Gezicht Gezondheid Lichaam Lippen Make-up Monthly Favorites Ogen Parfum Pigmentvlekken Rimpels en slapte Vrouwen

BeautyJournaal testpanel favorieten februari 2015

Het BeautyJournaal-team
Geschreven door Het BeautyJournaal-team

Dit keer o.a. lekkers van Narciso Rodriguez, MAC en Collistar, maar ook dr Vogel, Guhl e.a.

BeautyJournaal testpanel favorieten februari 2015

Monique:

Guhl pluiscontrole spray

guhl pluiscontroleIk weet niet waar het aan ligt, maar ik heb deze winter extreem veel last van statisch haar. Misschien weet ik het wel: mijn haar is weer langer;-). Guhl pluiscontrol & veerkracht blijkt een ideale vriendin te zijn in de strijd er tegen. Ik heb de spray gewoon op mijn bureau staan en gebruik hem eens per dag. Het werkt als een tierelier. Er zit een mix van siliconen en glycerine in + een snuf keratine. Het droogt mijn haar niet uit, en mits ik niet teveel spray, maakt het mijn haar ook niet vettig. Het verzwaart mijn haar sowieso niet, goed te ervaren als je dunnig fijn haar hebt.

Je koopt deze spray hier.

 

 

Tamara:

Pupa Vamp Mascarapupa vamp colors

Ik draag nooit veel make-up maar foundation en mascara horen gewoon bij mijn dagelijks ritueel. En omdat ik zelden oogschaduw gebruik, mag de mascara bij mij zeker een behoorlijk volume hebben.

Het borsteltje in de vorm van een zandloper is vrij groot waardoor de mascara lekker snel aan te brengen is. Het is een echte drama-look mascara en geen natuurlijke, maar daar kies ik hier ook niet voor.  Fijn voordeel hiervan is dat ik voor overdag al aan 1 laagje voldoende heb! Voor het uitgaan maak ik er twee van. Je hebt dus geen vijf lagen nodig voor een diva-effect – dat scheelt weer tijd. Deze mascara is in meerdere kleuren te koop.

Shop Pupa mascara hier online.

Cindy:

Narciso Eau de parfum

“Het is nog lang geen lente en daarom is mijn favoriet een hele fijne geur die een perfecte combinatie is van warmte, comfort en een vleugje zomer. Narciso van Narciso Rodriguez is een romig zoet en houtig parfum met tropische gardenia als stralend middelpunt.

Narciso van Narciso RodriguezGardenia heeft een zoete witte bloemengeur die je vaak tegenkomt in zonnebrandcrèmes, en daardoor heeft deze geur iets zonnigs. De romige kant van de bloem wordt benadrukt door de befaamde Rodriguez-musk, die niet te schoon maar zeker ook niet vies ruikt. Vetiver en ceder zorgen voor een stevige en wat stoerdere basis.

Ik houd normaal gesproken niet zo van zoete parfums, maar Narciso heeft precies de juiste balans. De geur opent nogal heftig en zoet, maar al gauw draagt ze een stuk dichter op de huid en geniet ik van een zachte knuffelige musk met een romig bloemetje. Narciso is een geur die je doet verlangen naar de zomer en je in de tussentijd verwarmt.”

Je koopt dit parfum hier.

Gerti:

MAC Fluidline eye pencil

mac-fluidline“Mijn favoriet van februari is MAC fluidline eye pencil. Dit is de potlood variant van de fluidline in een potje. Ik heb inmiddels drie kleuren: Metropolis, Eart Sign en Waterwillow. Een geweldig potlood voor een tightline. Tot dusver lukte me dat nooit met een potlood. De punt was te hard of te zacht. Maar met de fluidline pencil is het een fluitje van een cent. Het potlood is watervast en blijft de hele dag zitten. De kleurverschillen zijn subtiel. Het effect is subliem. Alsof je wimpers millimeters langer zijn. De foto’s spreken voor zich!”

