Gerti zoekt een foundation zonder pancake effect

02:44 - 01:38
luistertijd 02:44 - leestijd 01:38

Pigmentvlekjes en roodheid laten je er snel wat ouder uitzien. Peelings en laser kunnen op termijn pigmentvlekjes verminderen, maar de snelste oplossing voor een mooie teint is foundation. Ik test Vichy Teint Idéal Fluide.

GertiTwee varianten: crème of fluide

Vichy Teint Idéal bestaat in twee varianten: een crème voor de droge huid en een fluide voor de normale tot gecombineerde huid. De laatste is perfect voor mijn huid die normaal is, maar toch af en toe wat glimt.

De foundation komt in een glazen flacon met pompsysteem. Het is een mooie dunne foundation; niet te vergelijken met de klassieke vloeibare foundation, maar ook niet met de nieuwe extreem vloeibare foundations waarvan Monique er een paar testte. Teint Ideal fluide is wat dikker dan bijvoorbeeld Lancome Miracle Air, maar geeft datzelfde poederige resultaat.

Natuurlijk, niet mat resultaat

De foundation laat zich makkelijk aanbrengen, ik gebruik mijn vingers. Hij verdeelt goed en geeft een mooi resultaat zonder dat hij echt mat oogt. De houdbaarheid is redelijk tot goed. De foundation is niet volledig dekkend: je ziet de huid erdoorheen, maar dat is wat ik wil. Geen pancake effect.

Vichy Teint Ideal op Hand

Kleur 45 (links) en 25 (rechts) gemengd geven voor mij een mooi, natuurlijk resultaat. Geen pancake effect!

De juiste kleur vinden valt nog niet mee

De juiste kleur vinden is lastiger. Er zijn maar vijf kleuren en dat is niet veel. Heb je een heel lichte huidskleur of juist een getinte huid, dan zal je geen geschikte kleur vinden. Maar ook met mijn Hollandse huid is het een puzzel. Uiteindelijk meng ik de kleuren 25 en 45. Kleur 35 die er tussenin zit, is te roze en geeft mijn gezicht een doodse uitstraling.

Vichy Teint Ideal Kleuren

 

Het uitzoeken van de juiste kleur wordt bovendien door de apotheek niet makkelijk gemaakt. Bij mijn apotheek staat de make up op het onderste schap. Er is geen spiegel. Ik voel me opgelaten dat ik op mijn hurken moet gaan zitten om de foundation te testen. Dit is niet echt klantvriendelijk en nodigt niet uit tot kopen.

Conclusie

Als je huid matcht met een van de kleuren is dit een prachtige foundation. Het resultaat is een mooie egale teint die er natuurlijk uitziet. Licht poederig met een mooie glow. Ten opzichte van de luxe foundations, zoals Lancome, Dior en YSL, is hij ook nog eens goed betaalbaar. Zoek wel een behulpzame apotheek die je helpt met het bepalen en vinden van de juiste kleur.

Lees ook