De collageenlamp voor thuisgebruik vult je facial bij de specialiste perfect aan!

07:36 - 04:33
luistertijd 07:36 - leestijd 04:33

NASA advies: gebruik rood licht voor verbeterde celvernieuwing

Bepaalde lasers en lichtapparaten leiden tot een versnelde celvernieuwing en dat leidt weer tot een verjonging van de huid. Deze technieken waren al populair in beautysalons, maar zijn nu ook verkrijgbaar voor thuisgebruik. Ideaal als aanvulling op de gezichtsbehandeling bij de professional.

Rood licht als veilig alternatief

Een lamp voor thuisgebruik is tevens een veilig en betaalbaar alternatief voor botox, fillers en facelifts. Giftige stoffen in de spier spuiten om deze expres te verlammen is erg effectief tegen rimpels, maar voor sommigen geen logische keuze. Fillers en facelifts zijn voor velen te ingrijpend en bovendien duur. De collageenlamp biedt een fijn alternatief en kan niet meer uit de dagelijkse avondroutine van de beautybewuste vrouw worden weggedacht.

Wetenschappelijk bewijs

Maar hoe werkt het dan precies? En is er keihard bewijs? Die vragen worden in dit artikel beantwoord middels een bespreking van klinische studies op het gebied van celvernieuwing door onder andere de National Aeronautics and Space Administration, oftewel NASA. Yep, de organisatie van astronauten…

Wat is LED licht? En hoe leidt LED licht bij dagelijks gebruik tot een mooiere, soepelere huid?

Op de website van NASA valt te lezen dat in 2003 een klinische studie is gestart naar de effectiviteit van LED licht bij celvernieuwing in de huid. LED staat voor ‘light emitting diode’ en wordt gebruikt in honderden moderne apparaten: van elektronische klokken tot televisieschermen. NASA verklaart: “LEDs geven licht aan planten op het ruimtestation als onderdeel van commerciële experimenten die gesponsord worden door bedrijven. Onderzoekers hebben ontdekt dat de diode lampen ook veelbelovende mogelijkheden bieden voor toepassing in de medische (en schoonheids-)praktijk.

Dr. Harry Whelan, professor Neurologie op de medische universiteit van Wisconsin, is nauw betrokken geweest bij het onderzoek van NASA. Hij bevestigt dat behandelingen met LEDs, vanwege hun gunstige effect op celvernieuwing in het lichaam, worden ingezet bij de genezing van patiënten die chemotherapie, bestraling of beenmergtransplantaties hebben ondergaan en daaraan pijnlijke gevolgen hebben overgehouden. Dr. Whelan: “We hebben gezien hoe LEDs het leven van een patiënt na een beenmergtransplantatie een stuk prettiger maken.”

LED en beauty

Als LED licht er bij ernstig zieke patiënten voor zorgt dat gezonde, nieuwe cellen snel de ontbrekende cellen kunnen vervangen, kan dit type licht dan ook voor gezonde mensen iets betekenen in de strijd tegen lijntjes, rimpels, pigmentvlekken, acnevlekjes, psoriasis en littekens? Het antwoord is: ja! Baby Quasar, een sympathiek Amerikaans bedrijf dat sinds 2005 LED lampen fabriceert die krachtig genoeg zijn om de celdeling in de huid te versnellen, legt uit dat hun apparaten eenvoudig zijn om toe te passen en veilig voor gebruik in uw eigen huis. Lees maar mee.

Baby Quasar bespreekt drie oorzaken van huidveroudering

Op de website van Baby Quasar valt te lezen dat de medische wetenschap drie oorzaken van huidveroudering blootlegt:

