De micellaire reiniger is ideaal voor vakantie

02:33 - 01:32
luistertijd 02:33 - leestijd 01:32

Micellaire gezichtsreinigers van Garnier en Vichy

Het was een redelijk onbekend gegrip: micellair water. Als je nu niet beter wist, zou je gedacht hebben dat het om een nieuwe variant van bronwater ging. Kan je dat drinken dan? Via de modellenwereld en visagisten – waar vooral het micellaire water van Bioderma een ware hype was c.q. is – heeft dit relatief nieuwe product de afgelopen paar jaar aan populariteit gewonnen. BeautyJournaal besteedt er sinds 2011 al aandacht aan (!). en de nieuwsstroom droogt niet op: nu zijn er nieuwkomers Garnier en Vichy, en geven we je uiteraard shoptips.

Garnier Micellair Reinigingswater

Dit parfumvrije reinigingswater van Garnier reinigt, verwijdert make-up en kalmeert de huid in één enkele handeling: gewoon aanbrengen met een wattenschijfje. Het product is geschikt voor gezicht, ogen en lippen en hoeft niet afgespoeld te worden. Ideaal dus, wanneer je weinig tijd hebt, laat thuis komt na een avondje stappen of simpelweg geen zin hebt om uitgebreid je make-up te verwijderen met een reeks aan reinigingsproducten. Na gebruik voelt je huid lekker fris aan.

Het reinigingswater is verkrijgbaar in twee varianten: voor de gevoelige huid en voor de gevoelige, gemengde huid. De grote fles van 400 ml gaat onwijs lang mee, ca. 200 behandelingen. En voor wie vaak op pad is en geen zin heeft om een grote fles micellair water mee te zeulen, heeft Garnier handige reinigingsdoekjes met micellair water ontwikkeld.

Je shopt het reinigingswater hier.

Vichy Pureté Thermale Beautifying Cleansing Micellar Oil

Vichy had reeds een micellair water in haar Pureté Thermale reinigingslijn en komt nu ook met een micellaire olie; de Beautifying Cleansing Micellar Oil. Deze verfraaiende huidverzorgingsolie bestaat uit een combinatie van make-up verwijderende micellen en voedende Camelia olie.

In tegenstelling tot het reinigingswater van Garnier gebruik je voor dit product geen wattenschijfje, maar doe je enkele pompjes in je handpalm en masseer je het product in op een droge huid. De olie is oftalmologische getest, zodat je hier ook gerust je oogmake-up mee kunt verwijderen. Wanneer je vervolgens je handen nat maakt en opnieuw over de huid masseert, verandert de olie bij contact met water in een heerlijk zachte reinigingsmelk. Spoel tot slot af met veel water. Het resultaat? Een perfect schone, lentefrisse huid.

Deze olie bevat het vertrouwde thermale bronwater van Vichy en is vrij van parabenen.  Je shopt de olie hier.

Lees ook