Heerlijke producten van MAC, Clarins, Make-up Studio, Clinique, Susan Posnick, Armani en Bioderma.

07:41 - 04:36
luistertijd 07:41 - leestijd 04:36

Wat zijn de favoriete foundations, BB’s of poeders van BeautyJournaal’s testpanel? Ze vertellen je welke zij het allerfijnst vinden en waarom.

Sabine:bioderma-sensibio-crealine-ar-anti-roodheid-creme-gevoelige-huid-40ml

Mijn favoriet is een BB crème die ik ontdekt heb in Frankrijk: Bioderma Sensibio (Créaline) AR BB creme. Deze BB cream heeft een SPF 30 en is geschikt voor de gevoelige huid met lichte couperose. Het hydrateert en zorgt ervoor dat de roodheid (waar een couperose huid door wordt gekenmerkt) wordt gecamoufleerd. Deze crème doet wat hij belooft. Ik hoef mijn rode vlekken niet meer te camoufleren. Ook is dit de eerste BB cream die ik direct na een serum kan aanbrengen. Geen van de BB crèmes die ik tot nu toe heb gebruikt, is daarvoor hydraterend genoeg.

Je koopt dit product hier.

Monique:

makeup studio shape boxenMijn favoriete teintverfraaier op dit moment is de geweldige shapebox van Make-up Studio in de kleur Light (er is ook een dark, en deze kits zijn er ook in creme-vorm). Met deze echt prachtige ragfijne poeders kun je heerlijk shapen maar ook gewoon je teint egaliseren en opfleuren. Ik gebruik de wat donkerder tinten voor het shapen en de lichte tinten voor hightlights en een overall egale huidkleur. Voor dat laatste is vooral de banaan-gele kleur geliefd. De poeders versmelten prachtig met mijn huid en de blijven de hele dag goed zitten. Ik vind dit momenteel prettiger dan vloeibare foundation. Ook omdat je shapen en egaliseren en kleur geven ineen kan doen met het zelfde product.

Je shopt dit product hier.

Clarins-Cera-BB_Skin_Perfecting_Cream_SPF_25Kim:

Ik gebruik geen foundation, maar wel een heerlijke BB crème. Dit was tevens mijn favoriete product van het jaar 2014: de Clarins BB Skin Perfecting Cream SPF25. Deze crème is deels make-up en deels huidverzorging. De BB egaliseert bijzonder goed, bijna tegen een foundationdekking aan, maar met een heel mooie verzorging en een zonfactor. Deze cream blijft de hele dag mooi zitten. Ik heb zelf een normale tot ietwat rode huidskleur en nr.01 Light haalt het rode uit mijn huid en dekt heel natuurlijk. Voor een accent op je jukbeenderen heb ik zelf nog nr. 02, een iets donkerdere tint.

Je koopt deze BB hier.

8115697_fpxRona:

Mijn favoriete foundation is deze van Clinique: de Pore Refining Solutions Instant Perfecting make-up. Deze foundation maakt deel uit van de lijn Pore Refining Solutions. Hij is niet geschikt voor mijn drogere wangen (te weinig hydraterend), maar uitstekend voor mijn vettere T-zone met grovere huidstructuur. Dit product was tevens mijn favoriete product van het jaar 2013, en dat is dus nog steeds zo. De kleur Nr. 14 Vanilla is echt perfect voor mijn toch wat moeilijke huidtint. Zo perfect dat je niet eens ziet dat hij op de T-zone zit. Behalve dan dat die zone er vele malen beter uitziet. Geweldig. Minder poriën te zien, egaler, absoluut mat en dekkend (genoeg) op de rode plekjes.

Je koopt deze foundation van Clinique hier.

giorgio-armani-maestro-fusion-makeupGerti:

Mijn favoriete foundation op dit moment is Armani Maestro fusion make-up. Dit is een mooie dunne foundation, bijna waterig hoewel er geen water inzit. Hij is gebaseerd op vluchtige siliconen. Het resultaat is een mooie natuurlijke dekking. Een egale teint zonder dat je ziet dat je foundation op hebt. Maestro is buildable. Je kunt meerder laagjes over elkaar aanbrengen, dan wordt de dekking groter, maar de foundation ook iets zichtbaarder. Omdat hij zo dun is, kun je hem snel aanbrengen. Hij verdeelt makkelijk. Zelf breng ik hem met mijn vingers aan, maar bij de Bijenkorf hebben ze hem bij me uitgeprobeerd met een kwast. Dat kan ook.

