Geluk zit in een betaalbaar hoekje!

04:16 - 02:33
luistertijd 04:16 - leestijd 02:33

Boots No 7 Protect & Perfect Intense Advanced serum

In 2009 bewees het Protect & Perfect serum van Boots no 7 haar belofte na te komen tegen huidveroudering. De bewezen werking op rimpels (aangetoond tijdens het onafhankelijke wetenschappelijke tv programma Horizon van de BBC) werd wereldnieuws en binnen no time was het product volledig uitverkocht.

Het verbeterde zusje

In November 2014 schreef ik al dat er een nieuwe versie van dit product op de markt was namelijk: No7 Protect & Perfect Intense ADVANCED Serum. Dit nieuwe serum heeft de toevoeging ‘advanced’ gekregen, omdat de technologie nog verder aangescherpt was op het niveau van de actieve ingrediënten. Er is er in een ‘gewone versie’ voor vrouwen tussen de 25 en de 35 jaar en in een ‘intense’ versie voor vrouwen vanaf 35 jaar, met diepere lijntjes.

De werking van dit nieuwe product is uitvoerig getest en bewezen middels groot onderzoek onder maar liefst 2600 vrouwen. Echt een uitzonderlijk grote testgroep, kan ik je vertellen. De resultaten waren dan ook navenant, ten opzichte van het eerste Protect & Perfect serum (onderzoek onder 180 vrouwen). Lees er alles over in mijn artikel uit November 2014.

Ze mogen het zeggen: klinisch bewezen!

Maar Boots zit niet stil, en hun geweldige wetenschapper-adviseur Mike Bell al helemaal niet. Want hij kreeg de smaak te pakken, en is gaan door-testen. Met nieuwe testgroepen, en nu ook placebo-gecontroleerd. Hij kreeg het voor elkaar om serieus aantoonbaar te maken dat hoe langer je het gebruikt, hoe beter de resultaten zijn. De onderbouwing was zo goed, dat zelfs het meest kritische reclame-controlerende orgaan van Engeland, de Clearcast – voor tv reclames – instemde met de positieve resultaten en onderbouwingen. De term ‘clinically proven’ mag gebruikt worden door Boots. Prachtig, hoe Bell strijd is aangegaan en de wereld laat zien dat skincare wel degelijk werkzaam is, en dat goede skincare ook heel betaalbaar kan blijven. Hoera voor Boots!

Claim: hoe langer je het gebruikt, hoe beter het resultaat

No7 kan na nieuw wetenschappelijk onderzoek de volgende baanbrekende claim neerleggen: “No7 Protect & Perfect Intense ADVANCED Serum is het eerste serum in Engeland waarvan het anti-rimpel effect klinisch is bewezen en effectiever wordt naarmate het langer gebruikt wordt”.

De Intense Advanced serum was natuurlijk al getest, maar ‘alleen’ zes maanden. Nu zijn er nog eens zes maanden aangeplakt. Voor het aanvullende klinische onderzoek werd er met twee groepen vrijwilligers gewerkt (in totaal 373 vrouwen).

Twee wangen, twee cremes – of zonder creme

Eén groep bracht op de ene gezichtshelft het nieuwe No7 Protect & Perfect Intense ADVANCED Serum aan, en op de andere gezichtshelft het oorspronkelijke No7 Protect Intense serum. Dit werd dubbelblind uitgevoerd. De andere groep bracht op de ene gezichtshelft No7 Protect & Perfect Intense ADVANCED Serum aan, en op de andere gezichtshelft helemaal niets.

Een dermatoloog beoordeelde maandelijks de kraaienpootjes en rimpels onder de ogen. Er werd gebruik gemaakt van apparatuur als de Visiosphere ‘photoimaging’ waarbij de huid in 3D bekeken kan worden en van een corneometer (om de vochtbalans te meten) Het ging in deze test vooral om het cumulatieve resultaat; hoe langer het product gebruikt werd, hoe beter de resultaten werden. Op basis van dit langdurig, opbouwende resultaat won ‘advanced’ het ook van het oude Protect & Perfect Intense serum.

Boots heeft voor de campagne 8 vrouwen het nieuwe ‘advanced’ serum laten testen, zonder spiegels. Na vier weken werden zij gefilmd, de reacties geven een positieve uitstraling van de werking weer:

https://www.youtube.com/watch?v=uKU5kYMWUXM

Dr. Mike Bell (Scientific Skincare Advisor bij Boots UK) is beretrots en laat de wereld weten: “We hebben alle onderzoeksgegevens overlegd aan reclame controlerende adviseurs. Dat is nog nooit eerder gebeurd op deze manier voor cosmetica. Het bewijs is geleverd. Wij zijn enorm trots op dit baanbrekend resultaat van ons product.”

Wil jij zelf het effect van No7 Protect & Perfect Intense ADVANCED Serum proberen? Dan kun je hem hier bestellen.

Lees ook