Welke komt als beste uit de test?

05:12 - 03:07
luistertijd 05:12 - leestijd 03:07

Getest Dr. Organic en Marc Inbane zelfbruiners

BeautyJournaal vroeg make-up artist Monique Brinkhorst om een vergelijkend warenonderzoek te doen voor zelfbruiners. Monique was meteen enthousiast: “Ik vind dit een hele leuke test om te doen! Ik ben uitgerust met twee melkflessen, zoals je hieronder op de foto ziet en verbrand relatief snel in de zon. Je zult me dan ook altijd in de weer zien met zonnebrand in verschillende factoren, geuren en kleuren in de zomer.

Self Tan VoorDe zonnebank is voor mij een no go. Slecht voor je huid en je ruikt naar verbrand vlees als je er onder vandaan komt (heus t’ is echt waar…).

Spraytan (lees hier al onze artikel over spraytan ervaringen) heb ik ooit voor een bruiloft gedaan en is me heel goed bevallen! Ik had een heerlijk bruin kleurtje, maar na een week begon dat geleidelijk te vervagen.”

Maar zou het niet nog fijner zijn als je alle voordelen van een spraytan zou hebben, maar dan gewoon lekker thuis?! Daarom is deze test zeker aan Monique besteed.

Monique test twee zelfbruiners: De Dr. Organic Self Tan Mousse en Marc Inbane The Original.

De vraag is natuurlijk: hoe ga je zelfbruiners nou testen vergelijken?

Uiteraard door ze te gebruiken, maar ik wil de kleur ook graag vergelijken en dat is waar het interessant wordt. Ik heb de zelfbruiners elk op één been gebruikt. Hoe dat er uit ziet zie je zo. Eerst de feiten:

Dr. Oragnic Self Tan MousseClaim: Dr Organic Self Tan Mousse

Note van BeautyJournaal: Dr. Organic insinueert volledig natuurlijk te zijn, maar is dat niet, er wordt bijv. wel de synthetische conservering fenoxyethanyl gebruikt.

 

Marc Inbane The OriginalClaim: Marc Inbane The Original

Shop hier online

 

Aan de slag

Voordat ik begin met de selftanners ga ik onder de douche en scrub mijn benen. Hierbij zorg ik dat ik extra aandacht besteed aan droge plekken, zoals knieën en enkels. Na het douchen zorg ik dat mijn huid helemaal droog is. Droge plekken als knieën en enkels smeer ik nog even licht in met wat crème. Zorg dat deze compleet is ingetrokken voor je begint met je zelfbruiner.

Marc Inbane Selftan HandschoenIk begin met de Dr. Organic Self Tan Mousse op het ene been. Met het pompje breng ik wat mousse aan op een speciale meegeleverde selftan handschoen. De mouse heeft een lichte kleur, wanneer deze uit de fles komt. Ik breng de mousse van beneden naar boven aan in een vloeiende beweging. De mouse verdeelt heel makkelijk en ik ben vrij snel klaar. Ik zie nog geen verschil. Door naar het volgende product op mijn andere been.

De spray van Marc Inbane werkt super simpel. Ik begin weer van onder naar boven en probeer een afstand van zo’n 30 cm aan te houden terwijl ik spray in een vloeiende beweging. Ik zie gelijk kleurverschil, heel handig want zo zie ik precies waar ik al ben geweest. Als ik klaar ben, zie ik dat er een paar kleine druppeltjes op mijn been zitten. Ik gebruik mijn selftan handschoen om deze weg te werken door er simpelweg één keer over heen te vegen.

Self Tan NaResultaat

Na 4 uur is mijn linkerbeen heerlijk zongebruind, terwijl mijn rechterbeen maar een matig kleurtje heeft gekregen van de Dr. Organic. Voor beide benen geldt dat er geen vlekje te zien is en de kleuring mooi egaal is geworden. Het verschil tussen beide benen is erg groot en ziet er bijna hilarisch uit.

Gelukkig ligt er buiten nog sneeuw en hoef ik mijn benen nergens te showen.

 

monique brinkhorstMonique concludeert

Ik ben groot fan van Marc Inbane, je ziet gelijk resultaat en de spray is makkelijk in gebruik. Deze gebruik ik binnenkort absoluut opnieuw, maar dan op mijn beide benen. De Dr. Organic Mousse doet naar mijn idee net te weinig qua kleur, maar smeert wel lekker uit en heel belangrijk… geen vlekken!

 

Shop de favoriet van make-up artist Monique hier online: Marc Inbane!

 

beautyjournaal shop

Lees ook