We love...the mix van aangezouten vanille met ambergris, jasmijn en lelie!

02:46 - 01:39
luistertijd 02:46 - leestijd 01:39

De geuren van Paco Rabanne zijn niet bepaald voor grijze muisjes bestemd. Dat hoor je alleen al aan de namen: Invictus, 1 Million, Lady Million. De aller-allernieuwste heet Olympéa. Laura bezocht voor BeautyJournaal de perslancering, en – inderdaad – zoals beloofd, is het nieuwe parfum weer alles behalve saai.

Het verhaal achter Olympéa

Olympéa is geïnspireerd op de Moderne Cleopatra. Je kent het wel… Het type waar alle mannen mee willen pronken en het type dat alle vrouwen diep in hun hart willen zijn. Ze is natuurlijk beautiful, smart en succesful. In het introductiefilmpje zien we al een paar van deze powervrouwen voorbij komen: Beyoncé, Madonna, Wonder Woman, Elizabeth Taylor (als Cleopatra herself).

Luma Grothe

Het model dat deze hedendaagse godin leven in blaast is Luma Grothe. Een Braziliaanse 20-jarige beauty met een mix van Duitse, Japanse en Afrikaanse genen.

Funfact: ze wordt weleens de ‘baby’ van Angelina Jolie en Miranda Kerr genoemd.

Je zou haar kunnen herkennen van campagnes voor internationale editorials in Vogue, Glamour en Elle en meer recentelijk voor de Color Riche-lijn van L‘Oréal Paris.

Waar ruikt deze moderne godin in de fles naar?

De beautypers mocht natuurlijk even snuffelen aan de nieuwe Paco. Het wordt gepresenteerd als een palet van van tegenstellingen. Zo is er een zoutig vanille akkoord gemaakt dat zich spannend verhoud tot fris-bloemige noten. En we komen jasmijn tegen, en lelie, sandelhout en ambergris. Het ruikt als een lichtgezoete cocktail met een hint van lelie, aangezoet door jasmijn in een romige basis. En mooi, modern parfum dat heerlijk samengaat met  de warmte van je huid. Poederachtig warm en toch fris.

Alle geurcomponenten werden apart gepresenteerd en vergezeld van hapjes met dezelfde smaaksensatie.

De flacon

De geur komt in een – als je het mij vraagt – prachtige flacon. Bij zo’n episch parfum hoort natuurlijk een bijpassende fles. Er is goed over nagedacht: de flacon representeert verschillende symbolen. Ten eerste: de perfecte cirkel wordt gezien als een heilig talisman. Aan de zijkanten van de fles schittert een geschulpte kroon in rosé goud die je, als je de fles plat legt, doet denken aan de lauwerkrans van overwinning. Zet ‘m rechtop en het lijkt op vleugels van Nikè, de Griekse godin van de zege.

Hebben, hebben, hebben?

Voilà, die zal mooi op je beautytafel staan! Maar daar moet je nog wel even op wachten. Olympéa is beschikbaar vanaf half augustus in 80ml, 50ml en 30ml. Ook wordt er een body lotion, shower gel en deodorant uitgebracht.

Lees ook