogreiniger. Deze mousse is geschikt voor alle huidtypen, behalve de zeer droge huid. Je huid voelt na afloop super glad en zacht aan. Indachtig het feit dat dit ook nog eens een geheel gecertificeerde plantaardige cleanser is, geeft het een dubbele voorsprong. Geen synthetische toevoegingen dus!

Shop deze heerlijke cleanser hier met korting!

Lees ook