Laura bezocht het persevent, en doet verslag van het nieuws!

08:41 - 05:12
luistertijd 08:41 - leestijd 05:12

Onlangs gaf de prachtige winkel Skins weer een presentatie aan de pers, waarin alle nieuwe producten getoond werden. Laura bezocht het event en doet verslag.

Vooral op anti-aging gebied was er veel fijn nieuws. En liefhebbers van zelfbruinende producten kunnen hun hart ophalen, evenals, en natuurlijk de parfumista’s!

Note: niet alle producten zijn al te koop, sommigen pas vanaf augustus.

Algenist: op basis van algen, hoog geconcentreerd

Microalgen zijn kleine krachtpatsers die bekend staan om hun kunst te overleven in de zwaarst mogelijke omstandigheden. Het zijn taaie plantjes met zeer hoog werkzame stoffen.

Een van die stoffen is alguronzuur, dat nu verwerkt is in de nieuwste lijn van Algenist : Genius. Het is plantaardig hyaluronzuur, en je weet inmiddels dat dat zeer sterk vochtbindend is. Gecombineerd met de zuivere algenolie, die boordevol omegavetzuren, maar ook vitamine E en fytosterolen zit, wordt er nu een nieuw krachtig anti-aging product gepresenteerd.

De lijn bestaat uit een luxe gelcleanser die zodra vermengt met water tot een fijne milk verandert, een anti-aging Vitamine C+ serum dat rimpels vermindert en de huid weer een frisse gloed geeft, een herstellende anti-aging cream die je zichtbaar stevigere, gladdere en zachtere huid belooft binnen 10(!) dagen en tot slot een anti-aging eye cream die dankzij plantaardig collageen en Perzische zijdeboom extract de ooghuid gladder, steviger en jeugdiger maakt.

TIP! Onze Sabine is ook dol op Algenist, zo vertelt ze in deze Monthly Favorites aflevering. 

Verso en Estelle & Thild: anti-aging uit Stockholm

Goed nieuws voor liefhebbers van Zweedse skincare. Skins Cosmetics heeft maar liefst twee fijne anti-aging huidverzorgingslijnen uit Stockholm toegevoegd aan het assortiment.

Verso Skincare heeft als rode draad in haar verzorgingslijn Retinol, maar wel een retinol die nu zo min mogelijk irriterend is voor de huid en de huid ook niet zo gevoelig maakt voor zonlicht. Er is gesleuteld aan de retinol combinatie, en heeft nu de naam ‘retinol 8′  meegekregen. De formule is niet alleen milder voor de huid maar volgens Verso is hij ook effectiever, dan ’traditionele’  retinol, tot wel acht keer zelfs. De formule is ook photostabiel, en dus minder gevoelig voor licht. Een van de formuleerders, Lars Frederiksson, heeft ook de skincare lijn van Restylane gemaakt. Er wordt gebruikt gemaakt van Retinyl Retinoate, lees er hier een studie over.

De producten bevatten geen kleurstoffen en geen parabenen. Het wordt unisex gepositioneerd. Het is gloednieuw bij Skins en de lijn omvat een schuimende cleanser, dag- en nachtcreme, super facial serum, oogserum, dark spot corrector en een gezichtsolie.

Estelle & Thild

Ook uit Stockholm is het leuke, frisse en plantaardige Estelle & Thild. Nieuw is de BioDefense
Age prevent lijn die zoals het zegt het huidverouderingsproces preventief aanpakt.De lijn is bedoelt vanaf 25 jaar, wanneer de tekenen nog niet echt zichtbaar zijn, maar al wel onderhuids in gang zijn gezet. Er is gewerkt met witte thee extract, dat zeer rijk is aan antioxidanten en het Nordic Superberry Complex om collageen- en elastineverlies te voorkomen.

TIP! Lees hier meer over de kracht van witte thee in skincare.

Patyka en Christophe Robin: multi-tasking skincare

Zaten er maar meer uren in één dag, niet waar? Daarom vinden we producten met een multi- functionele eigenschappen zo handig. Met één potje of flesje in een handomdraai mooi voor de dag! Twee nieuwe producten vielen ons op.

Skin booster serum

Om te beginnen de Huile Absolue, het geheim van Parisiennes sinds 1922 van Patyka. Een skin booster serum met drie functies: een intensieve verzorging voor het gelaat, droge plekjes regenereren op het lichaam en een herstellend masker bieden voor droge en beschadigde haarpunten. De Huile bestaat uit twaalf essentiële oliën met zeven voordelen: glow booster (sint-janskruid), antioxiderend (rozenbottel), beschermend (plantaardige squaleen), voedend (olijf, jojoba en zonnebloem), regenererend (tarwekiem en sesam), tonend (rode mandarijn) en stimulerend (geranium, sandelhout en neroli).