  1. Verminderde aanmaak van collageen. Quasar legt uit: “Wanneer we de 50 en 60 naderen, vermindert ons lichaam de aanmaak van collageen: het grote, hydraterende molecuul dat de bouwstenen voor onze huid levert. Onze huid verliest hydratatie, wordt dunner en minder elastisch, en verandert in veel gevallen van kleur. Velen van ons ontwikkelen op den duur lijnen, rimpels, grove poriën en leeftijdsvlekjes (hyperpigmentatie).”
  2. Beschadiging van de huid door de zon. Quasar: “Vooral babyboomers hebben last van de gevolgen van het zonnebaden”. Eén keer een zonnebank bezoeken, of een dagje op het strand zonder zonnebrand crème, heeft al een negatief effect op de elasticiteit van de huid, zo blijkt keer op keer uit onderzoek. Babyboomers zijn de eerste groep mensen die destijds expres in de zon lagen om vele zonnestralen op te vangen. “Medisch onderzoek laat duidelijk zien dat zon op de huid – vooral zonnestralen die zijn opgedaan in de tienertijd – huidverval drastisch heeft doen toenemen in de afgelopen 60 jaar.”
  3. Het roken van sigaretten: Quasar: “Medische studies wijzen uit dat roken de huid versneld veroudert door een beschadiging van collageen en een verminderde bloedtoevoer naar de huid. Fijne lijntjes, rimpels en leeftijdsvlekjes komen gemiddeld 10-20 jaar eerder bij rokers.”

Baby Quasar produceert de beste en meest krachtige collageenlampen voor thuisgebruik met drie soorten rood licht: amber rood en super rood voor de stimulans van collageen en elastine, en infrarood voor een betere doorbloeding van de huid. Dit is het moderne antwoord op de anti-aging vraag. Immers, alleen door het stimuleren van collageen en elastine kan de klok van de huid worden teruggedraaid. LED licht maakt de huid gezonder en aangezien de huid ons grootste orgaan is dat bovendien al onze andere organen als een jasje beschermt, is zo’n collageenlamp niet alleen een investering in onze schoonheid, maar ook in onze gezondheid.

Voor meer informatie over de verschillende collageenlampen, de Baby Quasar Plus en de Quasar Pure Rayz, en tevens een gebruiksaanwijzing met instructies door Eva van het FreshWater Team, bekijk je het volgende filmpje:

Wat is de technische verklaring voor het verjongende effect?

De levende cellen in de huid absorberen golflengtes tussen 590 en 950 nanometer. Onze cellen en weefsels zetten deze vorm van lichtenergie om in brandstof dat de cellulaire stofwisseling, oftewel celdeling, opnieuw activeert en stimuleert. Het NASA onderzoek heeft uitgewezen dat lichttherapie de snelheid van celdeling tot 200% vergroot. Het gebruik van LEDs is bovendien veilig, pijnloos en voordelig vergeleken bij de alternatieve methoden van rimpelvermindering. De verhoogde cellulaire activiteit stimuleert de vorming van nieuw collageen en elastine; de bouwstenen van een gezonde huid.

Waar te koop in Nederland?

FreshWater Valley is een Nederlandse webwinkel die Amerikaanse beauty innovaties naar Nederland haalt. Alleen na een uitgebreide persoonlijke testperiode door het FreshWater Team en alleen als blijkt dat het apparaat doet wat de makers beloven, wordt het op www.freshwatervalley.nl beschikbaar gesteld voor Nederlandse en Belgische klanten. Baby Quasar is een topfabrikant met hoge kwaliteitsstandaarden en heeft ons officieel benoemd tot distributeur in Europa. Daar zijn we bij FreshWater Valley erg trots op!

Garanties

Op de collageenlamp van Quasar zit 5 jaar fabrieksgarantie. Ook is de aankoop geheel zonder risico, want we geven een geen-moeilijke-vragen-60-dagen-niet-tevreden-geld-terug-garantie. Lees eerlijke klantenreviews en bestel hier je eigen Quasar Pure Rayz in de kleur ‘White’ of ‘Perfectly Pink’.

Wil je graag een roze, wees er dan snel bij want de voorraad in deze kleur is gelimiteerd.

 

Bekijk de Quasar collageenlampen op Youtube

Bekijk de algemene clip van FreshWater Valley bij het programma LifeStyleXperience op RTL-4:

Voor een bespreking van onze best-sellers, waaronder de Quasar Pure Rayz, bekijk je het volgende filmpje:

 

Vragen? E-mail gerust naar info@freshwatervalley.com.

Hartelijke groetjes van Eva!

Deze informatie behoort tot het merkendossier van FreshWater Valley en wordt zonder tussenkomst van de redactie aangeboden. Lees in uitgelichte dossier nog meer over de fantastische producten die Eva rechtstreeks in Amerika inkoopt – altijd het nieuwste van het nieuwste!

Lees ook