How to be a bronze beauty.

05:39 - 03:23
luistertijd 05:39 - leestijd 03:23

highlighters en bronzers

Niet gezegend met een snel bruinend huidje? Dankzij de wondere wereld van make-up is dat natuurlijk geen probleem. Met een beetje hulp van je goede vriendinnen foundation, bronzer en highlighter geef je je huidje een fijne zomerse sunkissed look.

Cote d’Azur glamour

Het aanlokkelijke klimaat en ultrachique levensstijl van de Franse Rivièra heeft beautymerken geïnspireerd voor hun zomercollecties van dit jaar.

Het licht van Chanel

Modehuis Chanel laat zich regelmatig inspireren door de mediterraanse sferen aan de Rivièra. Voor de zomer maquillage van 2015 is onder andere met de exclusieve Lumière d’été. Een illuminating powder die de zongebruinde huid een glow geeft. Vanwege de prachtig gesculpeerde vorm van  een cameliabloem is het poeder op zich al een must-have.

Chanel Illuminating powder Lumière d’été is een verhelderend poeder, dat je in een luchtig laagje over het zongebruinde gezicht (en/of decollete) aanbrengt. De gouden schittering vangt het zonlicht en verfraait de teint met een satijnen glans. Breng het alleen strategisch aan: aan de bovenkant van het jukbeen, onder de wenkbrauw en aan de buitenkant van het oog. Shop Chanel Illuminating powder Lumière d’été hier online.

Estée Lauder Bronze Goddess All Over Illuminator

Deze limited edition illuminator heeft een prettige romige textuur waardoor het makkelijk te mengen is met je vingers. Tip: Zet de illuminator aan op je cheeks, decolleté en schouders voor een mooie gloed. We love this product! Het is goed gepigmenteerd, dus zuinig in gebruik. Shop deze prachtige blush-shimmer stick van Estee hier online.

Guerlain Bronzing Powder Moisturising Long Lasting

Van de My Terracotta collectie van Guerlain krijg je gelijk zin in de zomer! Vooral de zonnige verpakkingen geven je gelijk een zomers gevoel. De bronzing powder van Guerlain is nog steeds zo goed en dit jaar ook extra longlasting en natuurlijk weer moisturizing, maar kreeg dit seizoen wel een nieuw Rivièra turquoise of vurig koraalrode siliconen jasje. Alsof het een iPhone hoesje is;-). De bronzer komt in twee varianten: voor blondines en brunettes. Shop deze must-have Bronzing Powder  in de leuke gekleurde verpakking hier online.

Make-up Studio Shimmer effect in zilver, goud en bronze

De shimmer breng je direct op het gezicht aan als voor een prachtige glow. Gebruik de zilverkleurige als highlighter en goudkleurige of bronzekleurige als bronzer of over je matte bronzing powder. Let op: wat mat is in deze zomer, en op deze manier kun je er toch nog extra glow in brengen. Strategisch aanbrengen, al deppend met je vinger op de belangrijkste plekjes die we hierboven al noemden. Shop Studio Make-up Make-up Shimmer effect hier online.

L’Oreal Paris bronzer: GG cream!

L’Oreal Paris brengt ons dé glamour van de moderne pin-up à la French Riviera. Geen subtiele looks, maar va va voom is het credo. Retro, uitgesproken contouren en supervrouwelijk. Daarbij misstaat een zongekust gelaat natuurlijk niet. Daarvoor heeft L’Orèal Paris een bronzer met micro pigmenten en GG (!) cream uitgebracht om je zonnige glow te benadrukken.

De L’Oréal Paris Glam Bronze GG Cream is BB-cream in een sunkissed jasje voor een instant zonnige glow op je gezicht. Ook heel fijn: zoals je van BB-creams gewend bent, egaliseert en verzorgt deze GG cream de huid ook én het biedt bescherming tegen de zon met SPF 25. Shop L’Oréal Paris Glam Bronze GG Cream hier online. 

Beautyschool!

Hoe en waar breng je bronzing powder en highlighter aan?

Waar je bronzer en highlighter aanbrengt verschilt per gezichtsvorm, maar over het algemeen zijn er vaste delen in het gezicht die het meest flatterende effect geven.(Wil je precies weten wat bij jouw gezicht past, klik dan hier.)

De ‘3’ shape….met bronzer

Een bronzing powder breng je over je gezicht aan met een grote kwast. Make-up artists zweren bij de techniek van de ‘3’-vorm. Breng je kwast van je voorhoofd naar je jukbeenderen naar je kaaklijn. Daarnaast kun je ervoor kiezen om bronzer op je neus en hals aan te brengen voor een extra tanned effect.

LEESTIP! Voor nog meer aanbrengtips voor bronzers.

DON’T: Je hele gezicht met bronzer bedekken. Dan lijkt het net alsof je een te donkere foundation draagt. Je kunt kiezen voor een bronzer met of zonder shimmers. Deze geven je huid een echte zonnegloed, omdat het licht reflecteert op de glanzende deeltjes.

Highlights op lichtvangende delen

Het doel van een highlighter is om je huid op te doen lichten. Highlighter breng je dus overal aan waar je je huid meer wil laten glanzen. Het bovenste gedeelte van je jukbenen, hier ‘pakt’ de gezicht veel zonlicht op. Ook in een V-vorm tussen je wenkbrauwen. Op de brug van je neus (als je daar geen bronzer plaatst) om je neus iets smaller te laten lijken. Plaats tot slot een dotje highlighter op je cupidoboog voor een optisch vollere bovenlip.

TIP: Ben je op stap en geen highlighter bij de hand? Een lichtgekleurde oogschaduw met shimmers doet het trucje ook.

Bekijk hier een video hoe make-up artist Katie Gurvin bronzer en highlighter gebruikt voor een sunkissed look.

Lees ook