Waaraan moet jouw creme voldoen? Wij weten het…

04:51 - 02:54
luistertijd 04:51 - leestijd 02:54

Matis Reponse Jeunesse

Wist je dat inmiddels 60% van de markt voor huidverzorging uit anti aging producten bestaat, die sterk focussen op het behoud van een jeugdige glans? Hoewel er altijd nog genoeg, met name jongere vrouwen zijn die denken dat de rimpel je leeftijd bepaalt, weten vrouwen die een dagje ouder worden dat jeugdigheid en vooral vitaliteit in het gezicht af te lezen is aan de mooie gloed en glans van de huid.

De anti-aging wensen van vrouwen 20-59 jaar

De grootste groep vrouwen in de moderne wereld bevindt zich tussen de 20 en 59 jaar. Dit is ook de groep vrouwen die het meest intensief met huidverzorging en huidverbetering bezig is. Deze leeftijdsgroep blijft leading tot zeker 2050, aldus trendwatchers.

De belangrijkste focus bij deze brede doelgroep ligt op preventie van lijntjes, het afremmen van huidverslapping en het activeren van de celcommunicatie. Maar daar komt tegenwoordig nog een nieuw gegeven bij: je huid wapenen tegen de invloeden van agressieve deeltjes in de lucht afkomstig van uitlaatgassen. Deze agressor is alom aanwezig in grootstedelijke gebieden en kan de huid erg gevoelig maken.

Matis beschouwt haar lijn Reponse Jeunesse als het fundamentele hart van haar complete aanbod, en de lijn is ook zeer geliefd onder schoonheidsspecialisten en consumenten. Het aandeel van deze lijn bedraagt 30% binnen het totale programma aanbod. Matis is er trots op.

Activeren en afremmen

Reponse Jeunesse heeft een aantal interessante pijlers, gebaseerd op zowel activeren als beschermen/kalmeren. Zo is het nu eenmaal gesteld als je verschijnselen van veroudering wilt afremmen. Je wilt celprocessen optimaliseren, en tegelijkertijd wil je de talloze reactieve processen die celfuncties juist aantasten afremmen of isoleren.

De magie van de langlevende orchidee

De Paarse orchidee speelt een belangrijke rol in deze lijn. Zoals je weet worden orchidee planten zeer oud en zijn ze in staat om onder zeer extreme omstandigheden te overleven. Bepaalde extracten zijn uitstekende moisturizers maar ze hebben ook een goede antioxidant werking en kalmerende effecten op de huid. Ook de anti oxidatieve kracht uit cranberry’s is opgenomen in dit creme concept.

Eiwitten die cellen uitrijpen en in leven houden

Een andere pijler is het complex verkregen uit rijs- en wijnextracten dat in staat is om in te grijpen op de sirtuine productie. Sirtuinen zijn betrokken bij de uitrijping van cellen en het lang genoeg in stand houden van deze cellen. In detail: Sirtuinen zijn eiwitten en boodschappers die op genetisch niveau ervoor kunnen zorgen dat een lichaamscel langer leeft. Deze kennis is voortgekomen uit onderzoek naar muizen die op een hongerdieet werden gezet. Het bleek dat de lichaampjes in een overlevingsmodus gingen, waardoor de dood dus op een afstand gehouden kon worden.

Economisch efficiënte energie

Er kwamen mechanismen in werking die ervoor zorgden dat lichaamscellen langer in leven bleven. Het principe is vertaald naar de huid en men heeft gekeken hoe en welke stofjes dit effect kunnen nabootsen. Zodat ook huidcellen langer blijven leven en met een economisch efficiënte energie hun functies blijven uitoefenen. Een van de belangrijkste stoffen bleek uit rode wijn te komen: resveratrol.

Peptiden om glycatieprocessen te reguleren

De derde pijler is de beschermende kracht van de lijn. Gelegen in het gebruik van peptiden. De keuze voor peptiden is gericht op het afremmen van glycatieprocessen waarbij suikers omgezet worden in reactieve processen die ontstekinkjes op gang brengen, en dit maakt collageen en elastiene ook kapot – net zoals vrije radicalen. Deze wetenschappelijke inzichten zijn enkele jaren geleden uit diabetes onderzoek gekomen.

Mensen met een verstoorde suikerhuishouding hebben ook een droge, gevoelige huid. Tevens wordt middels het gebruik van de peptiden aandacht besteedt aan het afremmen van oxidatieprocessen. De focus met deze cocktail is erin gelegen om de huidweefsels soepel en veerkrachtig te houden.

Voor twee huidtypen

Tot slot is het interessant om te vermelden dat de lijn vrij van is van parabenen en dat hij er is voor twee huidtypen: normaal tot gecombineerd, en normaal tot droog.

De hotspots uit de collectie

Echte eyecatchers in het programma zijn de:

BESTE SHOPDEAL! Koop Matis producten hier online.

Lees ook