Met schitterende producten van o.a. MAC, Dior, Algenist, Art Deco, Wella, Lancome, Maybelline

08:09 - 04:53
luistertijd 08:09 - leestijd 04:53

BeautyJournaal testpanel favorieten maart 2015

Kim: SP Color Save Microlight 3D Complex Bi-phase Conditioner

Ik ben gewend dat mijn haar na allerlei bekroonde serums, oliën en leave-in conditioners dezelfde dag nog vettig aanvoelt. Zo niet dit product van SP: deze proteïne- en haarkleurbeschermde leave-in conditioner maakt je haar superzacht en glanzend, dus niet vet!

Zo’n 8 spraytjes op handdoek droog haar (vooraf goed schudden) zijn voldoende, even met je handen door je haren om te verdelen en daarna borstelen. De haarkleur wordt versterkt en je haar ziet er niet meer dof of pluizig uit. Ik wil niet meer zonder!

Je shopt deze conditioner hier.

Yvonne: Maybelline Master Shape Brow Liner

Met de wenkbrauwpotlood kun je makkelijk een mooie wenkbrauw tekenen. Door de speciale formule van wax en kleurpigmenten kun je zeer fijne lijntjes zetten die precies op haartjes lijken. Begin ter hoogte van de binnenste ooghoek met het zetten van lijntjes. Het punt waar je de wenkbrauw iets omhoog laat komen, zit precies boven de iris.

Hierna laat je de wenkbrauw aflopen naar beneden, tot iets na de buitenste ooghoek. Aan het einde van het potlood zit een borsteltje om de wenkbrauw in model te kammen. Het resultaat is gerust verbluffend te noemen: je hebt een mooi getekende wenkbrauw zonder dat het opvalt dat je een wenkbrauw getekend hebt. Een erg fijn potlood om bij je te hebben. Je shopt dit wenkbrauwpotlood hier.

Monique: Nudes van MAC: blusher en lipstick + topkwast

Ik was eind maart met senior make-upartist Elke Willemen in de Mac Pro Store in Amsterdam om een film op te nemen. Een drietal producten die ze bij mij gebruikte zijn zo waardevol en universeel dat ik ze graag deel. De powderblush in de kleur Harmony Matte waarmee je perfect je ‘shape’ kunt afmaken: een middentoon bruintint. Erg mooi op de jukbeenderen.

De ideale shapekwast in een mooie ei-vorm, nummer 130. Door de spits toelopende vorm kun je zachtere strijkbewegingen maken voor een zachter shape-effect. De kleur Faux van de lipstick is de meest verkochte tint momenteel bij MAC. Prachtige nudekleur die moeiteloos mixt met mijn eigen liptint. Helemaal mijn kleur!

Je shopt de Harmony Matte Blush hier en de lipstick hier. Voor de shapekwast kan je terecht bij de Mac Pro Store in Amsterdam.

Tessa: Maybelline Dream Wonder Nude

Normaal gesproken ben ik niet zo van de foundation, maar ik hoorde over deze Dream Wonder Nude zoveel positieve verhalen dat ik hem toch gekocht heb om eens uit te proberen. De foundation zit in de druppelvormig glazen flesje wat chique oogt.

Hij heeft een druppelapplicator waarmee ik de foundation op mijn vinger aanbreng om het vervolgens op mijn gezicht aan te brengen. Je moet wel wat geduld hebben met de druppelapplicator, want hij werkt niet altijd even snel. De foundation is zeer dun een smeert makkelijk uit. Aan drie druppels heb ik genoeg voor mijn hele gezicht. De dekking is erg mooi en maakt mijn gezicht egaal. Het voelt prettig aan op mijn huid en het blijft ook nog eens de hele dag zitten. Je shopt deze foundation hier.

Anja: ArtDeco Invisible Lip Contour

Wát een fijne lipliner, de ArtDeco Invisible Lip Contour! Omdat mijn gebruikte lipliner leeg bleek te zijn en er een nieuwe thuis lag, moest ik tijdens mijn vakantie met spoed een ‘reserve’ aanschaffen. Omdat Monique zo positief is over dit merk, vooral de eyeshadowprimer, heb ik in Duitsland de Invisible Lipliner van ArtDeco gekocht.

