Pollutant Defending en Energizing Radiance... klinkt heerlijk!

06:20 - 03:48
luistertijd 06:20 - leestijd 03:48

Getest Kiehl’s gezichtsmaskers: Pollutant Defending en Energizing Radiance Masque

Heerlijke nieuwe maskers van Kiehl’s. Tester en schoonheidsspecialiste Simone van den Bos van Studio Skincare test ze uit.

Simone van den Bos

Schoonheidsspecialiste en tester Simone..

Kiehl’s is echt zo’n merk waarvan je minimaal één product moet hebben…

Al is het alleen al om de verpakking. Ik moet heel eerlijk zeggen dat ik de naam Kiehl’s weleens vaag gehoord had, maar daar is dan ook alles mee gezegd. Van origine is Kiehl’s een apothekersmerk uit Amerika en staat het naast zijn producten ook bekend om zijn missie. Kiehl’s zet zich namelijk met name in voor humanitaire organisaties waaronder ‘Youth Aids’. Zo wordt regelmatig de winst van een bepaald product geschonken aan deze organisatie. Het is altijd fijn te merken dat er een grote mate van maatschappelijke betrokkenheid is.

Je herkent Kiehl’s aan het skelet in apothekersjas dat steevast in de winkels staat. Sabine schreef hier eerder al over.

Kiehl’s huiddiagnose: ontdek je gepersonaliseerde huidverzorgingsroutine

Je kunt in de winkels van Kiehl’s altijd terecht voor een huiddiagnose, waarna vervolgens gerichte behandelingen voor je huid kunt kiezen, die voor 100% zijn aangepast aan je behoefte: anti-aging, hydratatie, imperfecties of huidtint.

Na het beantwoorden van slechts 4 vragen over je huid ontvang je een gepersonaliseerd advies welke producten voor jou geschikt zijn. Kiehl’s belooft zelfs een jongere huid in 28 dagen, wanneer je het personaliseerde advies opvolgt.

Ik test voor BeautyJournaal twee nieuwe maskers van Kiehl’s. Het Pollutant Defending Masque en Energizing Radiance Masque.

Kiehls Maskers Textuur

Felle verpakking een lust voor het oog

De maskers zijn verpakt in een eenvoudige, maar mooie plastic pot. Een tube had mijn voorkeur gehad, want daar hoef je niet met je (vieze) vingers in.

De felle kleuren zorgen ervoor dat je direct zin hebt om een masker te gaan uitproberen. Voor deze review besluit ik om ieder masker een volle week te gebruiken volgens de aanbeveling op de pot. Zo kan ik na een week goed de verschillen per masker zien.

1.Pollutant Defending Masque

Ik begin met het Pollutant Defending Masque. Dit is het masker in de groene pot. Het is niet alleen een diep reinigend masker, maar het beschermt de huid ook tegen de schadelijke effecten van pollutie, ofwel omgevingsvervuiling. Bioflavinoiden zijn zeer krachtige antioxidanten die actief zijn bij het bestrijden van vrije radicalen. De huidbarrière hierdoor wordt versterkt, waardoor onzuiverheden zich minder kunnen hechten aan het huidoppervlak. Een ware opfrisser dus voor de huid. Zeker voor verstopte, vale rokershuiden.

Monique schreef eerder al een artikel over de gevolgen van luchtvervuiling voor je huid: lees het hier.

Kiehls Pollutant Defending Masque SimoneHet gebruik

Breng het masker in een royale laag aan op de huid. Verwijder het masker na ongeveer 5 minuten met een tissue van de huid. De restanten van het masker kun je verder inkloppen met je vingertoppen. Voor een optimaal resultaat kun je het masker het beste de hele nacht laten inwerken, aldus Kiehl’s. De volgende morgen was je de restanten dan gemakkelijk af onder de douche.

Het resultaat

Al direct na het aanbrengen voelt het alsof mijn huid heel koud wordt. Het is niet een heel onprettig gevoel, maar ik heb direct het gevoel dat dit masker niet helemaal geschikt is voor mijn huid. Na de 5 minuten inwerktijd besluit ik het masker in zijn geheel af te halen en niet de gehele nacht te laten inwerken. Dit proces herhaal ik nog 3 keer deze week. Mijn huid ziet er opgefrist uit. Maar de diep reinigende werking is voor mijn dunne, wat gevoelige huid iets teveel van het goede. Dit masker lijkt mij meer geschikt voor een meer gemengde, vette verstopte huid.

2.Energizing Radiance Masque

Het Energizing Radiance Mask geeft nieuwe energie aan je huid en laat een doffe vermoeide huid weer stralen. Het masker bevat Cranberry en Kurkuma. Kurkuma is afkomstig uit de traditionele Chinese en Egyptische geneeskunde, gebruikt om zijn helende en verzachtende werking bijvoorbeeld bij jeuk of een gevoelige eczeem huid.

De Cranberry is duidelijk zichtbaar aanwezig in het masker als een dikke donkere korrel om de huid te scrubben. Cranberry zaadjes bevatten een hoge concentratie vetzuren en antioxidanten.

Kiehls Energizing Radiance Mask SimoneHet gebruik

Breng een royale laag van het masker aan. Laat dit 5 tot 10 minuten drogen. Vervolgens met lauw water het masker zachtjes inmasseren om je huid te exfoliëren. Ik leg de nadruk op zachtjes, want op mijn huid voelt de korrel vrij scherp aan. Ik kan mij voorstellen dat je hier bij een dikke(re) ongevoeligere huid hier minder last van zult hebben. Het masker met ruim water afspoelen. Je kunt hiervoor eventueel een washandje voor gebruiken, want het afhalen is een kliederig werkje. Werkelijk de hele wastafel ligt bezaaid met allemaal kleine donkere korreltjes. En het is nog een hele klus alles weer schoon te krijgen. Dep je huid voorzichtig droog.

Het resultaat

Mijn huid voelt direct fris, schoon en minder vermoeid aan. Door het exfoliëren is mijn huid wel wat aan de rode kant. Het exfoliëren zorgt er ook wel voor dat mijn huid wat trekkerig aanvoelt, maar dat is niet vervelend. Mijn huid voelt heerlijk zacht en glad. Na het aanbrengen van een lotion en crème voelt mijn huid goed aan.

Conclusie

Beide maskers zijn makkelijk aan te brengen en voelen bij het aanbrengen heel prettig aan. De maskers doen wat ze beloven. Helaas voor mij is het Defending Pollutant Masque wat meer geschikt voor een wat vettere verstopte huid. Ik denk dat zeker na een nacht inwerken het resultaat nog beter zal zijn. Het Energizing Radiance Mask is een heerlijk masker voor een fris uitziende en zachte huid. Wees wel voorzichtig met het exfoliëren van de korrel bij een wat gevoeligere huid.

Lees ook