Dit keer o.a. lekkers van Narciso Rodriguez, MAC en Collistar, maar ook dr Vogel, Guhl e.a.

10:20 - 06:12
luistertijd 10:20 - leestijd 06:12

BeautyJournaal testpanel favorieten februari 2015

Monique:

Guhl pluiscontrole spray

Ik weet niet waar het aan ligt, maar ik heb deze winter extreem veel last van statisch haar. Misschien weet ik het wel: mijn haar is weer langer;-). Guhl pluiscontrol & veerkracht blijkt een ideale vriendin te zijn in de strijd er tegen. Ik heb de spray gewoon op mijn bureau staan en gebruik hem eens per dag. Het werkt als een tierelier. Er zit een mix van siliconen en glycerine in + een snuf keratine. Het droogt mijn haar niet uit, en mits ik niet teveel spray, maakt het mijn haar ook niet vettig. Het verzwaart mijn haar sowieso niet, goed te ervaren als je dunnig fijn haar hebt.

Je koopt deze spray hier.

 

 

Tamara:

Pupa Vamp Mascara

Ik draag nooit veel make-up maar foundation en mascara horen gewoon bij mijn dagelijks ritueel. En omdat ik zelden oogschaduw gebruik, mag de mascara bij mij zeker een behoorlijk volume hebben.

Het borsteltje in de vorm van een zandloper is vrij groot waardoor de mascara lekker snel aan te brengen is. Het is een echte drama-look mascara en geen natuurlijke, maar daar kies ik hier ook niet voor.  Fijn voordeel hiervan is dat ik voor overdag al aan 1 laagje voldoende heb! Voor het uitgaan maak ik er twee van. Je hebt dus geen vijf lagen nodig voor een diva-effect – dat scheelt weer tijd. Deze mascara is in meerdere kleuren te koop.

Shop Pupa mascara hier online.

Cindy:

Narciso Eau de parfum

“Het is nog lang geen lente en daarom is mijn favoriet een hele fijne geur die een perfecte combinatie is van warmte, comfort en een vleugje zomer. Narciso van Narciso Rodriguez is een romig zoet en houtig parfum met tropische gardenia als stralend middelpunt.

Gardenia heeft een zoete witte bloemengeur die je vaak tegenkomt in zonnebrandcrèmes, en daardoor heeft deze geur iets zonnigs. De romige kant van de bloem wordt benadrukt door de befaamde Rodriguez-musk, die niet te schoon maar zeker ook niet vies ruikt. Vetiver en ceder zorgen voor een stevige en wat stoerdere basis.

Ik houd normaal gesproken niet zo van zoete parfums, maar Narciso heeft precies de juiste balans. De geur opent nogal heftig en zoet, maar al gauw draagt ze een stuk dichter op de huid en geniet ik van een zachte knuffelige musk met een romig bloemetje. Narciso is een geur die je doet verlangen naar de zomer en je in de tussentijd verwarmt.”

Je koopt dit parfum hier.

Gerti:

MAC Fluidline eye pencil

“Mijn favoriet van februari is MAC fluidline eye pencil. Dit is de potlood variant van de fluidline in een potje. Ik heb inmiddels drie kleuren: Metropolis, Eart Sign en Waterwillow. Een geweldig potlood voor een tightline. Tot dusver lukte me dat nooit met een potlood. De punt was te hard of te zacht. Maar met de fluidline pencil is het een fluitje van een cent. Het potlood is watervast en blijft de hele dag zitten. De kleurverschillen zijn subtiel. Het effect is subliem. Alsof je wimpers millimeters langer zijn. De foto’s spreken voor zich!”

Je koopt hier alle MAC eyeliners.

Boven zonder, onder met MAC fluidline

Anja:

Coresa Rejuvenating Mask

“Zoals bekend ben ik bij de huidtherapeute geweest om mijn pigmentvlekken weg te laten laseren. Prachtig resultaat! Bij deze huidtherapeute kwam ik in aanraking met het Amerikaanse merk Coresa. Ik heb gekocht, het Rejuvenating/facial mask. Een product wat eigenlijk gebruikt wordt bij acné maar wat je ook als peeling op een oudere huid kunt gebruiken. Het bevat een hoge concentratie salicylzuur, wat hét werkende ingrediënt in dit masker is. Verder bevat het melkzuur, benzoic zuur en andere bijtende stoffen. Dus voorzichtigheid is wél geboden!

Het masker kun je puur gebruiken maar ik doe een beetje product in een klein bakje en verdun het, op aanraden van de therapeute met een beetje water. Het product ruikt scherp/bijtend, ziet er bruin, beetje paarsig uit en is vrij compact. Ik breng het vervolgens met een kwast aan. Mij werd aangeraden om het masker 15 minuten te laten zitten, maar dat is een beetje te veel van het goede. 10 Minuten is mijn max.. Het goedje prikt, brandt en trekt, maar dit activeert de doorbloeding. Na 10 minuten verwijder ik het met een washandje met lauw water. Zonder nachtcrème, maar met een rood en wat prikkelend gezicht duik ik mijn bedje in.

Is mijn huid dit heftige goedje waard? JA! De volgende ochtend sta je op met een glad en strak gezicht. De huid ziet er prachtig uit! Lekkere vette crème er overheen en natúúrlijk een goede SPF.. Alsof je een “behandeling” hebt ondergaan, zo mooi is het resultaat.”

