Anja heeft het merk van haar leven gevonden!

09:42 - 05:49
luistertijd 09:42 - leestijd 05:49
Schermafbeelding 2015-07-12 om 16.56.13

Anja’s huid glanst prachtig na haar Environ facial

Na de overheerlijke gezichtsbehandeling van mijn gortdroge huid met Environ dit voorjaar (lees er hier alles over!), vertel ik je nu hoe alle producten voor thuisgebruik zijn bevallen. Het was echt een feestje!

Environ Ionzyme c-quence cleanser
Een heerlijke, romige milk die de huid voedt, zuivert en hydrateert. Deze milk gebruik ik 2 x daags. Ik masseer de milk in op een vochtige huid en spoel hem af met water. Aan ingredienten zit er ondermeer in: Pantenol, provitamine B5, dat kalmerend en hydraterend werkt. Hydrolized Oats en Olive Oil PEG-7 esters, hydrateren en Schermafbeelding 2015-07-12 om 17.05.49kalmeren eveneens. Hydrogenated Polydecene, een polymeer die je huid zijdezacht laat aanvoelen en hydratatie en de barierrefunctie van de hoornlaag verbetert. Droogteschilfers verdwijnen. Conclusie: geweldig! Een keer reinigen en je huid voelt schoon, zacht en fris aan. Zelfs zo lekker dat je het gevoel hebt er niet eens meer wat op te hoeven smeren.

Environ Ionzyme c-quence toner
Aan te brengen na de reiniging met een wattenschijfje of gewoon met je handen. Hij is geschikt als je huid al gewend is aan gebruik van vitamine A producten. Er zit in: Palmitoyl Tetrapeptide-7 Matrixyl als collageen en peptide stimulator, Niacinamide, waar we bij Beautyjournaal altijd zo blij van worden, als multi huidconditieverbetering, Hamamelis Virginiana, werkt astringerend en voorkomt vochtverlies uit de huid.
Deze toner zorgt voor een betere opname van de overige Environ Ionzyme c-quence producten. Een fijn product waarmee tevens de laatste restjes worden verwijderd.

Environ Intensive Revival Masque
Dit peelende en huidconditionerende masker bouw je op. Eerst ’s avonds 2x per week 10 minuten, dan 3x per week 20 minuten en tot slot mag je het ook een hele nacht laten intrekken. De actieve ingrediënten zijn aziatisch zuur, wat een positieve invloed op de aanmaak Schermafbeelding 2015-07-12 om 17.15.39van groeifactoren heeft aldus Environ, melkzuur dat de huid krachtig hydrateert, de teint egaliseert en de huid gladmaakt en amandelzuur dat antibacteriële eigenschappen heeft en ook egaliserend op de teint werkt.

Het masker ruikt zurig en is goed uitsmeerbaar. Het prikt een beetje op de huid, maar dat is niet onplezierig. Ik beperk me tot 2x per week 20 minuten. Na het verwijderen van het masker zie je een prachtige, jonger ogende huid die ook zijdezacht aanvoelt. Een topper!

Environ Ionzyme c-quence 1 serum
Dit serum gebruik je 2 daags. Dit serum komt in vier sterktes. C-quence 1 heeft een lage vitamine A concentratie. Sequence serums bestrijden de zichtbare tekenen van huidveroudering, verbeteren de hydratatie en een ongelijkmatige teint.

Environ C-Quence 1

De actieve ingrediënten in het serum-1 zijn: Retinyl Acetaat (een vitamine a derivaat) wat de huid- en celfuncties normaliseert. Ascorbyl Tetra Isopalmitaat, een vorm van vitamine C, werkt stimulerend op collageen- en elastine aanmaak en maakt pigmentvlekken minder zichtbaar. Vitamine E in de vorm van Tocopheryl Acetate,lycopeen (anti-oxidant en uv-werende eigenschappen), groene hee, evenals als anti-oxidant en rozemarijn extract dat de doorbloeding stimuleert en ontstekingsremmend werkt.

Het serum zit in ee pompje met venster, zodat je precies de inhoud kan zien. Het serum is geurloos en zeer zuinig in gebruik. Ondanks dat ik gewend was aan het smeren van tretinoine 0,05% en vitamine c serum van 20% ervaar ik in eerste instantie tóch een milde schilfering van de huid, m.n. de neus-lipplooi. Dit serum is zeer hoogwerkzaam. Ik dacht werkelijk dat ik wel hoger kon instappen, met een 2 of 3, omdat ik al zo goed smeerde met A en C. Maar zo zie je maar: de ene formulering is de andere niet.

Environ ionzyme c-quence eye gel, met vitaminen A, C en E en peptiden Matrixyl, Dermaxyl en Argireline. Het zit in een fijn smal pompje waaruit je per oog maar een druppel nodig hebt. Na een aantal weken gebruik ervaar ik zowaar minder droogtelijntjes, danwel kraaienpootjes naast mijn ogen.

Environ Ionzyme c-quence creme
Di is de voedende gezichtscreme die rijk is aan anti-oxidanten. Je gebruikt hem in combinatie met de Sequence serums. De creme belooft een zijdezacht huidgevoel, een stevigere en een goed doorvoede huid. De crème is geschikt voor elk huidtype, en elke leeftijd, en in het bijzonder voor een onbeschadigde huid. Er zit ondermeer in: Vitamine C in de vorm van Ascorbyl tetra Isopalmitaat, vitamine E, luteïne, een antioxidant die de huid beschermt tegen beschadiging door blauw licht. Deze luteïne wordt niet gewonnen uit bladgroente (spinazie is een grote bron) maar uit goudsbloem.

