Zouden deze handige doekjes Sabine’s redmiddel zijn tegen Keratosis Pilaris?

04:47 - 02:52
luistertijd 04:47 - leestijd 02:52

sabine1In januari 2013 heb ik voor beautyjournaal de Weightless Body Treatment van Paula’s choice getest. Een fijne bodylotion, maar helaas niet het antwoord op de Keratosis Pilaris (ruwe, rode bultjes) op mijn bovenarmen en benen.

Ik was toen behoorlijk teleurgesteld, omdat het expliciet op de verpakking werd vernoemd en je van een instituut als Paula Begoun, wel wat mag verwachten. Laat ik het zo zeggen. Ik heb als consument een groot vertrouwen in en prettige ervaringen met de producten van Paula’s Choice. Helaas was dit niet het wondermiddel tegen de Keratosis Pilaris.

Maar Paula’s Choice heeft recentelijk een nieuw product tegen Keratosis Pilaris op de markt gebracht: Clinical KP Treatment Cloths. Zouden deze handige doekjes wel het redmiddel zijn tegen Keratosis Pilaris?

De doekjes komen in een handige dispenser (te vergelijken met een verpakking met van die kant-en-klare make-up remover doekjes). Het pakje is hersluitbaar, zodat de doekjes niet uitdrogen. Ook na veel gebruik blijft de plakstrip goed plakken! Heel fijn.

kp-treatment-cloths-paulas-choice

Belofte

De doekjes zijn (aldus de site) effectief bij: puistjes, keratosis pilaris, rode huid. De effectieve ingredienten 8% melkzuur en 2 % salicylzuur worden gecombineerd met verzorgende bestanddelen als het Boerhavia Diffusa Root Extract, wat de eigenschap heeft om een rode geïrriteerde huid rustig te maken. De zuren: Melkzuur en Salicylzuur zouden de hoofdbestanddelen zijn die de puistjes en Keratosis Pilaris aanpakken. In een artikel uit 2011 wordt de toepassing van deze zuren goed uitgelegd. We weten al dat BHA (Salicylzuur) één van de antwoorden is op Keratosis Pilaris.

Melkzuur is perfect voor het verhelderen van de teint en het behandelen van pigmentatie en de droge gedehydrateerde huid.

Salicylzuur (BHA) is heel geschikt voor een acne huid, omdat dit een in vet oplosbaar zuur is. Naast de exfoliërende werking maakt het de talg ook zachter, waardoor het makkelijker uit te drukken is.

Keratosis PIlaris is een ingewikkelde, volstrekt onschuldige huidaandoening, waarbij de haarfollikels verstopt zijn door keratine. Scrubben werkt niet, maar scrubben in combinatie met een zuurbehandeling kan wel helpen. En dan zijn die doekjes niet zo een gek idee. Met het aanbrengen, maak je al een wrijvende beweging en heb je de neiging om wat harder te duwen, dan bij de bodylotion die ik ruim twee jaar geleden heb geprobeerd.

Gebruik

De doekjes zijn even groot als een make-up remover doekje. Ze hebben een lichte (niet onprettige maar chemische) geur en zijn behoorlijk vochtig. Twee maal daags, moet je de geaffecteerde huid

paulas-choice-kp-treatment-review-sabine

behandelen, door het doekje over de bultjes heen te wrijven. In mijn geval heb ik heftige bultjes op de bovenarmen en rode stippen op mijn bovenbenen.

Een maand lang (om de drie dagen) ben ik braaf met de doekjes in de weer. Omdat ik alleen mijn bovenarmen en een bovenbeen aanpak, schuif ik het doekje weer in de verpakking na het ochtendritueel. s ’Avonds is het doekje nog vochtig genoeg om de avondbehandeling met hetzelfde doekje te doen.

Sabine concludeert:

Na een maand zijn mijn bovenarmen zacht en minder geïrriteerd. Ik ervaar duidelijk minder bultjes. Ook zijn de bovenarmen net iets minder rood. Maar weg is het niet. Het is net even wat egaler qua uiterlijk en, vooral qua huidgevoel.

De huid voelt gladder

Helaas verdwijnen de rode stippen op mijn bovenbenen niet; ze zijn alleen minder heftig. Ik denk ook dat dat te maken heeft met het dragen van skinny jeans, waardoor de haren op je bovenbenen met geweld in de haarzakjes heen en weer geduwd worden. Ik zou de test op de bovenbenen eigenlijk graag nog een keer in de zomer willen doen, als je vaker rokjes draagt. Mijn vermoeden is dat het dan wel helpt.

sabine-voor-na-kp-cloths-paulas-choice

Links Sabine’s arm voor de behandeling, rechts haar arm er na.

Kortom: dit is tot nu toe wel het beste antwoord op mijn Keratosis Pilaris. De doekjes zijn handig in gebruik en zorgen voor een zachte, heldere bultjesloze bovenarm! Wat mij betreft zijn de KP Treatment Cloths een blijvertje.

Op de site van Paula’s Choice kan je zowel een sample verpakking kopen van 10 doekjes als een normale verpakking van 60 doekjes. Ik ben al geholpen met de treatment van een maand met de 10 doekjes. Anderhalve maand later, is mijn huid nog steeds zacht.

LET OP: Als je een product gebruikt met BHA moet je wel extra zonnebescherming gebruiken.

Lees ook