Dit is nou een fruitchouli!

03:45 - 02:15
luistertijd 03:45 - leestijd 02:15

Getest Kenzo Jeu d’Amour l’Elixir

Kenzo Jeu d’Amour l’Elixir is het nieuwste parfum van Kenzo dat bedoeld is om te verleiden, zoals de commercial hieronder duidelijk laat zien. Parfumeur Daphne Bugey (ook van Kenzo Amour) heeft goed geluisterd naar wat Kenzo wilde, want Jeu d’Amour l’Elixir is een verleidelijk parfum van begin tot einde en zal een breed publiek aanspreken. Toen ik de geur voor het eerst rook, op een geurstrip, vond ik haar erg heftig. Veel fruit met vanille en hout, een aanwezige zoete bom. Maar parfum is natuurlijk niet gemaakt om op een stripje te ruiken, een geur dient gedragen te worden en toen bleek deze zoete fruitbom ineens heel veel lagen en diepgang te hebben. Ik vertel je er in deze review alles over.

De opbouw van de geur

Dit parfum speelt het spel der verleiding en gooit daarbij alle troeven in de strijd: een pittige en smakelijke opening van bramen en mandarijn, sappig en zoet met een hintje zuur. Daaronder zitten de zinnelijkste aller bloemen: de jasmijn en tuberoos, die bekend staan om hun verleidelijke aroma’s. En tot slot zijn daar gourmand noten van vanille en rum, heel spannend met daarbij een hele aantrekkelijke patchoulinoot, die de boel stevig bij elkaar houdt.

Een echte fruitchouli

In het begin zijn het fruit en daaronder de rum en iets van hout heel dominant aanwezig. Het is best een zoete binnenkomer, maar zo haalt dit parfum haar eerste slachtoffers binnen. Zodra ze die heeft binnengesleept, begint het verleidersspel met zwoele witte bloemen. Ze zijn net genoeg waarneembaar om de geur iets minder gourmand te laten zijn en voor dat broodnodige vleugje sex. Maar eigenlijk zijn die witte bloemen er alleen voor de vorm. Jeux d’Amour l’Elixir is namelijk niet echt een bloemige geur, maar draait van begin tot het einde om fruit en daaronder de fantastische tegenhanger patchouli met een flinke slok rum. Dit is het prototype fruitchouli (een combinatie van eetbare fruitnoten met donkere patchouli) in de stijl van Muglers Angel. Maar dan zachter, draagbaarder en in mijn ogen veel lekkerder.

Kenzo Jeu d'AmourSpannende en subtiele verleiding

In Jeu d’Amour l’Elixir is heel veel te beleven. Ik ruik steeds iets anders. De ene dag is ze een aardse patchouligeur, het andere moment ruik ik veel rum, fruit en hout. De geur is donker maar niet zwaar. En wat helemaal fijn is, ze blijft echt onwijs lang hangen. En niet op de manier van:  “Ik ontruim even de kamer met mijn parfum”, want het is een prettige zweem van een zwoel en warm parfum. Deze nieuwe Kenzo heeft iets speels van het fruit, iets ondeugends van de rum en de power van patchouli. De balans is goed en daardoor hangt het van het weer af, of van je stemming, wat je precies ruikt.

Feest van herkenning

Kenzo Jeu d’Amour l’Elixir is ondanks de zoete opening uiteindelijk totaal niet zoet, maar geeft een zwoele warmte af. Ze ruikt voor mij ook bekend of liever gezegd: vertrouwd. Ik moet denken aan prachtige oriëntaalse geuren als Mauboussin, Tom Ford Black Orchid, Miss Dior en Angel natuurlijk. Ik durf dan ook niet te beweren dat dit een unieke en bijzondere geur is, maar ze is heerlijk om te dragen in de koelere tijd van het jaar of in de avond.

Lees ook