Is dit de perfecte zomerdag in een flesje?

04:30 - 02:42
luistertijd 04:30 - leestijd 02:42

Aerin Lauder is de kleindochter van Estée Lauder, de vrouw die Amerikaanse vrouwen hun eigen parfum bracht in de vorm van Youth Dew badolie en daarna een heel beautyimperium opbouwde.

Aerin Lauder

Beeldschone Aerin is van alle markten thuis.

Aerin heeft het dus met de paplepel ingegoten gekregen. Ze begon aanvankelijk met cosmetica, mode, accessoires en interieurcollecties, maar heeft zich nu op vertrouwd terrein begeven met haar eigen parfumlijn. En ze is van nog meer markten thuis, want ze figureert ook nog in de reclamecampagne. Van goede komaf, getalenteerd én mooi, je zou er jaloers op worden.

Loflied op gardenia bloemen

De Aerin parfumlijn bestaat uit een aantal eau de parfums gecentreerd rondom een enkele geurnoot. Naast de eau de parfums met seringen, jasmijn, amber en roos is de geur die ik heb mogen testen een geur rondom gardenia. Een echte zomerbloem die tevens een van Aerins eerste geurherinneringen zou zijn. Een ode aan de eerste bloem waar ze verliefd op werd, Gardenia Rattan.

Lust voor het oog

De gehele lijn oogt luxe. De vrij zware rechthoekige flacons met afgeronde hoeken hebben een gouden dop die is ingelegd met iets dat op een edelsteen lijkt. Iedere geur zijn eigen kleur. Die van Aerin Gardenia Rattan is bleekgroen en de doos heeft een felgekleurd bloemenpatroon. Felgeel, oranje, roze en mintgroen, daar word ik in ieder geval al vrolijk van.

499626_B_SHOT_47_007_MAIN_a_silo _NO_reflection_v4psd.psd

De perfecte zomerdag in een flesje

Gardenia Rattan is volgens Aerin: “The perfect Summer day – warm sun, beautiful sea and fresh flowers.”

De geur opent als een frisse witte bloemengeur, met de gardenia het meest duidelijk waarneembaar, maar er zit ook tuberoos en tiarébloem in. Maar wat deze geur onderscheidt, is de aanwezigheid van zilte aquatische geurnoten. Die maken dat je in deze bloemengeur “the beautiful sea” uit Aerins jeugd echt ruikt. En het geeft je meteen een vakantiegevoel.

Tropical chique

Gardenia Rattan is verder vooral heel bloemig met onderin een warme amber die aan de geur van zonverwarmde huid doet denken. Daar helpt ook de tiarébloem aan mee, die tropisch en zoet ruikt en een beetje aan kokosnoot doet denken. Het is maar een vleugje, waardoor je nooit het idee van zonnebrand krijgt. De boodschap is wel duidelijk: Gardenia Rattan gaat over de zomer!

Verder ruik ik een schone musk, waardoor Gardenia Rattan van begin tot einde vrij fris en clean blijft. Ondanks de zilte zeelucht en de warme huid is dit zeker geen zweterig of penetrant zoetig parfum. Gardenia Rattan is juist heel elegant en zacht, een chique variant op de tropische bloemengeur.

Van fris naar zacht

Gardenia Rattan heeft een minimale ontwikkeling, dat wil zeggen dat ze niet zoveel verschilt van het moment dat je haar aanbrengt tot een paar uur later als je het laatste restje nog bespeurt op de huid. In het begin is ze frisser en later wordt ze wat zoeter en zachter. Maar verder verandert er niet zoveel, de gardenia blijft de boventoon voeren en laat zich van haar mooiste kanten zien.

Profielfoto CindyGoed zomergezelschap

Ik heb Aerin Gardenia Rattan meerdere keren gedragen en vooral op warmere dagen doet deze geur het goed. Het is een warme maar toch luchtige bloemengeur met een tropisch tintje. En dat zeebriesje maakt het geheel helemaal af.

Omdat het geen zware geur is, blijft ze ook niet zo lang hangen. Een zomerdagje overleeft ze niet. Dat is, zeker gezien de prijs, wel een beetje een tegenvaller. Maar aan de andere kant wil ik in de zomer ook geen zware walmers om me heen… juist dan is een zacht bloemenbriesje wel fijn. Dus als je dat zoekt, moet je deze geur zeker eens proberen.

De parfums van Aerin zijn verkrijgbaar bij de Bijenkorf, helaas (nog) niet online. Of shop dit heerlijke parfum via de website van Estee Lauder door op onderstaande shoplink te klikken.

Wel online te koop (shop hier) is het Tuberoos Gardenia parfum uit de Private Collection van Estee Lauder. Een geur die een stuk krachtiger is, en dus ook langer houd, mocht je dat prettig vinden.

Lees ook