Monique favoriet binnen de waterige foundations

02:31 - 01:30
luistertijd 02:31 - leestijd 01:30

YSL le teint encre de peau foundation

In december 2014 keek ik voor het eerst eens goed naar dit flesje bruine vloeistof, ja echt, zo vloeibaar als water. Met een onhandige spatel waarmee je het eruit moet halen en blijkbaar op je wang moet leggen, of op de rug van je hand.

Hoe vloeibaar kan het zijn!

Ik was meteen verkocht. Omdat het zo lekker vloeibaar over je huid glijdt en zich door snel vervliegende siliconen ook heel snel hecht. Er ligt een voile over je huid die doet denken aan ragfijne airbrush. Mede omdat het niet geheel poederachtig wordt, zoals ik wel bij andere foundations in dit waterige segment ervaar.

Snel verdampende olie, of siliconen?

YSL spreekt van vluchtige olien. De vloeistof wordt zodra hij in contact komt met de huid omgezet in pigmenten. Toch denk ik dat het hier om vluchtige, dus snel verdampende siliconen gaat. Op de inci-lijst zie ik op de tweede plaats namelijk cyclohexasiloxane staan, een familielid van de vluchtige siliconen.

Prettig huidgevoel, niet te droog

Ook blijft er, ondanks een matterende claim en het vermogen om talg te absorberen, een subtiele YSL Le Teint Encre de peau kleur BR50glans aanwezig, en een heel licht vochtig gevoel op mijn huid. Ik vind dat erg prettig, omdat mijn wangen droger zijn dan mijn middenzone.

De kleur die ik testte, hoewel iets te donker in de winter, BR50 (in de rozebeige familie), weet zich wel mooi met mijn huidtint te laten versmelten.

Lang houdbaar

De claims zijn ook overduidelijk: zo licht als een veertje en onuitwisbaar als inkt. Zo is het precies. De kleur en de textuur is aan het einde van de dag niet opgegeten zoals vroeger met foundations gebeurde.

Je kunt het met je vingers of met een kwast aanbrengen. Je kunt het ook met je dagcreme mengen voor een nog subtieler effect, of wanneer je de vloeistof toch te droog vindt voor je huid bij solo gebruik.

Ik heb in dit genre ook andere vloeibare foundations getest: Giorgio Armani Maestro, Dior Nude Air en Lancome Miracle Air de Teint. Deze zal ik in andere reviews bespreken. YSL komt voor mij als fijnste uit de bus omdat hij niet te droog wordt en niet te mat. De spatel mag wat mij betreft alleen wel snel ingeruild worden voor een pipet:-)

YSL encre de peau

Lees ook