Rustige behandeling met optimaal resultaat

06:48 - 04:04
luistertijd 06:48 - leestijd 04:04

 

Anja’s gezicht heeft de kenmerkende Environ glow na behandeling

Anja kreeg dit voorjaar een uitgebreide gezichtsbehandeling met het mooie Zuid-Afrikaanse salonmerk Environ. Ze was erg enthousiast omdat ze al eens kennis had gemaakt met de cleanser en toner van dit merk en aangenaam verrast werd over de werkzaamheid (lees meer).

Vitamine A, als motor van het huid-DNA

Anja is erg geïnspireerd door het verhaal van dr. Fernandes, de oprichter van Environ, en zijn focus op vitamine A als een van de belangrijkste stoffen voor behoud van een goede huidconditie. Als reconstructief chirurg moest hij regelmatig melanomen weghalen en begon hij eind jaren zeventig al een zoektocht naar preventieve behandelingsmogelijkheden tegen huidkankers en voor huidbescherming. In 1987 kwam zijn eerste op vitamine A gebaseerde crème uit, wat tegenwoordig de AVST 3 heet.

Speciale, niet irriterende esters van A – een ander verhaal

Anja heeft zelf al een aantal retinoïde kuren van de huidarts achter de rug om pigmentschades en rimpels af te vlakken. Als ze methoden vindt die dit ook op mildere wijze kunnen doen, is ze daar erg voor in. Environ trainster Imke Haantjes legt uit dat Environ een completere benadering heeft: ‘Het gaat bij Environ niet alleen om vitamine A, maar de combinatieformule met vitaminen zoals C en E. Daarnaast werken wij met vitamine A-esters: Retinyl palmitaat en Retinyl acetaat, die  milder voor de huid zijn en toch goede resultaten geven. Ook beschermen ze de huid in de zon, en dat doet Vitamine A-zuur per definitie niet. Dat maakt de huid zongevoeliger. Voor echt hardnekkige verouderingscondities gebruiken wij retinol.’

Alles kan met A, maar sluis het wel goed in…

Imke legt ook uit dat er geen aparte crèmes nodig zijn om huidproblemen aan te pakken zoals rimpels, couperose, acne of pigmentvlekken. ‘Dit kan allemaal behandeld worden met vitamine A, dé voedingsstof voor het DNA van de huid. Doel is wel om vitamine A zo diep mogelijk in de huid te krijgen. Dat doen we met speciale opnametechnieken als de Ionzyme Df, milde peelings en de speciale huidroller Environ ROLL-CIT. Daarnaast kunnen ook skin-supplementen worden geslikt die  grotendeels dezelfde ingrediënten bevatten als de Environ producten, om het resultaat te versnellen.

Essential behandeling met een bijzonder apparaat

Anja krijgt de Environ Essential behandeling, waarbij ook het hierboven genoemde, én beroemde Ionzyme Df apparaat gebruikt wordt om de stoffen dieper in de huid te krijgen. Maar eerst is het tijd voor een uitgebreide anamnese waarin leefstijl, voeding en verzorgingsgewoonten worden besproken, en daarna een grondige 4 stappen-reiniging met huidanalyse. Anja heeft de afgelopen maand een pigment verminderend programma gevolgd van Clarisonic (incluis het reinigen met borstel, waarover in een ander artikel meer) en dat heeft teveel van haar huid gevraagd. Hij is gortdroog en heeft een serieus vet-tekort.

Vier stappen reiniging

De huid wordt voorbehandeld met de pre-cleanser op basis van minerale olie (salonversie, voor thuis zit er plantaardige olie in) om make-up, talg en zonnefilters los te weken. Het wordt volledig droog in gemasseerd. Daar over heen wordt het kleimasker op basis van kaolien in gemasseerd. Op deze manier wordt talg nog beter uit de poriën losgemaakt. Het is rijk aan mineralen, sporenelementen en vitamine B-5. Als het droog is, wordt het van de huid af gegomd en uiteindelijk met water geëmulgeerd en afgespoeld. De huidtonus is meteen heel helder.

Nu volgt nu een Cleansing Gel die wordt opgeschuimd met water en in gemasseerd. Twee warme kompressen halen de restjes weg. De reiniging wordt afgerond met de Toner Forte, een 10% glycolzuur toner. Dit stimuleert en ontvet de huid waardoor deze helemaal is voorbereid op het insluizen en opnemen van de serums.

Na de pre-cleanser volgt het kaolin masker

Vitamine A + C serum, piepjes en flitsjes

Het A + C serum wordt met een kwastje aangebracht

Voor de Ionzyme behandeling krijgt Anja een nat sponsje onder de schouder gelegd om de stroom te geleiden. Op haar huid krijgt ze de Environ A&C serum 1, een combinatie van vitamine A en C. Dertig minuten lang wordt met een speciale kop het serum ingesluisd. Ze hoort de hoge tonen van de geluidsgolven, veroorzaakt door de ‘sonoforese’ en ze ziet kleine lichtflitsjes voor haar ogen, als gevolg van de iontoforese. Het is even wennen, zeker als je migraine gevoelig bent zoals Anja, maar ze ondergaat het prima. De sonoforese zorgt er met behulp van de geluidstrillingen voor dat het elektrisch spanningsveld dat van nature op de huid ligt kortstondig wordt opengebroken, waarna met behulp van de iontoforese de werkzame stoffen echt in de huid terecht kunnen komen.

Behandeling met de Ionzyme Df van Environ

De behandeling werd afgesloten met de moisturizer AVST1 en de speciale UV-bescherming RAD spf 15, een mooie mix van synthetische en minerale filters + antioxidanten voor optimale bescherming buiten.

Van een uitgedroogd krentje naar een blossoming druif, Anja straalt!

Zo uitgedroogd als Anja met haar huid binnenkwam, zo stralend en wel doorvoed ging ze weg. ‘Mijn gezicht was getransformeerd van een krentje naar een druif! Ik ging daarna op vakantie, en die gehele week heb ik plezier gehouden van de behandeling. Ik had een speciale travelset mee voor onderhoud. Extra plezier had ik van de Environ Body Oil met vitamine A en andere antioxidanten, tijdens deze zonnige vakantie, tegen de droogte van mijn huid.

Anja geniet na van haar Environ behandeling

Zo ontspannen en zoveel resultaat….

Het is erg prettig om zo’n rustige, geheel massage-loze, maar toch zo’n effectieve behandeling te ervaren. Binnenkort vertel ik jullie ook over mijn ervaring met de Environ producten voor thuisgebruik. Want ik heb een prachtig pakket gekregen om mijn huid in conditie te brengen.’

 

Wil jij weten waar je deze prachtige producten kan kopen en waar je Environ behandelingen kunt ondergaan? Ga dan naar de website van Environ voor meer informatie en verkoop/salonadressen. Volg Environ ook op Facebook!

Meer over de producten van Environ lees je ook in het merkdossier op BeautyJournaal.

Lees ook