Inclusief conditioner voor een zacht resultaat

02:15 - 01:21
luistertijd 02:15 - leestijd 01:21

Joffrey’s beautyritueel: baard wassen en föhnen

Een beautyritueel is persoonlijk en neemt soms bijzondere vormen aan. We besteedden op BeautyJournaal eerder al aandacht aan het rituaal van Ana Lee, Senior Scientific & Regulatory Affairs Specialist bij L’Oréal Paris in Nederland. Zij reinigt haar huid met de Hada Crie. Lees het artikel hier. Toen we Ana vroegen of zij iemand in haar vrienden- of kennissenkring had met eveneens een bijzonder beautyritueel, twijfelde Ana geen moment: “De baard van Joffrey Breeuwer!” Hoogste tijd dus om Joffrey te bevragen naar zijn ritueel. Lees mee.

Wat is er zo speciaal aan de behandeling van je baard?

Voor mij is het inmiddels niet meer zo speciaal, maar veel mannen (en vrouwen) zullen dit bijzonder vinden. Naast het bijwerken van mijn baard, was mijn baard met normale shampoo en conditioner, die ik steel van mijn vriendin. De conditioner helpt tegen jeuken en maakt mijn baardhaar mooi zacht. Daarna föhn ik mijn baard droog.

Hoe lang ben je hier mee bezig?

Ik verzorg mijn baard elke dag. Inclusief wassen en drogen neemt dit ongeveer 10 minuten in beslag.

Hoe is dit ritueel ontstaan?

Ik heb mijn baard al zeker zes jaar. Het is mijn handelsmerk geworden en daarom zorg ik er goed voor. Zonder baard heb ik het gevoel dat mijn gezicht korter is. Wat meer een babyface.

Heeft je ritueel ook nog andere voordelen?

Mijn baard is handig om voorwerpen in te verstoppen, vooral bij festivals. Ik heb nog nooit meegemaakt dat security mijn baard controleert.

Wat vindt je vriendin ervan?

Die ziet mijn baard graag wat korter. Eerder een soort stoere stoppels. En ik? Ik luister daar niet naar…

Bezoek ook eens Joffrey zijn website … off topic, maar wel erg leuk! Joffrey is freelance geluidsman en komt regelmatig samen met BN-ers op de gekste plaatsen.

OPROEP!

Lees ook