Je koopt hier alle MAC eyeliners.

voor-na-foto-gerti

Boven zonder, onder met MAC fluidline

Anja:

Coresa Rejuvenating Mask

rejuvanating-mask-coresa“Zoals bekend ben ik bij de huidtherapeute geweest om mijn pigmentvlekken weg te laten laseren. Prachtig resultaat! Bij deze huidtherapeute kwam ik in aanraking met het Amerikaanse merk Coresa. Ik heb gekocht, het Rejuvenating/facial mask. Een product wat eigenlijk gebruikt wordt bij acné maar wat je ook als peeling op een oudere huid kunt gebruiken. Het bevat een hoge concentratie salicylzuur, wat hét werkende ingrediënt in dit masker is. Verder bevat het melkzuur, benzoic zuur en andere bijtende stoffen. Dus voorzichtigheid is wél geboden!

Het masker kun je puur gebruiken maar ik doe een beetje product in een klein bakje en verdun het, op aanraden van de therapeute met een beetje water. Het product ruikt scherp/bijtend, ziet er bruin, beetje paarsig uit en is vrij compact. Ik breng het vervolgens met een kwast aan. Mij werd aangeraden om het masker 15 minuten te laten zitten, maar dat is een beetje te veel van het goede. 10 Minuten is mijn max.. Het goedje prikt, brandt en trekt, maar dit activeert de doorbloeding. Na 10 minuten verwijder ik het met een washandje met lauw water. Zonder nachtcrème, maar met een rood en wat prikkelend gezicht duik ik mijn bedje in.

Is mijn huid dit heftige goedje waard? JA! De volgende ochtend sta je op met een glad en strak gezicht. De huid ziet er prachtig uit! Lekkere vette crème er overheen en natúúrlijk een goede SPF.. Alsof je een “behandeling” hebt ondergaan, zo mooi is het resultaat.”

Bij o.a. Coresa Nederland is dit masker te bestellen.

Yvonne:

sensai face fresh blotting paperSensai Face Fresh blotting paper

Tijdens een dag werken wil je niet gaan glimmen. De oplossing vind ik de blotting papers van Sensai. Je dept met de doekjes de huid op de plekken waar het het meest glimt, dit is meestal je voorhoofd, kin en neus.

Mijn huid is dan mat, maar voelt zeker niet droog aan. Het verwijdert overmatige talg en transpiratie op je gezicht. Alles wordt geabsorbeerd door de doekjes. Een voordeel is ook dat je op deze manier niet telkens hoeft bij te poederen. En omdat je dept voorkom je ook dat je je foundation eraf haalt. Als je regelmatig op de dag ‘blot’ kan het zijn dat je 1x je foundation je moet bijwerken, je poedert even bij. Kleine doekjes, makkelijk voor in je handtas.

Shop Sensai blotting papers hier online met korting.

Rona:

Collistar Magnifica Repairing Dermal Filler Face Treatment

“Doordat ik al een tijd ziek ben ziet ook mijn huid er ‘ziek’ uit. Die heeft duidelijke behoefte aan een boost, want van dit hoofd word ik nog sipper dan ik al ben. Ik grijp naar de Magnifica-lijn van Collistar, omdat een eerdere kennismaking me goed is bevallen. Ik schreef daarover deze review. Mijn favoriet deze maand is Collistar Magnifica Repairing Dermal Filler Face Treatment.

8015150244008_500x500De Magnifica lijn is eigenlijk voor de 70+ huid, maar kan ook ingezet worden als intensieve kuur. Hyaluronzuur microsferen verminderen rimpels en Pulpactyl® stimuleert het zwellen van de vetcellen waardoor er een rimpelvullend effect ontstaat. Daarnaast zorgt een peptidecomplex voor een compactere en elastischer huid.

Het is een dikke crème die toch makkelijk opgenomen wordt. Doordat het iets smelt smeert het makkelijk uit. Het huidgevoel is prettig, voedend en de huid voelt iets steviger aan maar het beste is dat het er bijna direct ook voller uitziet. En wonderlijk dat deze ‘zware’ crème toch niet het door mij zo gevreesde glimhoofd veroorzaakt, 1 x afpoederen is voldoende. Dit is precies wat ik in deze periode nodig heb.”

Je koopt deze crème hier.

