Klaar voor de nearly black lip? ūüėČ

05:46 - 03:28
luistertijd 05:46 - leestijd 03:28

M.A.C presenteerde afgelopen week de autumn/winter trends voor 2015. Elke Willemen, senior make-up artist M.A.C in de Benelux en Balthasar Gonzalez, Director of Makeup Artistry in Europa vertelden ons wat dit najaar helemaal happening is in make-up.

Vier trends gaan het helemaal worden deze herfst en winter: Beautiful and Damned, Strength of Beauty, Love Worn en Red 70s. Het zijn stuk voor stuk waanzinnige looks. Laura van Beautyjournaal was bij de najaarstrendpresentatie en loopt ze uitgebreid met je door.

Beautiful and damned

De kleur zwart is een historische favoriet in fashion, maar nu ook in beauty. Zwart kan √°lles zijn. Elegant en duister, magisch en in rouw, individualistisch en intellectueel, tribal en tattoo. Deze trend benadrukt hoe divers zwart als kleur ingezet kan worden.

Een zwarte lip? Wellicht moeten we er nu echt aan geloven. Volgens M.A.C is een zwarte lippenstift super chique en beautifying. Lekker stoer, maar niet griezelig. Niet gothic dus!

How to lip-tip

Breng de zwarte lip van de catwalk naar je beautycase¬†door hem wat expressief te maken. Balthasar legt uit: ‘Maak de black lip draagbaar door zwarte lipmix te mengen met een donker paarse lippenstift.¬†Bij deze heftige lipmake-up draag je een touch of mascara en een highlight op jukbeenderen, voorhoofd, neus en kin.’

Op de catwalk te zien bij o.a.: Oscar de la Renta, Proenza Schouler, Vivienne Westwood, Missoni, Kenzo.

Must have make-upproducten: Feline Kohl Power Eye Pencil, Black Chromaline, Beg for it into The Well Eye Shadow (shop hier vergelijkbaar), Extreme Dimension 3D Black Lash, Media Lipstick, Spiked Eye Brows, White Face and Body Foundation.

Strength of Beauty

Elegantie wordt niet meer geassocieerd met arrogantie en schijn. Het draait om authenticiteit en transparantie. Benadruk je mooie kanten en accentueer ze op een subtiele manier.

Af versus on-af

Deze trend gaat niet over “airbrushed perfection”, maar over kleine elementen van precisie. Een mix van ‘af’ en ‘onaf’. Natuurlijke nuances en subtiele texturen.

A hint of glow

Het belangrijkst bij dit Strength of Beauty-thema¬† is een frisse, mooie huid. Denk daarbij aan een¬†crisp huidje met blosjes alsof het een regenachtige herfstdag is. Deze rosy cheeks bereik je natuurlijk met een mooie blusher. Ook de bronzer mag je in de herfst/winter uit de make-upkast halen! Elke Willemen gebruikte de Global Glow van M.A.C. Breng ‘m over je wangen aan √©n veeg subtiel uit over de neusbrug. Houd de rest van de make-up neutraal: beetje mascara en “a flick of eyeliner” is Elke’s advies.

Op de catwalk te zien bij o.a.: Desigual, Zac Posen, Prabal Gurung, Dsquared2, Moschino, Chloé.

Must have make-upproducten: Dark Golden Mineralize Skinfinish Natural, Vintage Selection Pro Longwear Paint Pot, Studio Sculpt Defining Powder, Sweet Persuasion Huggable Glass (najaar verkrijgbaar), M.A.C Studio Waterweight SPF 30/PA++ with Foundation (najaar verkrijgbaar), Clear Brow Set, Just a Wisp Mineralize Blush.

Love Worn

Make-up die een beetje afgedragen is, uitgelopen, doorgelopen. Een look die aangeraakt is door regen, harde wind, een goed feestje of juist een powernap na een lange dag zwoegen…

Doorleefde look

Denk aan klonterige mascara, smudgy eyeliner en eyeshadows met zachte lijnen. De imperfecties van een worn make-uplook omarmen dus. Het geeft leven en een vorm van sensualiteit aan de make-up en de vrouw die het draagt, aldus Balthasar.

Uitvegen en blenden

De look bereik je door make-up eerst goed aan te brengen en daarna beetje bij beetje eraf te halen, uit te vegen, te blenden. Breng het accent aan onder de ogen voor het ‘geleefde’ effect met een smudgy oogschaduw of kohl pencil. Op het bewegend ooglid gebruik je een klassieke simpele kleur zoals taupe. Het liefst met gloss voor shine. Finish met een lichte eyeliner op de bovenste wimperrand en natural lipgloss.

Op de catwalk te zien bij o.a.: Roberto Cavalli, Paul Smith, Thom Browne, Altuzarra, Simone Rocha.

Must have make-upproducten: Ebony Eye Pencil, Tailor Grey Pro Longwear Paint Pot, M.A.C Studio Conceal and Correct Palette, Prep + Prime Lip, Mineralize Timecheck Lotion, Groundwork Pro Longwear Paint Pot.

Red 70s

De jaren ’70 herleven! We zagen al invloeden van veertig jaar geleden in de voorjaarstrends en volgens de make-up artists van M.A.C gaan de seventies nog wel even mee.

Diffused lip

Met het begrip ‘rood’ in Red 70s mag je lekker spelen, aldus Elke. Wijnkleurig, tangerine, terracotta… Als het maar¬†onder rode nuances¬†valt. De lippen mogen vooral lekker “diffused” zijn: geen scherpe, schone hoeken maar met een smokey¬†lijntje.

Tip van Elke om een mooie Red 70s lip te maken: Gebruik een fluffy brush om de lippenstift mee aan te brengen. Begin in het midden en breidt langzaam uit naar de liprand voor het smokey effect. Ze maakte de look compleet met okergeel oranje oogschaduw en een highlight op de jukbeenderen en neusbrug.

Op de catwalk te zien bij o.a.: Carolina Herrera, DKNY, Kate Spade, Acne Studios, Emilio Pucci, Christian Wijnants.

Must have make-upproducten: Caramel and Terracotta Prep + Prime CC Colour Correcting SPF 30/PA++, Chili Lipstick, High Drama M.A.C Retro Matte Liquid (najaar verkrijgbaar), Clear Lipglass, Dance with me M.A.C Retro Matte Liquid (najaar verkrijgbaar), Uninterrupted Pro Longwear Eye Shadow, Mahogany and Auburn Lip Pencils

Lees ook