Sensai lanceert haar allereerste eau de parfum

03:37 - 02:10
luistertijd 03:37 - leestijd 02:10

Sensai The Silk

Sensai staat voor mij synoniem aan luxe. Het is een prijzig cosmeticamerk en aangezien ik vanwege mijn parfumhobby toch ergens op moet besparen, heb ik nog nooit iets van dit merk aangeschaft. Maar nu is daar dan opeens het allereerste eau de parfum van Sensai: The Silk. Yep, dan ben ik toch wel geïnteresseerd.

Geurige zijde

De geur is geïnspireerd op een 1000 jaar oude Japanse geurcultuur. Japanse vrouwen wilden hun schone huid niet “bezoedelen” met een direct parfum, maar wel lekker ruiken. Dit deden ze door hun omgeving te parfumeren met geurige rook, die zijn geur vervolgens afgaf aan het haar en de zijden kleding. Deze geurende zijde in combinatie met de (schone) huidgeur creëerde een individueel zinnelijk aroma, dat Sensai heeft gebruikt als inspiratie voor The Silk.

Homepage Sensai The Silk

Warme en luchtige omhelzing

The Silk staat dan ook voor een parfum zo transparant als een laagje zijde. Ze draagt dicht op de huid, alsof de draagster zelf zo lekker ruikt in plaats van haar parfum.

Hoe heeft Marie Salamagne, de parfumeur, dat nu gedaan? Ze wilde een geur creëren die net als zijde zowel transparant als warm was. En dat is goed gelukt, want The Silk is warm maar niet zwaar.

Het parfum opent zachtkruidig met de duidelijke geur van peper. Het geeft warmte maar ook pit. Daaronder ruik ik een zachtzoete onbestemde bloem. Dat blijken viooltjes te zijn, met daarbij een fruitige noot van peer. Maar na de spicy opening wordt The Silk al snel een stuk zachter en warmer. De amber komt op, met een vleugje poeder van tonkaboon en musk. Verder geven lelietje- van-dalen en roos een schoon gevoel en doet de geur mij daarom ook aan een lekker stuk zeep denken.

Wat ik zo fijn vind aan The Silk, is dat het een aangenaam gevoel van “lekker ruiken” biedt, maar daarbij toch niet te overdadig geparfumeerd is. The Silk ruikt schoon, warm en romig met een poederige en lichtzepige amber die subtiel blijft.

Japanse soberheid

Zoals je gewend bent van Sensai draait het ook hier om de inhoud en niet om de verpakking. Die is best aardig maar geen bijzonder pronkstuk op je kaptafel. De doos is wit met goud met een fles die lijkt op een spoel zijde maar niet persé heel duur oogt. Zo is de dop van plastic. Gezien de prijs van dit parfum vind ik dat wel jammer. Voor €121 voor 50 ml had ik misschien iets meer verwacht.

Sensai The Silk Sfeerbeeld

Lekker ruiken en genieten op de bank

Aan de andere kant draait het uiteindelijk toch om de geur en die is duidelijk van mooie kwaliteit. Het is een subtiele geur, waardoor je verzorgd ruikt in plaats van walmt. Alsof je net uit bad bent gestapt en jezelf hebt ingesmeerd met een heerlijk geurende crème. Het is die behaaglijkheid die The Silk zo fijn om te dragen maakt.

Sensai the Silk is dan ook bij uitstek geschikt voor alledag en vanwege haar warmte past ze ook prima bij de herfst. Een hele fijne zachte geur voor de liefhebbers van warme oriëntaalse geuren. Lekker voor op de bank met een kopje thee als het weer wat guurder wordt.

Sensai The Silk is naast een eau de parfum ook verkrijgbaar als eau de toilette.

Lees ook