Mooie kleuren, doseren met pipet, niet al te droog

03:42 - 02:13
luistertijd 03:42 - leestijd 02:13

Lancome Miracle Air de Teint is in 2014 uitgekomen en valt binnen de categorie van de uiterst vloeibare foundations. In dit genre besprak ik al eerder de YSL Miracle Air de Teint.

Het kenmerkende aan deze foundations is dat ze ultra lichtgewicht zijn, als een voile over je huid liggen, zonder dat deze nu echt zwaar gecamoufleerd is: huid blijft huid, en dat ze een matte, langhoudende kleur geven. Lancome spreekt van een ‘nude’ foundation en vergelijkt haar product met de blurring effecten van priming producten.

Primer met een tintje?

Dat is een mooie vergelijking, want deze nieuwe generatie foundations is zo vederlicht en toch egaliserend dat je wel kan denken aan een primer met een tintje. Volgens Lancome komt dit door de speciale lichtweerkaatsende deeltjes in de poederpigmentjes. Ze egaliseren zonder het idee van een bedekkend effect. Nu ken ik overigens wel primers die zeker een laagje neerleggen dat je voelt, maar goed….

Geen full coverage

Het zijn heerlijke foundations voor vrouwen die geen full coverage van een gewone foundation willen, die uberhaupt niet het gehele gezicht met foundation willen bedekken. De matterende eigenschappen van deze fluides, die zodra ze met de huid aanraking komen vrijwel direct poederachtig worden, zijn ook fijn als je een gemengde huid hebt.

lancome miracle air de teint kleuren

Hoe gladder de huidstructuur, hoe mooier het effect

Omdat deze foundations geen aanspannende anti-aging eigenschappen hebben, vind ik ze vaak mooier op een nog zo glad mogelijke huid. Het poederachtige effect kan rimpels net iets versterken.

Ze lijken allemaal hetzelfde, er zijn toch verschillen

Ik heb van deze generatie foundations inmiddels getest de YSL Le Teint Encre de Peau die ik ook erg mooi vind omdat hij niet al te droog is op mijn huid. Lees  die review hier. Reviews over Dior Air Nude en Armani Maestro volgen nog.

Over deze foundation van Lancome ben ik ook erg te spreken. De kleur is prachtig, het is fijn dat er een pipet aan zit, en hij voelt niet al te droog aan op mijn wangen.

Pas op: ze kunnen gaan rullen op je dagcreme

Een probleem ervaar ik wel met de vluchtige, snel verdampende stoffen in deze foundation(s). Het fenomeen van rullen kan ontstaan in combinatie met je dagcreme. In dit geval gebruikte ik een dagcreme zonder siliconen. Dat zou de oorzaak kunnen zijn, maar vaker is het mij niet geheel duidelijk waarom rullen ontstaat: ofwel geen match tussen de siliconen in je dagcreme en de verzorging, ofwel geen match tussen de andere soorten vetten in je dagcreme en de siliconen in de foundation. In deze waterige foundations zitten zeer vluchtige siliconen dus die verdampen, waardoor ze snel hechten. Hier kan het dus fout gaan. Maar indien ze goed vermengen samen kun je dit soort foundations heerlijk uitsmeren met je vingers over je huid.

Deppend aanbrengen

Als je ook last van zg. rulletjes krijgt, is het raadzaam om je dagcreme eerst goed in te laten trekken en ook niet te dik aan te brengen. Je foundation niet met je vingers maar een kwast of sponsje voorzichtig deppend aan te brengen, en ook goed te laten drogen.

Mixen met je dagcreme

Ook is het de moeite waard om de foundation met wat druppels te vermengen met je dagcreme, waardoor je een getinte dagcreme krijgt. Het matterende effect van de poederdeeltjes in de foundation zal hierdoor wel grotendeels teniet gedaan worden.

Lees ook