Geweldig werkzame, niet irriterende producten. Wat wil je nog meer!

07:37 - 04:34
luistertijd 07:37 - leestijd 04:34

toraalshot collectie en logo novexpertDe afgelopen maanden heeft ons team diverse producten van het gloednieuwe merk (in Nederland) Novexpert getest (lees de reviews hier). Op Gerti hebben we gewacht omdat zij ook het nieuwe, spraakmakende vitamin C Boosterserum testte, in een concentratie van 25% maar liefst. En daarnaast testte ze ook de Peeling Night Cream. Hier komen haar bevindingen.

The Peeling Night cream belooft huidvernieuwing door exfoliërende ingrediënten, een ondersteuning tegen huidveroudering dankzij toevoeging van hyaluronzuur en het bijzondere algencomplex Novaxyline. Het resultaat is een stralender en egalere teint.

Shop hier online

 

De Peeling Night Cream zit in een tube met een zeer smalle opening. Dat is erg prettig, je heb peeling night creamook maar zeer weinig nodig. Het is een actief product, je voelt het licht prikken op de huid. Ik heb deze creme vier weken gebruikt als kuur. Bij dagelijks gebruik werd mijn normaal tot gecombineerde huid iets droog. Op dat onderdeel was de crème weer net niet voedend genoeg voor mij.  Bij gebruik om de dag ervaarde ik dit niet.

Nu is mijn huid al zeer gewend aan peelingstoffen, ik ben een doorgewinterde gebruikster. Het complex met 10% met milde exfolianten (gluconolactone, melkzuur en glycolzuur) was voor mijn gezichtshuid net iets te licht. Ik ervaarde daar niet de beloofde gladheid en egaliteit.

Shop hier online

 

Conclusie

Omdat ik toch erg nieuwsgierig was, heb ik de Peeling Night Cream ook op mijn handruggen gebruikt. Deze huid ‘peel’ ik namelijk nooit. In die zin kon ik mooi experimenteren met ‘onervaren’ huid. De verrassing was groot! Na een paar dagen werden de handruggen al gladder en de huid leek egaler. Dit heeft me aangenaam verrast. De claim klopt dus toch. En de cream ligt nu op mijn nachtkastje;-)

Daarom vind ik deze peelingcream een mooie start-up creme voor beginnende gebruikers van exfolierende producten.

Shop hier online

 

 

vitamine c booster serum 1Het Vitamine C Boosterserum 25% heet niet voor niks La Star, het bevat maar liefst 25% vitamine C en is daarmee het hoogst gedoseerde vitamine C serum dat ik ken.

Het serum belooft een steviger en stralende teint, is niet irriterend, dus zelfs voor de gevoelige huid geschikt en heeft een uitzonderlijke stabiliteit en opneembaarheid in de huid. Het serum laat zich makkelijk uitsmeren, trekt goed in, laat geen vettig laagje achter en geeft direct een mooi glad resultaat.

Zuinig in gebruik

Je hebt maar weinig nodig: een ½ tot een heel pompje is voldoende. Ik gebruik een heel pompje want ik smeer natuurlijk niet alleen mijn gezicht in, maar neem hals en decolleté ook mee. Dat is geen overbodige luxe, hals en decolleté vertonen als eerste ouderdomsverschijnselen.

Je kunt het serum op verschillende manieren gebruiken: solo, of onder een creme of gemengd met een creme, afhankelijk van je huidtype. Hierdoor is het zowel voor de vette als de droge huid geschikt. Je kunt het ‘s ochtends en/of ‘s avonds aanbrengen. Als je veel in de zon bent, is het voor de avond ook erg goed.

Shop hier online

 

De ingrediënten

Er zitten twee vormen van vitamine C in: Ascorbyl methylsilanol pectinate en 3-O-ethyl ascorbic acid. Dit zijn derivaten van vitamine C. Gelukkig geen zuren, die irriteren teveel. Beiden hebben een bewezen anti-oxidant werking. Verdere navraag bij Novexpert levert een boel extra informatie op: Ascorbyl methylsilanol pectinate stimuleert de fibroblasten en daarmee de aanmaak van collageen. Kortom, je huid wordt steviger! 3-O-ethyl ascorbic acid vermindert de activiteit van tyrosinase en voorkomt daarmee de synthese van melanine (en remt dus de kans op pigmentvlekken af).

Wat mij aanspreekt is dat Novexpert geen fabeltjes belooft. Ze antwoorden eerlijk dat bleken van de huid moeilijk waarneembaar is en tijd kost. Ze gaan voor preventie. Dat is misschien moeilijker aantoonbaar, maar wel eerlijk.

vitamine c boosterserum op handDaar verschijnen de resultaten….

Na vier weken ’s ochtends en ’s avonds het serum gebruikt te hebben, begint me op te vallen dat mijn neuslippenplooi wat minder diep is, aan de rechterkant van mijn gezicht zelfs bijna weg.

Frisser en egaler

Mijn wenkbrauwspecialist maakt me een compliment over mijn egale teint, terwijl ik altijd klaag over vlekjes. Het was mezelf ook opgevallen. De roodheid op mijn wangen en kin is minder. Mijn kaaklijn lijkt egaler. Nee, pigmentvlekjes zijn niet weg, Ik heb nog steeds een vlekje onder mijn oog. Maar het totale uiterlijk van mijn  gezicht is frisser, jonger.  En ik ben dus niet de enige die het ziet. Ik ga naar een nieuwe schoonheidssalon en daar krijg ik complimenten over mijn hals. Dus altijd je hals en decolleté meenemen!

Shop hier online

 

Het C Boosterserum is een must in de zomer!

Ik adviseer om  dit serum te combineren met een peeling, zoals de Peeling Night Cream. De exfolierende werking van de peeling zorgt er nog sterker voor dat het serum de huid penetreert en zijn werk kan doen. Het is ook niet voor niets dat Novexpert het vitamine C serum en de Peeling Night Cream als totaal behandeling adviseert. Doe dit alleen niet hoogzomer. De lage pH-waarde in de peelingcream kan de huid gevoeliger maken voor uv-straling. Het C serum is prima in de zomer te gebruiken, een must zelfs. Lees dit artikel nog maar eens over de voordelen van vitamine C serumgebruik in de zomer.

Overdag combineerde ik het serum overigens met de Anti-Aging Fluid, een luchtige crème voor de gecombineerde huid.

ConclusieGerti krijgt een najaarsmakeover

Dit serum maakt zijn claims meer dan waar. Mijn huid ziet er rustig uit, oogt egaler en steviger. De neuslippenplooi is minder diep.

Soms willen we een product voelen. De prikkel, de tinteling. Dan denken we dat het werkt. Maar hoe heerlijk is het om een serum te hebben dat niet irriteert en dat wel een zichtbaar mooi resultaat geeft.

Shop hier online

 

Lees ook