De finish is licht poederig zonder mat te zijn. Het huidgevoel is heerlijk zacht. Hij komt in een matglazen flesje met pipet. Erg handig omdat de foundation zo dun is. Vijf druppels zijn meer dan genoeg voor mijn hele gezicht. Hij is verkrijgbaar in maar liefst 18 kleuren. Online bij de Bijenkorf hebben ze 12 kleuren. Wellicht dat ze in de winkel meer kleuren hebben. Schroom niet om te vragen. Mijn kleur (5.25) stond niet in de display, maar hadden ze wel.

Je koopt deze foundation hier online.

Anja:

Ik had verschillende kleurmakers in bezit, maar ik heb ze ook mogen testen. Ik heb ze in, bronzers, compacte poedervorm, minerale poeders en crème-uitvoering. Ik gebruik heel erg weinig een bruining, ik heb er niet zoveel mee. Maar het meest natuurlijk en fijnst op mijn gezicht is en blijft minerale foundation. Ik had zelf verschillende kleuren van BareMinerals, Allround Mineral Cosmetics en Mineralissima. Wat daar leuk aan is, is dat je verschillende minerale poeders over elkaar kunt opbrengen. Ik bezit dan ook minerale primer, foundation, blusher en finish. Maar op een gegeven moment ben je wel klaar met al die potjes en dat gekwast. Daarom ben ik groot fan van de minerale foundation van Susan Posnick.

susan-posnick-how-to-makeover-cory-1

Deze foundation zit al in een dispenser met goede kwast. Je kunt het laagje over laagje aanbrengen om een dieper effect te bereiken. Ook makkelijk om de dispenser in je tas mee te nemen. Je kunt er ook navullingen van kopen. En niet geheel onbelangrijk, het bevat SPF26! Het geeft mij in ieder geval geen cakey gevoel en -gezicht en je kunt het zonder problemen aanbrengen over je huidverzorging. Maar nogmaals. Soms loop ik liever “bloot”.

Je koopt dit product hier.clinique-even-better-foundation

Corine:

Mijn favoriete foundation van dit moment is de Even Better Foundation van Clinique. Deze foundation heeft een goede dekking en tegelijkertijd een mooi natuurlijk resultaat, zonder maskereffect. Verder vind ik het fijn dat de foundation SPF bevat en pigmentvlekjes corrigeert. Mijn huid voelt en is hierdoor inderdaad ‘even better’.

Je koopt deze foundation van Clinique hier online.

Bonny:

make-up studio concealerIk vind het mooi om mijn gezicht op te frissen en te egaliseren zonder een foundation te gebruiken. Hiervoor gebruik ik concealer van Make-up Studio en de blot powder van MAC. De concealer camoufleert en egaliseert en de blot powder fixeert perfect zonder dat je er gepoederd uitziet. De concealer breng ik aan met een foundation kwast rondom mijn ogen, in een tint die een fractie lichter is dan mijn huid. (Make-up Studio nr 2). Deze concealer smeert lekker weg, dekt goed en is niet te droog. Eventuele oneffenheden op de rest van mijn gezicht werk ik ook weg met concealer (met een klein penseeltje) in dezelfde kleur als mijn huid (Make-up Studio nr 3).

mac_blot_powderIk heb een aantal tinten concealer van Make-up Studio in mijn make-up bag, dit omdat mijn huid niet elke dag dezelfde kleur heeft, ik meng daarom totdat ik de perfect tint heb gemixt. Na een nacht met weinig slaap werk ik de kringen onder mijn ogen weg door wat orange met nr. 2 te vermengen (het oranje is om het blauw te neutraliseren). Tot slot poeder ik met een grote poederkwast mijn hele gezicht licht af met de blot powder van MAC (Light).

Dit is een subtiele maar perfect basis voor de rest van mijn make-up!

Hier koop je de concealer van Make-up Studio. En hier koop je de blot powder van MAC.

Lees ook