Geven deze eyeliners Kim een zwoele, smokey look?

06:29 - 03:53
luistertijd 06:29 - leestijd 03:53

Getest eyeliners
KimZwarte eyeliners, ze zijn er altijd in overdaad. En wat ben ik er gek op. Ze geven je, mits je ze op de juiste nabier aanbrengt, een prachtig accent of juist een volledige avondmake-up. Ik heb ogen met relatief lichte wimpers en weinig accent op mijn oogleden, een eyeliner geeft mijn ogen dan ook letterlijk vorm.

Van potjes inkt tot handige potloden met sponsjes

Vroeger had je alleen van die potjes vloeibare eyeliner wat net inkt leek, of kohlpotlood in zwart of blauw. Tegenwoordig is de keuze niet normaal… van dikke eyelinerstiften voor een Amy Winehouse achtige look tot volledige markers en zelfs flinterdunne penseeltjes. Maar ook niet te vergeten: van die handige potloden die zijn uitgerust met een minisponsje om zo een ‘smokey-eye’ look te creëren. Af en toe weet ik het niet meer. Ik heb jarenlang een heel duur oogpotlood gebruikt, maar merk tegenwoordig weinig verschil meer met de potloden van de lowbudget merken.

Eyeliners Kim

Anyway, ik heb voor deze test eyeliners van Bourjois, Collistar en Make-up Studio in de vorm van een potlood ontvangen. De bekende ouderwetse potloden met de touch van nu. Ik ben benieuwd wat ze gaan brengen. Of ze mooi blijven zitten en niet uitlopen als je het even warm hebt. Want als ik iets vreselijk vind, is het uitgelopen mascara of oogpotlood dat in je ooghoeken blijft hangen.

Bourjois Effet Smoky (Ultra Black 76)

Claims:

Het potloodje oogt wat gewoontjes, niet bijzonder. Ik hou van potloden die je kunt slijpen, omdat je dan een vloeiende haarscherpe lijn kunt zetten tegen je wimperaanzet aan. Dit relatief eenvoudige potloodje brengt op mijn hand al heel soepel aan, is erg zacht en heel makkelijk uit te vegen.

Bourjois SmokeyIk krijg tijdens het zetten van het lijntje boven mijn oog kleine korreltjes in mijn ogen, ik vraag me dus af op hoeveel lensdragende dames dit potlood is getest.  Dus lensdragers opgelet: Breng dit potlood niet aan als je je lenzen al in hebt.

Al tranend veeg ik het lijntje uit zodat er een smokey eye ontstaat. Het lukt aardig, het borsteltje prikt wel wat, maar niet te erg. Een smokey eye in twee stappen, zoals men claimt, is wat overdreven: het lijntje op het ooglid moet weer aangevuld worden, omdat het vorige lijntje behoorlijk is vervaagd en de huid weer zichtbaar is.

Aan het einde van de dag is de onderkant uitgelopen en liggen er op mijn oogleden craquele-achtige tekeningen. Voor mij is dit geen blijvertje.

Je shopt dit product hier

Collistar Kajal Shock (Nero Black 1)

Claim: Een intense en mediterrane look

Het prachtige oogpencil van Collistar ligt voor mijn neus. Ik ga weer even terug in de tijd van mijn kunstopleiding. Want het lijkt een kopie van mijn inktpenceel, erg gaaf. Het is dus een heel fraai ogend potlood, maar hoe nu verder? Hoe breng je dit aan op je oogleden…want die punt wordt een keertje stomp, zou je zeggen. Het is ook geen potlood, waar je aan kunt draaien om meer inhoud tevoorschijn te toveren.

CollistarIk heb Collistar dus de vraag gesteld, hoe dit potlood te gebruiken. Want het leek me logisch dat er een soort van puntenslijper-achtig iets zou zijn. Maar nee, het antwoord bleek echter veel eenvoudiger. Je brengt het potlood niet aan met de punt, maar met de zijkant!

Met de zijkant aanbrengen, juist ja. Dat wordt geen subtiele lijn zou je zeggen, en nee… dat klopt. Het potlood brengt erg makkelijk aan, de lijn is intens zwart en soepel uit te vegen (mocht je dat willen). De kajal blijft gedurende de dag aardig op z’n plek zitten en de kleur blijft intens zwart. De dikke lijn blijft eruit knallen, zelfs wanneer aan het einde van de dag de vermoeidheidsverschijnselen zichtbaar worden. Je ogen blijven spreken met dit product.

Kortom, het met de zijkant aanbrengen is voor mij wat vreemd en onhandig, maar went wel. Heb je ’s avonds een feestje en wil je je ogen laten knallen dan is dit absoluut een aanrader.

Je shopt dit product hier

Make-up Studio Eye Definer (Black)

Claim: Te gebruiken als eyeliner of als basis voor een prachtige smokey eye

Dit is een slanke, eenvoudige eyeliner met de vormgeving zoals we die van Make-up Studio gewend zijn. Nu ben ik niet een enorme fan van smokey eyes; ik ben er ook niet heel erg goed in. Immers, ik ben geen visagist. Wel vind ik het leuk om ermee te experimenteren. Het aanbrengen van dit product gaat vrij stroef, maar het lijntje is redelijk strak. Het uitvegen voor een smokey eye look valt wat tegen; de lijn blijft strak zitten en laat zich niet zomaar uitvegen (laat staan verwijderen).

Make-Up StudioEn dan de verrassing! Dit easy ogende potloodje heeft namelijk een geheimpje en dat is dat je dit potlood scherp kunt houden door middel van het piepkleine puntenslijpertje op de achterkant van het potlood. Je ziet ‘m niet zitten, totdat je de kleine lettertjes op het potlood leest en het pijltje volgt. Erg leuk, slim en vernuftig.

De smoky eye is voor mij niet zo makkelijk te creëren als wordt geclaimd, ook al lukt het zeker als je er de tijd voor neemt. Verder is het een heel mooi en handig potlood, waar je in weze alle kanten mee op kunt.

Je shopt dit product hier

Noot van de redactie: Make-up Studio heeft ons na het lezen van deze review laten weten dat de Eye Definer inderdaad kan worden gebruikt als basis voor een prachtige smokey eye, maar dan met de nadruk op ‘basis’. Aangezien het product echter water- en smudgeproof is, is het minder geschikt om te vervagen. De Cream Eyeliner met penseel van Make-up Studio kan dit veel beter.

Lees ook