Magda is een echte ’tanorexic’, maar dan wel subtiel

05:06 - 03:04
luistertijd 05:06 - leestijd 03:04

Magda’s beautyritueel: wekelijkse spray-tanning

Een beautyritueel is persoonlijk en neemt soms bijzondere vormen aan. We besteedden op BeautyJournaal eerder al aandacht aan het rituaal van Ana Lee, Senior Scientific & Regulatory Affairs Specialist bij L’Oréal Paris in Nederland. Zij reinigt haar huid met de Hada Crie. Lees het artikel hier. Of wat te denken van het bijzondere baardverzorgingsritueel van freelance geluidsman Joffrey. Lees zijn artikel hier.

Ditmaal is de beurt aan Magda Scheltema. Zij geeft zichzelf iedere week een spray-tanning behandeling.

Vertel kort iets over jezelf

Ik ben eigenaresse van beauty & spray-tan salon Maggie’s Spray in het Friese plaatsje Sneek, waar ik samen met mijn vriend ook woon. Ik ben 31 jaar en heb naast mijn salon een fijn en sociaal leven en een grote passie voor uiterlijke verzorging.

Je beautyritueel is spray-tanning. Vertel daar eens wat meer over!

Elke donderdag na sluitingstijd is het zover. Nadat ik mijn klanten heb voorzien van een mooi en vooral subtiel kleurtje (want laten we eerlijk zijn… in de winter hoeft het niet zo donker) ben ik zelf aan de beurt. Uiteraard heb ik een dag van te voren mijn hele lichaam zacht gescrubd met een daarvoor bestemde scrubhandschoen.

Voordat ik mezelf de behandeling geef, reinig ik mijn gezicht goed en zorg ik ervoor dat al mijn make-up eraf is. Ik spray mezelf. En dat is niet gemakkelijk. Dus: don’t try this at home! Het heeft mij vele jaren oefening gekost.

Magda geeft zichzelf de wekelijkse spray-tan behandeling in haar eigen salon in Sneek.

Hoe is dit ritueel zo ontstaan?

Omdat ik werk in een salon waar spray-tanning razend populair is, vind ik het belangrijk om zelf hét beste visitekaartje te zijn. De eerste jaren liet ik mij altijd sprayen, maar daarna heb ik het stapje voor stapje bij mijzelf gedaan.

Hoe lang pas je dit beautyritueel al toe?

Ik ben een echte ‘tanoraxic’, zoals ze dat noemen. Ik spray al ruim vier jaar, elke week!

Heeft je spray-tanning ritueel ook nadelen?

Ik ben niet zo’n smeerder. Terwijl het juist belangrijk is om je huid goed te hydrateren met een bodylotion. Het liefst twee keer per dag. Ik merk dat wanneer ik smeer de spray mooier en langer blijft zitten. En ondanks de Vitamine C en toegevoegde verzorgende ingrediënten van de spray-tan lotion, merk ik dat mijn huid ietsjes droger is na een spray-tan.

En wat zijn de grootste voordelen voor jou?

Het sprayen zelf is in 5-10 minuten klaar en het effect dat het op mij, mijn lichaam en mijn gestel heeft, is fenomenaal. Direct na de behandeling vind ik mijn spiegelbeeld al leuker. Ik voel me slanker en ‘strakker’. Toch is een spray-tan pas mooi na het douchen, dan is het heftige bruin eraf en blend de spray mooi met je eigen ondertoon.

Als ik gesprayd ben, vind ik dat mijn kleding mooier staat. Ik kan dan zelfs geel of bruin dragen, dat is anders een echte no-go. Ook mijn make-up staat frisser en ik zie er minder vermoeid uit. Dit is niet alleen maar uiterlijke schijn! Ik straal, want ik voel me goed. Om eerlijk te zijn, zou ik nooit meer zonder willen.

Heb je hier speciale tools of producten voor nodig? En zo ja, waar koop je die?

Enkel een spray-tan apparaat (ik heb eentje van Allure), spray-tan lotion (ik werk veel met Vani-t, Vita-Liberata) en een gedegen training. Deze trainingen geef ik trouwens ook zelf. Mijn producten koop ik via de website www.spray-tan.nl

Het Allure spray-tan apparaat.

Wat gebeurt er als je je ritueel een tijdje overslaat? 

Ik krijg commentaar als ik door tijdgebrek on-gesprayd door het leven ga. Ik krijg dan van mijn omgeving de vraag of ik moe ben. Ik sla nogal bleek uit in de winter, dus ik snap het wel!

Krijg je wel eens gekke opmerkingen?

Ik krijg gelukkig nooit te horen dat ik té bruin ben, of lelijk bruin. Dus nee, ik krijg geen gekke opmerkingen.

Heb je nog iemand anders in je vrienden- of kennissenkring die ook een bijzonder beautyritueel heeft? Aan wie geef je het beautystokje door?

Als ik iemand kan aanraden die veel over beauty weet (… en er bovendien zelf ook één is), en die vast en zeker een bijzonder beautyritueel heeft, dan is het wel Layla Greidanus. Succes!

OPROEP!

Lees ook