Hyaluronzuur doet meer dan vocht binden

07:16 - 04:21
luistertijd 07:16 - leestijd 04:21

Novexpert Hyaluronzuur Boosterserum

Sinds de hyaluronzuur injectable voor het gezicht een hoge vlucht nam, heeft ook de cosmetica industrie heel goed gekeken wat je met deze huid-eigen stof allemaal kan doen in huidverzorging. Hyaluronzuur is een heel goede, zo niet de beste vochtbinder en dat komt de celcommunicatie zeer ten goede.

100% natuurlijk en biologisch afbreekbaar

Bovendien geeft het op de huid aangebracht ook een fraai gladstrijkend effect. Mits het in de juiste moleculaire grootte wordt toegepast. De Novexpert Hyaluronzuur booster steekt er met vlag en wimpel bovenuit, en is nog 100% natuurlijk ook – en EcoCert gecertificeerd. Het is volledig biologisch afbreekbaar.

Shop hier online

 

Werkzaamheid= percentage + opneembaarheid

In een flacon van dit serum zit maar liefst 1,6% hyaluronzuur. Als je dat vergelijkt met een injectiespuit waarin 2% puur hyaluronzuur zit, of met een gemiddelde pot crème waarin 0,5% hyaluronzuur zit, is dit een heel mooi werkzaam percentage. En je weet het: percentages doen ertoe, maar ook de opneembaarheid. En daarover ga je ik dus meer vertellen.

Hyaluronzuur in je lichaam

Hyaluronzuur is van nature aanwezig in de extracellulaire matrix van ons bindweefsel en in de gewrichtsvloeistof, dat de functie heeft om gewrichten te smeren. Het is ook aanwezig in het oog, waar het behalve voor lokale vochtbinding ook voor bescherming van zowel de ogen als het hoornvlies zorgt.

Het is even technisch, maar ik leg het toch uit. Hyaluronzuur valt onder de groep glycosaminoglycanen, die op hun beurt, wanneer gebonden aan eiwitten, behoren tot de proteoglycanen. Deze stoffen zijn negatief geladen en daardoor kunnen ze vocht aantrekken. Hierdoor kan de huid iets opzwellen, en dus wat meer volume krijgen. In de gewrichten zorgen deze proteoglycanen voor een schokdempende werking.

Shop hier online

 

1,6% pure hyaluronzuur gel in Novexpert Boosterserum

Hoe meer vocht, hoe beter huidcellen functioneren

Maar er is inmiddels meer bekend over de kracht van vocht op het functioneren van huidcellen. In 2003 ontdekte Peter Agre de zogeheten aquaporines – kanaaltjes zorgen voor een optimale vochtverspreiding in diverse delen van het lichaam. Hij won er de Nobelprijs mee! Hoe beter deze kanaaltjes functioneren en vocht verdelen tussen de cellen, hoe beter die cellen hun werk kunnen doen. Zo kreeg het begrip hydratatie, waar we rond die tijd echt wel op uitgekeken waren, een nieuwe betekenis. Optimale hydratatie draagt simpelweg bij het afremmen van verouderingsverschijnselen. Daar heb je helemaal geen hocus-pocus ingrediënten voor nodig!

De som van grote en kleine moleculen

Nu was er de afgelopen jaren veel te doen over de werkzaamheid van hyaluronzuur in cosmetica, en de beschikbaarheid ervan voor de huid. Omdat het aanvankelijk minder deed dan men verwachtte. Het had te maken met de moleculaire grootte. Hoe groter het molecuul hoe minder het in de bovenste huidlaag kan dringen, hoe meer het erop blijft liggen en alleen op de huid voor een vochtbindend effect kan zorgen. Dat is natuurlijk op zich al fijn, maar sinds bekend is wat het effect is van hydratatie in de huid, wil je dat natuurlijk ook bereiken.

Shop hier online

 

Het werkt, echt zichtbaar…

Doordat hyaluronzuur de vochtbalans en de elasticiteit van de huid verbetert, worden rimpels door vochttekort en verminderde elasticiteit voorkomen. En als het werkt, is het ook echt zichtbaar, zo weten we inmiddels uit testen die we zelf met dit serum bij BeautyJournaal hebben gedaan. Daarover later meer!

Vier moleculaire soorten hyaluronzuur in Novexpert

Vier soorten moleculen klaren de klus

Novexpert was bekend met dit euvel en anticipeerde hierop door met een nieuwe hyaluronzuur cocktail te komen, bestaande uit vier in afmetingen verschillende moleculaire soorten hyaluronzuur: niet fragmentarisch – dus groot, dat een onmiddellijk verzachtende werking heeft en ruwheid laat afnemen, fragmentarisch – dat vochtbindend werkt, zeer fragmentarisch – dat in staat is om de huid van binnen uit wat op te vullen door vochtbinding en micro-fragmentarisch dat het meest diep in de bovenste huidlaag doordringt en een collageen stimulerende prikkel kan afgeven. Aan de gelformule is ook een suikerextract toegevoegd dat als versterker voor het hyaluronzuur werkt.

Shop hier online

 

Op je 50ste nog maar de helft hyaluronzuur

Nu gaf ik hierboven al aan dat hyaluronzuur essentieel is voor huid en botweefsel, maar naarmate je ouder wordt neemt de hoeveelheid af en kun je absoluut extra gebruiken. Met name in de opperhuid, waar 24% van de zogeheten hyaluronsynthese plaats vindt (20% vindt in de dermis plaats). Op 50-jarige leeftijd bevat je huid nog 50% van de hoeveelheid hyaluronzuur die het ooit had. Heel interessant om te weten is ook dat hyaluronzuur in de opperhuid 24 uur kan ‘overleven’, in de lager gelegen dermis (de lederhuid, waar de cellen worden aangemaakt) is dat 8 uur.

‘Mijn droge huid is na het aanbrengen direct zacht en glad’

Lees onze tester reviews

Het Novexpert hyaluronzuur gelserum is een prachtige dorstlesser, zo heeft ons team al persoonlijk kunnen ervaren (lees hier de reviews) en vanwege de unieke samenstelling is het ook in staat om de huid van binnenuit wat op te vullen. Je huid kan op fijne lijntjes echt letterlijk gladtrekken. Ideaal.

Het bijzondere hyaluronzuur van Novexpert is in vrijwel alle producten te vinden, maar in het Hyaluronzuur Booster serum in de hoogste en meest complete concentratie en samenstelling. Dit serum kun je onder je crème aanbrengen, maar er ook mee mengen.

Producten met hyaluronzuur zijn ideaal voor de normale tot droge huidtypen, maar ook na zonnebaden, en voor/na injectables behandelingen.

 

Shop hier online

 

Lees ook