Xelly lanceerde haar eerste make-upboek!

05:41 - 03:24
luistertijd 05:41 - leestijd 03:24

Xelly Cabau van Kasbergen (yes, de zus van…) brengt haar allereerste make-upboek uit. De beautypers kreeg uiteraard een exclusieve sneak peek van het mooie boek. Ik, Laura, was van de partij én kreeg daarbij met zo’n tien andere beautylovers een masterclass van de make-up artist.

Wie is Xelly?

Eerst even wat informatie over de dame in kwestie… Make-up artist Xelly Cabau van Kasbergen zat als jong meisje met zeven zussen vaak in de make-upstoel. “Ik was de opmaakpop thuis, maar ondertussen is dat omgedraaid. Toen Yolanthe bekend werd zat ik bij shoots al bóvenop de visagisten”, legt ze uit.

Gefascineerd door bronzers, foundations en poedertjes leerde ze de kneepjes van het vak zelf. Ze werkte op de cosmetica-afdeling van de Bijenkorf en vervolgens bij Chanel voordat ze op haar twintigste voor zichzelf begon. Inmiddels verzorgt Xelly de make-up van modellen en BN’ers: zoals Kim Feenstra, Do, Sylvie Meis en natuurlijk haar eigen zus Yolanthe.

Funky eyeliner

De missie van de middag was het namaken van een mooie look uit het boek. “Allemaal naar pagina 110”, aldus Xelly als juf tegen het klasje beautybloggers en – editors. We gingen aan de slag met een dubbele winged eyeliner. De basis was een zwarte gelliner van M.A.C. met daarboven een roze kleurtje. Voor wie niks voelde voor roze knalkleurtjes, was er ook een paarse of blauwe liner beschikbaar. Ik ging voor pink! Chromaline Process Magenta van M.A.C om precies te zijn.

Voor mij was het even wennen om te werken met een potje gelliner in combinatie met een angled brush. Ik ben namelijk een liquid eyeliner met een dun pencil kwastje gewend. Xelly vertelt de groep dat ze het liefst werkt met gelliners. “Met een liquid is het moeilijk schetsen zonder te knoeien.” Daar heeft ze een punt.

Precisiewerkje

Voor veel vrouwen is het ook een kunst om twee gelijke wings te maken. Ik heb ook af en toe last van dit kwaaltje dus ik schakelde de hulp van Xelly in. Yes, ik zat aardig in de buurt maar aan de ene kant mocht-ie nog iets sterker aangezet naar boven toe. De tip: “Trek een denkbeeldig lijntje richting de wenkbrauwen en let goed op welke vorm eyeliner bij jouw eyeshape past.”

Practice makes perfect

Het is bij mij geen strakke eyeliner geworden, maar een zachte liner. Afijn, toch nog even blijven oefenen voor de spiegel dus. Daar heeft Xelly trouwens nog een goede tip voor: “Trek niet teveel aan je ooglid. Als je loslaat, krijg je daardoor hoekjes en ‘scheurtjes’ in je liner. Kijk recht vooruit in de spiegel of naar beneden in een liggend spiegeltje.”

Bijna klaar…

De oogmake-up maakten we compleet door een mooie krul in de wimpers te zetten met een wimperkruller en tot slot een paar laagjes Yves Saint Laurent mascara volume effet faux cils. Een mascara die mooi volume geeft, niet klontert en – tot mijn grote vreugd en verbazing – heerlijk zacht blijft op de wimpers.

Liptips

Bij zo’n funky eyeliner hoort natuurlijk een mooie lippenstift. Op pagina 138 in het boek vonden we de look die we gingen namaken. Xelly’s advies voor een mooie lipmake-up? Met een lipliner (in mijn geval een roze van Perfect Touch) volg je de natuurlijke vorm van je mond. Voor een extra long lasting en fel effect breng je de lipliner op je volledige lippen aan. Vervolgens kleur je de lippen in met lippenstift. Ik gebruikte hier een mooie crème lipstick van Calvin Klein in Clear Rose. Deze heeft een prettige, zachte textuur en voelt aan als een lippenbalsem op je mond.

Ta-da! En dit is de complete look:

Meer over het boek!

De make-up artist geeft naast praktische beautytips ook adviezen over beauty van binnenuit. In het begin van het boek benadrukt ze hoe belangrijk een gezonde levensstijl is voor je uiterlijke verzorging. Zo bespreekt ze wat stress met je huid doet en welke voedingsmiddelen echte mooimakers zijn. Verder is het boek gevuld met opgewekte, positieve quotes over schoonheid en zelfverzekerdheid. Het boek is ook gevuld met kleurrijke fotografie met een dikke knipoog.

Alles wat betreft de maquillage wordt natuurlijk uitgebreid besproken. Adviezen in het boek worden persoonlijker gemaakt door de onderscheiding van gezichts- en oogvormen. Heel fijn, want niet iedere techniek of look past bij elk persoon.

Altijd al eens willen weten hoe bekende beauty’s Yolanthe, Do, Kim Feenstra en Sylvie Meis zo mooi opgemaakt worden? In het boek worden ook de make-up geheimen van deze vrouwen onthuld, hoera!

De boodschap van het boek is heel duidelijk: make-uppen is fun! En voor zover ik Xelly een beetje heb leren kennen, past dat helemaal bij haar vrolijke, enthousiaste persoonlijkheid.

Een kleine sneak peek:

https://instagram.com/p/3oWirMp98y/

Aanrader?

YES! ‘Make-up’ is een heerlijk boek om in te bladeren, uitgebreid te lezen en daarna er nog eens bij te pakken om je beautykennis op te frissen.

Nieuwsgierig geworden naar het boek van Xelly? ‘Make-up’ is hier te bestellen. En hoe handig: aanvullend kun je de app ‘Xelly’ downloaden voor tutorials en meer! Deze is beschikbaar voor Android en iOS-toestellen. Download via de Google Play Store en iTunes.

Lees ook