Prachtige teintverfraaiende kleuren

02:32 - 01:31
luistertijd 02:32 - leestijd 01:31

T. LeClerc poeders na 100 jaar nog steeds een hit!

Wie de artikelen van BeautyJournaal regelmatig leest, is het van oorsprong Franse merk T. LeClerc ongetwijfeld al eens tegen gekomen. Zo vertelden we je begin dit jaar over de limited edition Flamingo Collectie in zonnige, vintage kleuren en swatchte Laura een zonnige glow met de zomercollecties voor 2015. Als je zo al deze zeer complete make-up lijnen bekijkt, dan zou je bijna vergeten dat het merk T. LeClerc ooit is begonnen met alleen losse poeders.

Over een apotheker die graag experimenteerde

In 1881 opende de beroemde apotheker Theophile LeClerc namelijk zijn eigen apotheek in één van de meest prestigieuze delen van Parijs. Theophile experimenteerde veel en graag met schoonheidsproducten en cosmetica. Zo ontwikkelde hij een geheime formule om los rijstpoeder te gebruiken voor het gezicht.

De losse poeders waren direct een absolute hit. De zachte textuur maar ook de hoge kwaliteit en het feit dat de poeders waren ontwikkeld door een apotheker gaven LeClerc een goede reputatie. Om aan de vraag te voldoen ontwikkelde Theophile een breed kleurenpallet aan poeders. Zodat er voor iedere Franse mademoiselle een geschikte kleur te vinden was.

Ruim een eeuw later nog steeds een veel verkocht product

Inmiddels is het merk T. LeClerc meer dan alleen een apotheker in Parijs en worden de losse poeders in meer dan 25 landen verkocht. De geheime, hypo-allergene formule op basis van verzachtend rijstmeel is echter niet veranderd. De losse poeders zijn een veel verkocht product en tref je bovendien regelmatig aan in de make-up koffers van visagisten.

Voor ieder huidprobleem een kleur

Het hedendaagse kleurenpallet bestaat uit meer dan tien kleuren, waarbij elke kleur een bepaald probleem aanpakt. Zo verlicht de kleur Chair Rosé sproetjes, vermindert Naturel (op de foto hiernaast) roodheid en maakt Orchidée de fletse huid weer fris. Je brengt de poeders aan met een poeder puff of een poeder brush. Alle kleuren geven een matte finish.

De losse poeders worden verpakt in een met de hand verzegelde box van 25 gram en zijn na openen nog ongeveer drie jaar houdbaar.

Liever compact?

Dat kan. Sinds 1998 zijn de poeders ook in compact te verkrijgen. Perfect voor in he handtas om overal mee naar toe te nemen.

Klik hier voor een verkooppunt bij jou in de buurt of shop direct online.

Lees ook