Oef, wat heerlijk! Met zuivere lanoline van schapenwol

03:07 - 01:52
luistertijd 03:07 - leestijd 01:52

Getest Merino Body Treatment body lotion met zuivere lanolin

Huidverzorging uit Nieuw-Zeeland

De producten van Merino Skincare vinden hun basis in Nieuw-Zeeland. De producten zijn gebaseerd op natuurlijke ingrediënten. De eerste Merino crème werd in 1980 ontwikkeld door de eigenaar van een kleine apotheek in het Nieuw-Zeelandse stadje Whangamate. Inmiddels worden de producten van Merino al meer dan 25 jaar wereldwijd verkocht en is het merk sinds 2014 ook in Nederland verkrijgbaar.

Profielfoto ElsSchoonheidsspecialiste Els van Meenen, tester voor BeautyJournaal en tevens eigenaar van salon Vital Skin & Body Care, test de Merino Body Treatment. Dit product won onlangs de derde prijs in de categorie Best Body Luxe bij de prestigieuze Astir Awards. Je leest het artikel hier.

Lanoline: niet voor iedereen weggelegd

Een ingrediënt dat in alle producten van Merino gebruikt wordt is Lanoline. Lanoline is een natuurlijke olie die vrijkomt wanneer schapenwol wordt gewassen. Lanoline heeft veel gemeenschappelijke kenmerken met de olie die wordt geproduceerd door de menselijke huid. Het heeft voedende, verzachtende en herstellende eigenschappen die een natuurlijke barrière vormt tegen schadelijke stoffen van buitenaf. Een nadeel van Lanoline is dat, ondanks de vele overeenkomsten met onze huid, er toch veel mensen zijn die allergisch op lanoline reageren.

Body Treatment

Merino Skincare kent inmiddels 10 verschillende producten voor gezicht en lichaam. Ik mocht voor BeautyJournaal de Body Treatment testen.

Merino Body Treatment INCIIngrediënten

De bodylotion zit in een eenvoudige tube van 200 ml. Als ik op de INCI lijst kijk dan zie ik dat na water, glycerine en cetearyl alcohol, zoete amandelolie als 4e ingrediënt vermeld staat. Dat verklaart meteen de heerlijke geur van deze lotion. Verder zit er ook nog aloë vera (kalmerend), collageen en elastine (verstevigend) en Vitamine E (antioxidant, helend) in de Body Treatment.

Eerst mijn benen verwaarlozen…

 Voordat ik met het echte testen begon, heb ik mijn benen even een paar dagen verwaarloost. Hierdoor kon ik goed de voedende en helende werking van de Body Treatment testen. In de winter wordt door de centrale verwarming vooral de huid van mijn scheenbenen altijd erg droog, waardoor ik hem ook nog wel eens kapot wil krabben. Ik ben dus gaan smeren (twee maal daags) toen het zover was…..

Merino Body Treatment HandWat vindt Els van de Merino Body Treatment?

Zoals ik al zei, de geur vind ik heerlijk. Het is een lekkere geur die heel natuurlijk ruikt. Het is een volle crème; lotion wil ik het zeker niet noemen. Zie ook de foto hiernaast

Ondanks de volle textuur wordt hij snel door de huid opgenomen zonder een plakkerig laagje achter te laten. Na een dag of vier smeren voelde mijn huid weer heerlijk zacht aan en was het jeukerige gevoel helemaal verdwenen. Ook de kleine wondjes, die door het krabben waren ontstaan, waren verdwenen.

Dit product maakt dus absoluut zijn claims waar en ik kan het je zeker aanraden.

Lees ook