Hair finish lotions

Haarkleurexpert van de sterren Christophe Robin liet zich voor de nieuwe Hair Finish Lotions inspireren door het eeuwenoude beautyproduct azijn. Vroeger werd het al gebruikt bij parfums, haar en als medicijn. Deze positieve eigenschappen plus de huidige trend van ‘nude’, onbewerkt haar in al haar glorie maakte de creatie van de drie Hair Finish Lotions mogelijk. De leave-in lotions voor gekleurd haar breng je na shampoo en conditioner aan over het gehele haar.
Het maakt het haar fris en luchtig door chemisch residu en talg op de hoofdhuid op te lossen.

Cosmetisch azijn voor je haarschubben

De zuurgraad van het haar en azijn zijn bijna hetzelfde wat ervoor zorgt dat het de haarschubben sluit en daarom de haarkern beschermt, laat glanzen en klitten voorkomt. Maar dat is niet alles… Niet alleen het haar kun je ermee verzorgen, maar ook de huid door direct te sprayen of door de lotion een paar keer te spuiten in het badwater. En wees gerust: de geur van azijn vervliegt binnen een paar minuten.

He-Shi: bruin zonder zorgen (én rimpels)

Een vlekkerige en lelijke tan door zelfbruiners is allang verleden tijd. Als je maar voor goede kwaliteit gaat. Via Skins kun je nu de award-winning He-Shi professional tanning producten kopen.

Het is zelfs geschikt voor de allerlichtste huidjes. Yours truly heeft gevraagd om een kleine demonstratie (want ik heb een zeer lichte huid!)  en kreeg het product Luminous Shimmer op haar armen gesmeerd, en inderdaad: zelfs op mijn zeer lichte huid waren geen vlekken, strepen of een worteloranje gloed te spotten. Dit product geeft een subtiele tint en een mooie glanzende finish.

Alle producten zijn van 100% natuurlijk DHA, drogen razendsnel op, de kleur geeft niet af en is geurloos. Alle producten zijn uiteraard ook voorzien van voedende bestanddelen zoals jojoba proteïne, hyaluronzuur, amandelolie. Voor optimaal resultaat en geen gedoe, gebruik je bij het aanbrengen de speciale ultrazachte handschoen.

TIP! Gebruik je graag zelfbruiners? Smeer je huid daarna ook in met een anti-oxidanten crème tegen de vrije radicaalwerking van DHA. Lees meer.

Odin en Nomenclature: ruiken naar The Big Apple

In New York wonen tegenwoordig heel wat goede parfummakers, die ook prachtige merken in de markt zetten. Skins heeft daar een neus voor, letterlijk! Neem Odin New York bijvoorbeeld. De mannen achter dit nieuwe merk, hebben ook The Black Line gemaakt, een unisex geurlijn met krachtige androgyne componenten. Omdat het toch meer mannelijk dan vrouwelijk bleek, is nu The White Line erbij gekomen. Ook unisex, maar dan door een ‘vrouwelijke bril’. Wat meteen opvalt, voordat je de geuren überhaupt geroken hebt, zijn de prachtige minimalistische verpakkingen, ontworpen door papierkunstenaar Matthew Shlian.

Waar ruikt het naar?

De lijn bestaat uit drie geuren. Vert Reseda is een groene, frisse compositie met galbanum, groene reseda, wilde pioenen en gardenia. Milieu Rosa is een heldere, poederige rozengeur van Marokkaanse, Nederlandse en Turkse rozen. Efflora is sprankelend, levendig en perfect voor de zomer vanwege de citrusvrucht Algerijnse sinaasappel en nerolibloesem.

Nomenclature

De parfumlijn Nomenclature komt ook uit New York. Het is een ode aan de synthetische geurstoffen. Grappig he, zij dwepen er niet mee natuurlijk te zijn, zij omarmen de synthetische stoffen juist, en die zijn natuurlijk ook het meest gangbaar in de parfumwereld vandaag de dag.

Met de lijn parfums legt Nomenclature een brug tussen poezië en de wetenschap, aldus de informatie die we krijgen. Ook de vorm van de flacons zijn overduidelijk geïnspireerd door de wetenschap, deze lijken namelijk op het kegelvormige glas erlenmeyer. In de bodem van de fles tref je een molecuul symbool aan, die bij beweging een hologram-achtig effect geeft.

Waar ruikt het naar?

Fris en tintelend, eigenlijk ook echt wat je van een geurlijn als deze mag verwachten. Licht metalig, een beetje citrus, wat hout of balsem in de ondertoon. Mooi androgyn en ook als je de geuren langer ophebt, blijven ze mooi in balans. Chic, voor scherpe, frisse creatieven en mensen die graag met een heldere mind in het leven staan;-)

Shop al deze prachtige producten bij Skins Cosmetics, online, of in de winkel.

Lees ook