Nude én smoky?! Hmm, dat belooft iets spannends.

03:38 - 02:11
luistertijd 03:38 - leestijd 02:11

We werden al zo happy van de aankondiging begin dit jaar dat Urban Decay weer in Nederland zou komen, te koop bij ICI Paris XL. Als geweldige klapper op de vuurpijl werd kort daarna onthuld dat er een nieuw Naked Palette zou uitkomen. ‘Maar wanneer in Nederland?’ was maanden de brandende vraag. Distributeur L’Oréal Paris hield ons in de spanning. En toen kregen we hem op het Beautyjournaal HQ op de spreekwoordelijke deurmat… Laura kroop achter de make-up spiegel en maakte er vliegensvlug een mooie smokey eye mee.

Leestip: zo maak je een paarse smokey eye

Nude én smokey?!

De eerste drie Naked palettes waren een slaand succes maar what was next voor Urban Decay. Nóg een nude? Nee, een Naked Smoky palette werd het. Nude én smokey… Een fascinerende tegenstrijdigheid.

In tegenstelling tot de voorgangers heeft de Smoky meer donkere kleuren. En prachtig dat ze zijn! Grijsblauw, aubergine, grijszwart en chocoladebruin. Ook fijn is dat er minder shimmer eyeshadows zijn. Die wordt je na drie compleet glimmende eyeshadow palettes inderdaad wel beu. Naast de donkere nuances zijn er mooie nudes: drie shimmers en twee mattes. Daar maak je perfecte highlights mee. Elke smokey eye heeft toch zijn lichtpuntje nodig…

Nog een verschil met de vorige Naked palettes is dat de Smoky een andere brush heeft. Deze bevat aan beide kanten een ronde kwast. Een platte kwast is toch praktischer om oogschaduw aan te brengen over je bewegend ooglid, maar voor precisiewerk in de arcadeboog komt de smallere ronde kwast wel weer van pas. Een extra, platte borstel erbij gebruiken zou ik adviseren. Met de grotere kwast kun je lekker grof blenden.

De look met Urban Decay Naked Smoky

Persoonlijk houd ik niet van een gitzwarte smokey eye, dat past niet bij mijn huids- en oogkleur. Bovendien lijken je ogen dan kleiner en dat willen we niet.

Het was moeilijk kiezen, maar ik heb de volgende oogschaduws gebruikt: High, Armor, Dagger, Whiskey en Thirteen.

KLIK HIER VOOR DE BESTE SHOPDEAL!

Supertip: Gebruik een primer. Hiermee wordt de kleur nog intenser en het blijft de hele dag zitten. Wat mij betreft een must have en de beste investering voor mooie make-uplook. Urban Decay zelf heeft hele goede. Bijvoorbeeld Eyeshadow Primer Potion Anti-aging. Bij deze look heb ik deze ook gebruikt en ik beloof je dat het einde van de avond geen millimeter is uitgelopen of vervaagd. Topproduct!

Ik begon door Whiskey op de arcadeboog aan te brengen en te blenden met de grote kwast. Glitter is hot komend najaar, dus voor het bewegend ooglid heb ik gekozen voor de extreme glitterende Armor. De tofste van het palette naar mijn mening, samen met Dagger: een prachtige grijsblauw.

Deze blauwe tint, weer een najaarstrend van 2015/2016, heb ik in de buitenste ooghoek gebruikt om de gewilde smokey schaduw te creëren. Ook heb ik ‘m een beetje richting de arcadeboog geblend. Met High heb ik de binnenste ooghoek gehighlight. Tot slot heb ik een smudgy lijntje met een donkergrijs oogpotlood dicht langs de bovenste wimperrand gezet.

Tips van Urban Decay voor een smokey eye

Urban Decay is een typisch make-upmerk die het extraatje geeft. Zo zit er in de verpakking een folder met uitgebreide smokey eye tips. Voor iedereen is er een smokey eye!

BESTE SHOPDEAL!

BESTE SHOPDEAL!

Lees ook