Dr. Fernandes is ervan overtuigd dat blauw licht uit uv-straling betrokken is bij melasma-vorming. Verder groene thee en rozemarijn extract. Omdat mijn huid na een minder positieve ervaring met een pigmentverminderende kuur met Clarisonic producten gortdroog is geworden, is deze hydraterende crème voor mij de eerste weken niet genoeg. Ik smeer ’s middags bij. Maar na 5 weken normaliseert alles zich en blijkt een keer per dag genoeg. Hij maakt mijn teint nu zelfs iets licht-vettig.

Schermafbeelding 2015-07-12 om 22.40.17

Environ Alpha Day Lotion SPF15
Deze creme bevat een mix van licht-absorberende (Butyl Methoxydibenzoylmethaan en Ethylhexyl Methoxycinnamaat) en licht-reflecterende (titaandioxide) filters tegen uv-a en uv-b licht. De creme is ook verrijkt met melkzuur voor een gladde en stralende huid met een gelijkmatige teint. Deze creme is geschikt voor elk huidtype maar in het bijzonder voor de vettere of vochtarme huid en een huid met pigmentvlekken. Het wordt aanbevolen om de creme elke 2 uur opnieuw aan te brengen.

Het is een heerlijke, lobbige, witte creme die heel licht ruikt. De creme smeert prima uit, laat in eerste instantie wel een witte waas achter maar deze trekt snel weg. Zo kun je goed zien waar je gesmeerd hebt en waar niet. Wanneer de creme is ingetrokken zie je een prachtige, gladde huid die naar mijn idee wél een tintje lichter is. Dit ervaar ik niet als iets negatiefs. Sterker nog, ik vind het mooi. Ik heb deze gehele testperiode alleen deze SPF gebruikt, heb er mee in zon, weer en wind gelopen en ben niet verbrand maar heb ook geen bruinige teint opgedaan. Dit is écht een heel mooie creme met vele mogelijkheden!

Schermafbeelding 2015-07-12 om 17.23.04Skin vit. A+ capsules
Supplementen met A en Ddit zijn kleine capsules die vitamine A (retinylpalmitaat) én vitamine D3 (cholecalciferol). Je neemt er 1 per dag. Ter ondersteuning van de gezonde celvernieuwing, bescherming tegen milieu-invloeden, regulering van talg en de melanineproductie, stimulering van de doorbloeding en aanmaak van glycosaminoglycanen. Ze mogen niet gebruikt tijdens zwangerschap of een Roaccutane kuur. Het testen van claims op supplementen is lastig, omdat het van binnenuit komt. Mijn huid ziet er inmiddels stralend uit, maar hoe zou dat geweest zijn zonder het slikken van de vitaminen? Toch heb ik er een goed gevoel bij: als ze op zijn, koop ik een nieuw zakje.

Wat kan ik overall na al deze weken zeggen over Environ?Schermafbeelding 2015-07-12 om 22.43.18

Ik schreef in mijn eerste reportage al dat ik mijn huid gaandeweg zag opknappen: van een rozijntje naar een sappige druif. Ik ben zo blij dat Environ in mijn leven is gekomen. Er wordt vaak gezegd dat het niet nodig is om alle producten van 1 merk te gebruiken. Wellicht is dat niet zo bij gewone parfumerie-merken (weet ik uit ervaring), maar ik heb nu ondervonden hoe krachtig het werkt bij een merk als Environ. Ik heb inmiddels een afspraak bij een Environ specialiste in mijn buurt geboekt. De klik is compleet, ik wil niets anders meer. Ik heb mijn merk gevonden. Mijn huid is zo goed doorvoed, en glanst zo heerlijk gezond.

Tot slot nog een bijzondere tip!
Schermafbeelding 2015-07-12 om 22.45.15Je lichaamsgeur verandert in de overgang. Ik vind mijn transpiratiegeur sterker geworden. Environ-trainer voor Nederland, Imke Haantje adviseerde me om de Sebuwash te gebruiken. Een kleurloze gel met teatree olie en salicylzuur, met antibacteriële en ontstekingsremmende eigenschappen. Ze legde mij uit dat ik mijn oksels eerst vochtig moet maken. Vervolgens een nootje Sebuwash opschuim in mijn handen en deze onder mijn oksels in masseer waarna ik het met een vochtige washand kan verwijderen.

Na twee dagen, twee x daags gebruik, was de transpiratiegeur verdwenen. Sterker nog is nóg niet teruggekomen! Ik masseerde de Sebuwash in mijn oksels en rondom mijn arm/schouder. Liet het even intrekken waarna ik het verwijderde met mijn natte washand. Na een week ben ik overgegaan op 1 x daags gebruik, ’s avonds. Ik heb op de dag dezelfde deo gebruikt als normaal. Ook mijn kleding ruikt ’s avonds nog steeds fris.

Schermafbeelding 2015-07-12 om 22.46.18

P.s. Overigens mogen personen die allergisch zijn voor Salicylzuur dit product níet gebruiken! Ook uitkijken in de zon! In deze testperiode heb ik niet met hemdjes gelopen dus zijn mijn armen niet blootgesteld aan de zon.

Meer weten?

Wil jij weten waar je Environ behandelingen kunt ondergaan, of waar je bovengenoemde producten kunt kopen? Ga dan naar de website van Environ voor meer informatie. Volg Environ ook op Facebook! Hier vind je trouwens een salonlocator.

Lees ook