Bij o.a. Coresa Nederland is dit masker te bestellen.

Yvonne:

Sensai Face Fresh blotting paper

Tijdens een dag werken wil je niet gaan glimmen. De oplossing vind ik de blotting papers van Sensai. Je dept met de doekjes de huid op de plekken waar het het meest glimt, dit is meestal je voorhoofd, kin en neus.

Mijn huid is dan mat, maar voelt zeker niet droog aan. Het verwijdert overmatige talg en transpiratie op je gezicht. Alles wordt geabsorbeerd door de doekjes. Een voordeel is ook dat je op deze manier niet telkens hoeft bij te poederen. En omdat je dept voorkom je ook dat je je foundation eraf haalt. Als je regelmatig op de dag ‘blot’ kan het zijn dat je 1x je foundation je moet bijwerken, je poedert even bij. Kleine doekjes, makkelijk voor in je handtas.

Shop Sensai blotting papers hier online met korting.

Rona:

Collistar Magnifica Repairing Dermal Filler Face Treatment

“Doordat ik al een tijd ziek ben ziet ook mijn huid er ‘ziek’ uit. Die heeft duidelijke behoefte aan een boost, want van dit hoofd word ik nog sipper dan ik al ben. Ik grijp naar de Magnifica-lijn van Collistar, omdat een eerdere kennismaking me goed is bevallen. Ik schreef daarover deze review. Mijn favoriet deze maand is Collistar Magnifica Repairing Dermal Filler Face Treatment.

De Magnifica lijn is eigenlijk voor de 70+ huid, maar kan ook ingezet worden als intensieve kuur. Hyaluronzuur microsferen verminderen rimpels en Pulpactyl® stimuleert het zwellen van de vetcellen waardoor er een rimpelvullend effect ontstaat. Daarnaast zorgt een peptidecomplex voor een compactere en elastischer huid.

Het is een dikke crème die toch makkelijk opgenomen wordt. Doordat het iets smelt smeert het makkelijk uit. Het huidgevoel is prettig, voedend en de huid voelt iets steviger aan maar het beste is dat het er bijna direct ook voller uitziet. En wonderlijk dat deze ‘zware’ crème toch niet het door mij zo gevreesde glimhoofd veroorzaakt, 1 x afpoederen is voldoende. Dit is precies wat ik in deze periode nodig heb.”

Je koopt deze crème hier.

  Tessa:

Rituals Brightening Face Exfoliator

“Naast de dagelijkse reiniging en verzorging van mijn gezicht scrub ik ook wekelijks. De Rituals Brightening Face Exfoliator is erg prettig in gebruik. De scrub heeft een fijne korrel die zacht is voor je huid. Ik breng de scrub met ronddraaiende bewegingen aan op een vochtige huid en spoel het daarna af met lauw water. Mijn gezicht voelt zacht aan maar ik heb nog wel een crème nodig. Ik gebruik de scrub één keer per week. De geur is zoals alle andere geuren van Rituals; heerlijk. Het product bevat lotusbloemextract dat beschermt tegen vervuiling en het moringa extract reguleert de vochtbalans en verzorgt je huid. Een echte verwennerij dus om deze scrub te gebruiken.”

Je koopt hem hier .

Corine:

A. Vogel Arnica D6

“Mijn maandfavoriet van februari is waarschijnlijk enigszins onwaarschijnlijk… Ditmaal geen crème of make-up, maar druppels. Toen ik begin februari gaatjes liet schieten in mijn oren (het is eigenlijk te gek voor woorden, maar ik heb het jarenlang niet gedurfd), kreeg ik van een collega de tip om een paar dagen van te voren te beginnen met het innemen van A.Vogel Arnica druppels en daarna nog een weekje door te gaan. Dit zou helpen om het ‘wondje’ in mijn oren sneller te laten genezen. En inderdaad, ik heb nergens last van gehad. Zelfs niet van de gloeiende ’toeteroren’ vlak na het schieten waar iedereen het over heeft, of gevoeligheid bij het ronddraaien van de zweerknopjes. Arnica is ook heel geschikt om op een wondje te smeren. Het geneest hierdoor stukken sneller. Een aanrader om het hele jaar door in huis te hebben.”

Je koopt hier de druppels online.

Kim:

Collistar Kartell lipgloss

“Deze lipgloss uit de nieuwe lentecollectie van Collistar is werkelijk te waanzinnig voor woorden; ultieme glans, zachtroze nude gloed, heerlijke volle lippen, plakt niet, blijft redelijk lang zitten en zonder smaakje.

De gloss is wat transparant met een roze gloed, maar heel chique en subtiel. Brengt soepel aan met een handige applicator, zonder strepen. Wil je vollere lippen met glans over je lippenstift, breng deze er gerust overheen aan, wat een geweldig resultaat. Ik kan niet anders zeggen dan dat dit de mooiste transparante lipgloss is die ik ooit heb gehad. Het feit dat deze niet plakt is voor mij al heel veel waard, want als er iets is wat ik buitengewoon vies vind (en mijn man ook) is plakkende lipgloss. Dit is de absolute must-have voor je make-up tasje!”

Hier koop je alle lipglosses van Collistar.

Lees ook