Veilig voor je gezondheid en een natuurlijke borstvorm

05:31 - 03:18
luistertijd 05:31 - leestijd 03:18

De zon schijnt alweer feller, de dagen worden langer, het voorjaar gaat over in de zomer. Beelden van jezelf in bikini op het strand tijdens de vakantie worden realistischer, en je zal er ook al gerust een aantal achter de rug hebben. De vakantie komt dichterbij.

Nog even voor de zomer…

En dat doet bij sommige vrouwen ook direct de vraag opkomen of ze voor de vakantie nog een borstvergroting willen ondergaan. Een vergroting in de zin van “een cupmaat meer” of een verfraaiing van de anatomie van de borst (of zoals plastisch chirurgen wel eens treffend spreken van een “social breast”.

Het fenomeen van de ‘social breast’

Daarmee bedoelen ze dan borsten die een mooi decolleté opleveren en er anatomisch mooi uitzien. En wist u dat er zelfs een wetenschappelijk onderbouwing bestaat van de “perfecte borst”[1]?

Gelukkig hoeven we ons niet te laten leiden door wat perfect is, maar door waar we ons goed bij voelen en wat er mooi uitziet!

Implantaten of Brava + lipofilling?

Wat zijn je keuzemogelijkheden wanneer je een borstvergroting wilt laten doen? “Implantaten” wordt meestal als eerste genoemd. Maar het imago van implantaten ondervond in de afgelopen jaren veel schade. En niet alleen door de PIP-affaire. Goed, het voordeel van implantaten is dat je snel resultaat hebt. Daar staan echter enkele belangrijke nadelen tegenover:

Langdurig effect

Een te overwegen alternatief is het gebruik van eigen lichaamsvet. Voor een natuurlijke borstvergroting. Dat gebeurt door liposuctie en daaropvolgend lipofilling (ook wel AFT = Autologous Fat Transfer genoemd). Het voordeel van deze natuurlijke methode is dat het minimaal invasief is, vet is lichaamseigen materiaal en lipofilling geeft in combinatie met BRAVA een blijvend resultaat. Maar liefst 80% van het geïnjecteerde vet overleeft duurzaam (gedocumenteerd minimaal 9 jaar, maar alles wijst erop dat dit resultaat veel langer zal aanhouden)[3]. Zonder de toepassing van BRAVA overleeft ongeveer 50% van het vetweefsel na een eerste inspuiting.

TIP! Lees ook het eerste artikel uit deze informatieve reeks over BRAVA, op BeautyJournaal.

BRAVA-AFT, het werkingsprincipe

De methode BRAVA-AFT is dus een uitstekend alternatief voor implantaten. Wat AFT is, hebben we zojuist beschreven, maar wat voegt BRAVA daaraan toe? Er zijn immers ook plastisch chirurgen die lipofilling alleen aanbieden, zonder BRAVA. Terwijl onze methode toch echt voordelen kent, vooral op de langere termijn, qua duurzaamheid.

BRAVA bestaat uit twee cups die de vrouw minimaal 10 uur ’s-nachts draagt, 4 weken voor en 2 weken na de lipofilling. Onder deze cups heerst gedurende het dragen (bijna) vacuüm wat door een klein slim computerpompje in stand gehouden wordt. BRAVA is eigenlijk een voorbereiding op de lipofilling. En waarom?

BRAVA bereid het weefsel voor op de lipofilling door 2 effecten:

Beide effecten leiden ertoe dat het in te brengen vet beter en langer overleeft. Resulterend in een duurzaam en natuurlijk resultaat. En de vorm van de “nieuwe” borst wordt natuurlijk bepaald door het vakmanschap van uw plastisch chirurg. Daar doet BRAVA helemaal niets aan toe of af.

De praktijk: het vraagt disicpline

Goed. We hebben de voordelen van BRAVA beschreven. Maar er zijn toch ook wel nadelen? Nou, het vraagt een beetje discipline. En een goede begeleiding van het in goede conditie houden van de huid. Maar daarvoor is een speciale BRAVA-consulente aangesteld die de patiënte gedurende de 6 weken BRAVA volledig en intensief coacht en adviseert. Dit concept heeft TAUREON nu in 9 Europese landen uitgerold en heeft een zeer tevreden kring van gebruikers opgeleverd.

Wat mag je verwachten?

Wat je mag verwachten van BRAVA-AFT qua volume-toename is moeilijk tevoren in te schatten. Ga uit van minimaal 3/4 cupmaat. Je leeftijd, roker of niet-roker, de conditie van het borstweefsel en nog veel meer factoren bepalen het uiteindelijke resultaat. Daar kunnen noch de plastisch-chirurg, noch de mensen van BRAVA garanties over geven.

In elk geval zullen je borsten er natuurlijk uitzien. Een esthetische borstvergroting door middel van BRAVA-AFT geeft een zeer natuurlijk en mooi resultaat. Zó natuurlijk dat niemand op het strand ziet dat je je borsten hebt laten vergroten …..

Brava organiseert speciale bijeenkomsten op het hoofdkantoor in Rijswijk om al je vragen te beantwoorden. Deze kun je kostenloos bijwonen. Ga voor meer informatie naar de Nederlandse website van Brava-Aft.

 

 

[1]        Malluci et al.; Population Analysis of the Perfect Breast: A Morphometric Analysis, Journal of Plastic & Reconstructive Surgery; September 2014 – Volume 134 – Issue 3 – p 436–447
[2]        Khouri et al.; Aesthetic Applications of BRAVA-Assisted Megavolume Fat Grafting to the Breasts: A 9-Year, 476- Patient, Multicenter Experience.

Lees ook