 Rituals_Brightening_Face_ExfoliatorTessa:

Rituals Brightening Face Exfoliator

“Naast de dagelijkse reiniging en verzorging van mijn gezicht scrub ik ook wekelijks. De Rituals Brightening Face Exfoliator is erg prettig in gebruik. De scrub heeft een fijne korrel die zacht is voor je huid. Ik breng de scrub met ronddraaiende bewegingen aan op een vochtige huid en spoel het daarna af met lauw water. Mijn gezicht voelt zacht aan maar ik heb nog wel een crème nodig. Ik gebruik de scrub één keer per week. De geur is zoals alle andere geuren van Rituals; heerlijk. Het product bevat lotusbloemextract dat beschermt tegen vervuiling en het moringa extract reguleert de vochtbalans en verzorgt je huid. Een echte verwennerij dus om deze scrub te gebruiken.”

Je koopt hem hier .

Arnica druppelsCorine:

A. Vogel Arnica D6

“Mijn maandfavoriet van februari is waarschijnlijk enigszins onwaarschijnlijk… Ditmaal geen crème of make-up, maar druppels. Toen ik begin februari gaatjes liet schieten in mijn oren (het is eigenlijk te gek voor woorden, maar ik heb het jarenlang niet gedurfd), kreeg ik van een collega de tip om een paar dagen van te voren te beginnen met het innemen van A.Vogel Arnica druppels en daarna nog een weekje door te gaan. Dit zou helpen om het ‘wondje’ in mijn oren sneller te laten genezen. En inderdaad, ik heb nergens last van gehad. Zelfs niet van de gloeiende ‘toeteroren’ vlak na het schieten waar iedereen het over heeft, of gevoeligheid bij het ronddraaien van de zweerknopjes. Arnica is ook heel geschikt om op een wondje te smeren. Het geneest hierdoor stukken sneller. Een aanrader om het hele jaar door in huis te hebben.”

Je koopt hier de druppels online.

collistar-lipglossKim:

Collistar Kartell lipgloss

“Deze lipgloss uit de nieuwe lentecollectie van Collistar is werkelijk te waanzinnig voor woorden; ultieme glans, zachtroze nude gloed, heerlijke volle lippen, plakt niet, blijft redelijk lang zitten en zonder smaakje.

De gloss is wat transparant met een roze gloed, maar heel chique en subtiel. Brengt soepel aan met een handige applicator, zonder strepen. Wil je vollere lippen met glans over je lippenstift, breng deze er gerust overheen aan, wat een geweldig resultaat. Ik kan niet anders zeggen dan dat dit de mooiste transparante lipgloss is die ik ooit heb gehad. Het feit dat deze niet plakt is voor mij al heel veel waard, want als er iets is wat ik buitengewoon vies vind (en mijn man ook) is plakkende lipgloss. Dit is de absolute must-have voor je make-up tasje!”

Hier koop je alle lipglosses van Collistar.

Meer weten over Gezicht?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Over deze schrijver

Het BeautyJournaal-team

Het BeautyJournaal-team

Het BeautyJournaal redactieteam schrijft artikelen voor BeautyJournaal.nl. Het gaat om artikelen die niet per se door hen op persoonlijke titel gemaakt worden.

13 reacties

 • Gerti, bedankt voor de supertip! Ik heb zaterdag, in Duitsland, een dipeyeliner kleur kobaltblauw gekocht van Art Deco omdat ik deze week nog niet naar huis ga. Vanmorgen aan het makeuppen geslagen met een prima resultaat! Met een dipeyeliner kun je, zónder leesbril, heel makkelijk tussen je wimperhaartjes stippen. Het maakt niet uit hoe ver je er boven kleurt. Als je klaar bent neem je een wattenstaafje en wrijf je boven de wimperrand de overtollige eyeliner weg. Zo ook op de natte lijn. Een heel mooi, subtiel lijntje is het resultaat. Gelukkig heb ik thuis nog meer dipeyeliners:-) Ik denk , in mijn geval, dat dit zonder leesbril beter opbrengt dan een potlood.