De liner brengt zacht aan, ziet er licht roze uit, maar geeft geen kleur af. Omdat deze liner zó goed werkte, heb ik bij thuiskomst mijn rode Sisley lipgloss gepakt, deze lag in het doosje met ‘weg te geven’ producten, omdat deze gloss zo ontzettend uitloopt. En je raadt het misschien al… in combinatie met de lipliner loopt de gloss niet uit. Deze liner is dus een blijvertje. En mijn mooie, rode Sisley gloss? Die mag ook blijven. Je shopt de lipliner hier.

Cindy: Bogue Maai parfum

Maart draaide voor mij om de ontdekking van een heel bijzondere geur. MAAI is een eau de parfum dat sinds 2014 op kleine schaal wordt uitgebracht door Bogue Profumo. De Italiaanse parfumeur Antonio Gardoni maakt de geur in vijf-en-een-halve-litervaten die 8 tot 10 maanden moeten rijpen voor het parfum klaar is om gebotteld en verkocht te worden.

MAAI is een ouderwetse chypre, met aldehyden, roos en jasmijn, maar vooral veel eikenmos en castoreum, musk en civet… Kortom: die ‘vieze’ luchtjes die parfum zo lekker kunnen maken. Het is een parfum zoals ze ze tegenwoordig eigenlijk niet meer maken. Het is poederig, bloemig, groen, aards, warm en dierlijk. De geur schurkt en gromt, zit tegen het onzedelijke aan maar ruikt vooral vol en klassiek, in de beste zin van het woord. Als je niet bang bent om een statement te maken met je parfum, dan zit je met MAAI gebakken. Lees hier meer over dit merk.  Wellicht is het binnenkort te koop bij ParfuMaria in IJsselstein.

Gerti: Dior Blush Cherry Glory

Een prachtige koraalrode blush, uit de voorjaarscollectie Kingdom of Colors. Dit is de perfecte voorjaarskleur, fris roze-rood met een warme ondertoon. Hij versmelt met je huid en geeft daardoor een mooie voorjaarsblos.

In het doosje lijkt hij misschien te heftig, maar laat je niet afschrikken door de intensiteit. Je moet hem zuinig aanbrengen. Ik klop het overtollige poeder van de kwast, voordat ik de blush aanbreng.

Met een fluffy oogschaduwkwast breng ik ook een beetje boven de arcadeboog aan. Heel subtiel. Dit geeft een mooie ‘open-oogopslag’. Uiteraard zit de blush in een prachtig doosje met fluwelen hoesje. Daarnaast heeft deze blush niet het standaard stempel, maar een speciale imprint van de persoonlijke wapens van Christian Dior. Je shopt deze limited edition voorjaarsblush hier.

Sabine: Algenist Hydrating Essence Toner

De anti-aging huidverzorging van Algenist bevat onder andere het gepatenteerde alguronzuur. De verkoopster wist ons te vertellen dat dit een alg is waarmee ook biofuel wordt gemaakt. Alguronzuur heeft dezelfde werking als Hyaluronzuur: het vult lijntjes op.

Sinds mijn behandeling bij Hannah geloof ik bovendien erg in het combineren van verschillende producten. Wat het ene product niet doet, vult een ander product aan!

De toner heeft een licht en prettig parfum. Mijn huid tintelt licht en krijgt een lichte rode gloed. Geen irritatie, maar een opgepepte huid. Na gebruik van de toner trekt mijn serum sneller in en ook crème pakt beter. De toner heeft een mooie effect. Mijn teint is frisser geworden, mijn huid ziet er glad en verzorgd uit. Te koop bij Skins.

 

Corine: Lancome Ombre Hypnôse Dazzling

Afgelopen december heb ik deze oogschaduw speciaal voor de feestdagen gekocht en ik vreesde dan ook dat hij daarna in de kast zou belanden. Maar wat blijkt… deze zilverkleurige oogschaduw (kleur: Diamant Argenté) met glitters laat zich ook heel goed combineren met een roze lipstick en blush, voor een frisse lentemake-up.

De waterproof mousse textuur blijft de hele dag zitten, zonder in de oogplooitjes te lopen. Verder is deze oogschaduw heel goed modeleerbaar; je brengt hem dun aan met het bijgeleverde kwastje voor een vleugje kleur, of dik voor een intense kleur. Voorlopig heeft deze limited edition ‘feesteditie’ zijn limiet dus nog niet bereikt en komt hij ook in het voorjaar goed van pas. Je shopt deze oogschaduw hier.

Bekijk hier ook nog een leuke film over het opmaken met zilvergrijze oogschaduw:

Lees ook