De formuleringen van zonproducten worden steeds mooier!

05:08 - 03:04
luistertijd 05:08 - leestijd 03:04

Test zonproducten
Ik heb alweer genoeg zonnige dagen all over the planet meegemaakt om lekker aan de slag te gaan met zonproducten die dit jaar zijn uitgekomen. Hier komen een paar favorieten.

Schermafbeelding 2015-06-14 om 09.50.46Juliette Armand Sun Film spf 30

Dit fantastische nieuwe, huidverbeterende merk uit Griekenland, gemaakt door chemicus Juliette Armand, is dit jaar door hannah op de Nederlandse markt gebracht. Als een mooie tweede lijn, naast het merk hannah zelf.

Voor schoonheidsspecialisten die weer een stap verder willen gaan met cosmeceuticals voor huidverbetering. Het is nu eenmaal een grote nieuwe trend, en Armand heeft veel te bieden voor diverse huidcondities waaronder ook acne, rosacea en pigmentissues. Een groot scala aan gerichte serums, peelings en fantastische producten voor thuisgebruik.

Betrouwbaar en heel licht gekleurd, roodheid egaliserend 

Een van mijn favorieten deze zomer is de Sun Film spf 30. Er zit een goed afgewogen filtermix in van synthetisch en mineraal. Omdat er geen gebruik wordt gemaakt van nanotechnologie is er lichte kleur aan toegevoegd om eventuele witte waas weg te nemen. Dit kleurpigment is erg mooi vind ik. Het werkt egaliserend, het is dekkend, het neemt ook roodheid weg. Heerlijk als je couperose wangen hebt!

Glow

Het fijne van dit product is dat het een mooie subtiele, gezonde glow geeft en het beschermt absoluut goed tegen verbranding, mits wel in voldoende mate aangebracht, dat geldt voor elk zonnebrandmiddel, nooit te dun doen. Omdat hier een heel licht pigmentje in zit, is het ook prettig om het wat dikker aan te brengen, net als een make-upje. Het is niet vet, en je kunt hem goed over de dag heen bij werken, zodat je er altijd weer fris uitziet.

Ideaal voor gevoelige en ook wat gecombineerde huidtypen. Lees hier meer over Juliette Armand en vindt salonadressen voor verkoop.

Schermafbeelding 2015-06-14 om 09.53.31Sensai Silky Bronze Sun Protective Compact spf 30

Doe mij maar goede zonmake-up. De traditionele make-up voor de teint bewaar ik wel voor de winter, als het even kan. Dit product van Sensai (voorheen Kanebo) is een foundationpoeder voor in de zon, en wat voor een!!

Mat, egaliserend en lang houdbaar

Voor vrouwen die er niet ‘undone’  uit willen zien. Ik testte de Light-kleur en hij geeft een prachtige, zachte karamel tint. Heel zonnig en met het effect alsof het er met airbrush is opgelegd. Super egaliserend, maar omdat het een ragfijn poeder is, wordt het niet te cakey. Het effect is mat, en dat houdt ook echt vele uren aan.

Sensai belooft ook dat het waterproof is. Dit heb ik niet uitgetest, maar ik geloof het graag. Want als ik ’s avonds mijn gezicht was, haal ik de bruine kleur er nog af.

Als finishing touch over basis zonnecreme

Ik vind het een heerlijk product om over een gewone zonnebrandcreme heen aan te brengen. In het fraaie goudkleurige doosje zit een sponsje waarmee je het zowel droog als vochtig, strijkend of deppend kunt aanbrengen. Dat laatste heb ik niet geprobeerd omdat ik niet van vochtig aanbrengen houd.

Heerlijk voor gemengde huiden en liefhebbers van de matte teint. Je maakt je teint weer wat levendiger met wat glanspoeder aan de bovenkant van het jukbeen. Heel subtiel. Lees hier maar.

Beste shopdeal!

Schermafbeelding 2015-06-14 om 09.52.16Sisley Silky Body Mist spf 30

Ik ben nooit zo’n fan van sprays voor het lichaam. Ze vernevelen vaak teveel kanten op waardoor de omgeving kan meegenieten, zeker als er een windje staat. Het inademen van dit soort middelen is verre van gezond en sprays voelen vaak koud aan op de huid. Da’s alleen lekker wanneer je het bloedheet hebt.

Deze spray overtreft mijn stoutste verwachtingen. Het mechaniek is supersnel en zorgt ervoor dat de vloeistof heel gericht op je huid wordt neergelegd. Verstuiven is er niet bij, althans niet toen ik het buiten testte.

De vloeistof is inderdaad milky en smeert heerlijk romig uit over je huid. Het is nauwelijks vet te noemen en toch zie ik dat de droge huid van mijn armen en benen er wel bij vaart. De huid wordt gevoed en krijgt een prachtige zachte glans.

De verzorgende bestanddelen in dit product vind ik erg goed. Daar is goed over nagedacht. Er zit extra vitamine E in als vrije radicalenvangen en een edelweissextract ter bescherming van de huidbarriere. Dit plantje wordt wel vaker verwerkt in zonnecremes.

De spray beschermt zeer goed tegen verbranding, ook hier geldt: regelmatig bijsprayen, omdat filters door van alles en nog wat in de loop der uren van de huid afschuren. De hechting is zeer goed, en ik vind het ideaal voor de drogere huid. Ik weet dat er een prijskaartje aanhangt, maar dit is mijn mooiste spray-ervaring tot nu toe. Het product bevat nauwelijks geur. Prima.

Beste shopdeal!

 

Lees ook