Ionische reiniging is hot in Azië

05:20 - 03:12
luistertijd 05:20 - leestijd 03:12

Ana Lee is 30 jaar en werkt als Senior Scientific & Regulatory Affairs Specialist bij L’Oréal Paris in Nederland.

Je gebruikt een speciale reinigingstool. Vertel ons meer.

“Ik gebruik de Hada Crie CM-N810 van Hitachi bij mijn reinigingsritueel. De Hada Crie is een beauty device dat werkt met ionentechnologie. Positief en negatief geladen ionen reinigen de huid en helpt bij het doordringen van voedingsstoffen in de huid.”

Hoe ben je eraan gekomen?

“Een vriendin uit Hong Kong heeft de Hada Crie voor me gekocht in Japan en nam het mee voor me toen ze twee jaar geleden naar Nederland kwam voor een vakantie.”

Wie tipte je?

“Eigenlijk niemand. Omdat de meeste familieleden van mij in Hong Kong wonen, vlieg ik nog met regelmaat terug naar Hong Kong. Ik denk dat ik een reclame hiervan op televisie dan wel in de winkels heb gezien. Het is een populair product in Azië. Eerlijk gezegd was ik vrij laat met de aanschaf van het product vergeleken met anderen.”

Wat gebruikte je eerst en waarom voldeed het niet?

“Ik kreeg 2,5 à 3 jaar geleden ineens last van een erg onzuivere huid. De Hada Crie wilde ik al een tijdje proberen maar ik had nooit echt moeite genomen om een type uit te zoeken en online of in Azië eentje te kopen. Het was dus eigenlijk in een spur of the moment dat ik dacht, nu wordt het tijd om te kijken of de Hada Crie helpt in mijn strijd tegen een onzuivere huid.”

Hoe lang gebruik je hem al?

“Ik heb de Hada Crie nu twee jaar. In het begin gebruikte ik het apparaat heel trouw twee keer per dag met de uitgebreide reinigings- en moisturizing-instelling. Nu gebruik ik het vooral bij mijn reinigingsritueel in de avond zodat alle make-up goed verwijderd wordt en ik met een schone huid kan slapen. Ook gebruik ik het apparaat wanneer ik een sheet mask gebruik voor een optimale opname van het product.”

Hoe gebruik je de Hada Crie?

“Mijn reinigingsritueel begint met het verwijderen van mijn make-up met Garnier’s Micellair Reinigingswater voor gevoelige & gemengde huid. Vervolgens was ik mijn gezicht met HADA LABO Goku-jyun Face Wash en spoel ik mijn gezicht goed af met koud water. En dan pak ik mijn Hada Crie CM-N810 bij die ik op de stand cleansing zet. Bij deze stand gebruik ik ook Garnier’s Micellair Reinigingswater. Eerst bevochtig ik een wattenschijfje rijkelijk met het reinigingswater en dan bevestig ik het op de kop van de Hada Crie.”

En je brengt er ook je moisturizer mee aan?

“Inderdaad, dan zet ik het apparaat op de Moisturize stand. En als ik een sheet-masker aanbreng, zet ik hem op Refresh. Leuk he. Bij de moisturizing en  refresh-stand maak ik lange strijkbewegingen in plaats van draaiende bewegingen om als het ware de huid glad te strijken.”

Wat maakt ’t zo fijn?

“Mijn huid voelt na gebruik ontzettend fris en gevoed aan. Het resultaat is meteen merkbaar en het hielp ook nog eens bij mijn ontzettend onzuivere huid zonder dat mijn huid daarna droog en trekkerig aanvoelt. Met de ionentechnologie worden ook onzuiverheden verwijderd die niet altijd verdwijnen met normale reiniging. Omdat het apparaat draadloos is, kan ik ook makkelijk ondertussen tv kijken of nog wat laatste mails lezen.”

Waar koop je het?

“Het apparaat is in Hong Kong praktisch in elk winkel te koop waar ze elektronica verkopen. Online is deze vast ook wel te vinden via Amazon.com.”

Heb je tips of advies over cleansing voor onze lezers: do’s and don’ts?

“Do: Zoek je eigen reinigings- en verzorgingsritueel die bij jouw huidtype past. Steek tijd en energie in het uitzoeken wat je huid nodig heeft. Leer je eigen huid kennen. Je huid verandert in de loop van de jaren en naar omstandigheden dus het is een continue proces waarbij je je telkens aan moet passen.”

“Don’t: Je huid níet reinigen. Vrouwen die geen make-up gebruiken denken soms dat voor hen reinigingsproducten niet nodig zijn, terwijl juist luchtvervuiling en vuil van je handen die onbewust je gezicht veel aanraken in de loop van de dag de grote boosdoeners zijn.”

Verklap eens een beauty geheimpje.

“Ik ben opgegroeid met de principes van Traditional Chinese Medicine. Men gelooft dat acne ontstaat door te veel ‘hitte’ in het lichaam. Dit kan komen door ongezond eten, stress, moeheid et cetera. Onder andere gefrituurde voedsel is uit den boze.”

Extra tip: Double Cleansing

“Heb je trouwens al eerder van double cleansing gehoord? Het is eigenlijk een concept waarbij je eerst overtollige olie dan wel make-up verwijdert en dan pas echt je huid zuivert. Eerst je make-up goed verwijderen en dan pas ‘normale’ gezichtsreiniging toepassen, het zuiveren.”

Beautyjournaal schreef er al eerder over, lees meer over goede toners voor dubbele reiniging en lees Monique’s ervaringen met de Environ gezichtskuur.

Lees ook