Eindelijk een eigen lijn voor jou!

03:12 - 01:55
luistertijd 03:12 - leestijd 01:55

Weleda en Origins brengen creme voor 50+

Het afgelopen decennium is een nieuwe manier van denken over ouder worden steeds populairder geworden onder de generatie van de baby boomers. Deze manier van denken – je zou het zelfs een levenshouding kunnen noemen – laat zich samen vatten als ‘tijdloos’ en biedt een meer positieve houding tegenover het leven na 50 dan voorheen.

Leestip: Onlangs schreef BeautyJournaal over de pro-aging trend, waarbij de wildere, oudere vrouw weer gezien mag worden. Je leest het artikel hier.

Laat mijn huid vooral stralen!

Deze nieuwe benadering van het leven werpt ook een nieuwe blik op hoe de 50+ vrouw omgaat met tijd, geld en levenservaringen. Die rimpels kent ze nu wel, ze wil haar huid vooral laten stralen.

Huidfuncties wakker schuden

Een 50+ huid verkeert in een staat die ook wel senescentie wordt genoemd; de verouderde huid wordt minder functioneel en voelt droger aan. Door de vertraagde celfunctie maakt de huid minder lipiden, collageen en vezels aan. Vitale elementen die nodig zijn om vochtreserves vast te houden. Het is dan ook van belang om verzorgingsproducten te gebruiken die de normale huidfuncties weer wakker schudden.

Nu ook Weleda Evening Primrose serum!

Kim Goppel, specialist gezichts- en lichaamsverzorging bij Weleda, legt uit waarom dit serum een waardevolle aanvulling is op de eerder verschenen producten: “De samenstelling van het Evening Primrose Versterkend Serum op basis van bio teunisbloemolie komt deels overeen met die van de dag- en nachtcrème.

Lekker geconcentreerd

De formule is echter veel geconcentreerder, waardoor het aandeel werkzame stoffen hoger is. Het serum is lichter van textuur en wordt daardoor sneller door de huid opgenomen. Daar- naast zijn extra ingrediënten, waaronder aloë vera, toegevoegd die de huid hydrateren en kalmeren.”

Klik hier voor de BESTE SHOPDEAL

Origins Three Part Harmony: een serum + creme

De Three Part Harmony lijn van Origins stimuleert de aanmaak van collageen en bevordert hiermee het liften en verstevigen van de 50+ huid. De werking van Three Part Harmony is tweeledig; de lijn bestaat uit het verzachtende Oil-Infused Serum en de voedende Nourishing Cream voor een volle en stralende huid.

Stofjes uit bloembollen kunnen onze huidcellen activeren

Centraal in deze nieuwe lijn staat de White Narcissus Lily Bulb die op de vruchtbare bodem van de oostelijke Middellandse Zee groeit. De Lily Bulb heeft de eigenschap zichzelf te kunnen ontwaken uit senescentie, een fenomeen dat ook bij planten voorkomt. Dit is geen onzin-wetenschap, maar al enkele decennia bekent. Zo nu en dan duikt de visie weer op in de cosmetische wetenschap.

Volgens Origins is de Three Part Harmony lijn een verjongingskuur: “Het is een cocktail met een hydraterende en verjongende werking die de fitte uitstraling van de huid bevordert. Er is ook vitamine C en zoethoutextract aan toegevoegd voor huidherstel en en bescherming tegen vrije radicalen.  Een mix van essentiële oliën, waaronder roos, viool en jasmijn geven de producten een heerlijke geur.

Klik hier voor de BESTE SHOPDEAL.

Lees ook