 • Heerlijke producten weer. Monique, Yvonne, ook ik heb extreem last van statisch haar. Volgens mij is de sfeer ‘gewoon’ meer geladen. Ik heb het ook met bepaalde kleding; alsof ik een pluizenmagneet ben. Grr. Arnica is geweldig ook om te smeren bij stoten en/of vallen, heb het altijd in huis.

 • ik heb ook zo’n kwastje en een steentje van laura mercier om dat lijntje trekken. je moet dat steentje nattig maken, dan krijg je dus een vloeibare eyeliner. het werkt wel erg mooi vind ik. maar ik vergeet het altijd weer. bovendien vind ik het nat maken van steentjes niet zo fijn eigenlijk.dan is een eyeliner stift toch sneller gepakt om het te doen.

 • Vanmorgen mijn ogen op “jouw” manier gedaan, Gerti. Écht mooi resultaat! Helaas is het Inglot potlood wat zacht waardoor de punt plat wordt en er wat kruimels tussen de wimpers blijven zitten maar deze kon ik makkelijk verwijderen. Voordeel van Inglot is weer, dat het niet aanslaat op mijn lenzen. Zondag ben ik thuis, dan ga ik mijn Laura M. gebruiken:-)) Leuke tip, thanks!

 • Gerti, dan heb ik dat goed gezien dat het van onder opgezet is:-)) Prachtig! Zo mooi dun! Wist níet, dat dit óok met een potlood kon. Ik denk dat het met een Laura Mercierpotlood of een Urban Decay ook prima zal gaan. Die zijn zo fijn in gebruik! Ik heb ze niet bij me, zit in Limburg, maar heb wel een Inglot bij me. Ik ga er morgen even voor zitten. Bedankt voor het filmpje Gerti:-)) Leuke tip!

 • Ja, ik teken een lijntje aan de onderkant van mijn ooglid tegen de wimperrand aan. Net niet in de waterlijn, maar tussen de wimperhaartjes. Tightline heet dat. Instructiefilmpje: https://www.youtube.com/watch?v=HHk3KD-PZyE
  In de waterlijn geeft inderdaad snel vuile lenzen, maar je kleurt dan ook je onderste waterlijn omdat je oogleden tegen elkaar komen. Dat wil ik liever niet, maakt de ogen kleiner.

 • Lekkere uiteenlopende maandfavorieten weer, altijd een verrassing. Kim, je kunt de bovenste ‘waterlijn’ van het ooglid ook met potlood doen. Alleen zou ik oppassen met fluidline, omdat dit ook in t oog kan komen. Hij wordt door het traanvocht weer enigzins liquid. Je kunt wel met een goed waterproof oogpotlood het bovenste ooglid doen, dit doen wij vaker als visagisten om meer expressie te geven. Je begint dan in de binnenste ooghoek en trekt hem naar de buitenste terwijl je het ooglid omhoog houdt. Altijd oppassen wanneer je contactlenzen draagt, veel oogpotloden hebben de neiging ‘zacht’ te worden en dan heb je een troebele lens die je weer moet schoonmaken 🙂

 • Tja, gaatjes schieten is wellicht niet een hele zware testcase voor Arnica. Vrienden en kennissen zweren er ook bij voor bijvoorbeeld een ooglidcorrectie of knieoperatie…

 • Haha de favoriet van Corine vind ik briljant. Het helpt echt he, heb het zelf ook diverse keren ingenomen voorafgaand aan ingrepen (iets zwaarder dan gaatjes schieten) en het hielp uiterst goed.
  Anja, dat klopt, de review komt er spoedig aan, ik kon ‘m niet laten ontbreken deze maand in mijn favolijstje! En Gerti, ik ben waarschijnlijk weer een sukkel op dit gebied: maar kun je lijntjes onder je wimpers trekken dan? (dus je bovenste ooglid onder je wimpers?)

 • Kim, de lipgloss staat niet op jouw link? Waarschijnlijk nog te nieuw:-)
  Gerti, wat een prachtig lijntje! Heb je die boven of onder je wimper getekend?
  Monique, ook ik heb afgelopen jaar ook statisch/pluizig haar gehad terwijl we toch geen droge, strenge winter hadden. Ik heb af en toe de Touche Perfection van Kerastase gebruikt. Werkt ook top!

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.