Sabine gebruikte nog nooit eerder een SPF 50

04:01 - 02:24
luistertijd 04:01 - leestijd 02:24

Helaas zet de zomer nog niet door, maar gelukkig hebben we al heel wat mooie dagen achter de rug. Genoeg zonnige dagen dus, waarop ik de Vichy Idéal Soleil Bronze Tan Optimizing Hydrating Spray SPF50 heb kunnen testen. En ik ben fan! In deze review lees je waarom.

Vichy Doseersysteem

Innoverende verpakking

De verpakking is oprecht innoverend te noemen. Ik heb nog nooit zoiets gezien. De fles heeft een hoge dop, waar een stuk zacht rubber aan vast zit, zodat je op een knopje (onder het rubber) kan drukken om de spray te activeren. Een flacon die je ‘uit en aan’ kan zetten is niet nieuw, maar wel dat hij bedekt is met rubber, zodat er geen zand in komt en je flacon verstopt raakt. Kortom: dat rubber is onwijs praktisch. Daarnaast lekt de flacon absoluut niet (heb hem weken in mijn tas rondgesjouwd…) en kan je de spray ook ondersteboven gebruiken.

Hoge bescherming en snel bruin in één

De Tan Optimizing Hydrating Spray bevat een hoge SPF (50) en het gepatenteerde filtersysteem MEXORYL SX en XL dat beschermt tegen UVA (inclusief lang UVA) en UVB. Een SPF waarde geeft slechts aan welke beschermende waarde het product tegen UVB stralen heeft. UVB stralen zorgen voor verbranding van de huid. Maar UVA stralen dringen dieper in de huid en zorgen voor huidveroudering. Dit product bevat dus ook een bescherming tegen UVA. Ideaal!

Het bruiningsproces wordt versneld dankzij een formule (zonder zelfbruiner, er staat geen DHA op de INCI-lijst) verrijkt met melanine activators. Melanine activators worden al jaren gebruikt in snelbruiners voor de zonnebank. In het geval van Vichy wordt de formule verrijkt met Tyrosine C, dat een snelle bruine teint combineert met een optimale zonbeschermingsfactor. Daarnaast heeft de zonnespray hydraterende bestanddelen (glycerine) en is het hypo-allergeen, geschikt voor een gevoelige huid en bevat het geen parabenen. Het is ook nog waterresistent.

Factor 50 is toch pasta?!

Voor mij staat factor 50 gelijk aan een dikke pasteuze zonnebrandcrème. Nou, dan heb je de Tan Optimizing Hydrating Spray nog niet geprobeerd.

De spray doseert met één druk op de pomp een bescheiden hoeveelheid zonnebrand in mijn hand. Hartstikke vloeibaar en het ruikt heerlijk! Fris zomers, een typische Vichy geur. Licht zoet, tikje citrus met een poederachtige eindnoot. Ik word er blij van. De zonnebrand laat zich makkelijk uitsmeren en trekt door de dry touch structuur direct in mijn huid. Geen vettige laag, geen witte waas, maar een licht glanzende huid die er gezond uit ziet.

Vichy Sabine

Een fijn vloeibaar product (links) dat resulteert in een gezonde, licht glanzende huid (rechts).

Combinatie met make-up

Ik smeer altijd mijn zonnebrand over mijn make up heen. Ook dit is geen probleem met dit product. Mijn foundation houdt goed in combinatie met de zonnespray.

Zeeland is een mooie testcase

Ik heb een zeer lichte huid, sproetjes, blauwe ogen en blond haar. Je begrijpt dat ik snel verbrand. Een weekje Zeeland was dan ook een mooie testcase voor dit product.

sabine1Elke dag smeerde ik de spray na mijn dagelijkse beautyroutine (dagverzorging en make up) op gezicht, hals, borst en armen. Het resultaat: geen centje pijn, geen verbranding, rode neus, maar een gezonde bruine en egale kleur. Mijn vrienden die mee waren, verkleurden naar rode boeien en ik zag er gebruind uit. Je begrijpt dat toen mijn neefje van 2,5 ook kwam, hij direct werd ingesmeerd met deze spray. Normaliter een drama, omdat hij het smeren niet fijn vindt, maar nu ging dat soepel en gemakkelijk door de smeerbaarheid van de spray.

Een winnaar

Ik heb niet eerder een spray met factor 50 gebruikt die zoveel voordelen heeft. Een echte winnaar!

Lees ook