Het dwangmatig aan het haar trekken..

01:50 - 01:06
luistertijd 01:50 - leestijd 01:06

De eerste tekenen van trichotillomania presenteren zichzelf dikwijls in de kindertijd. Trichotillomania komt bij kinderen evenveel voor als bij adolescenten en de meeste adolescenten hadden de eerste verschijnselen al in de kinderjaren als daarnaar gevraagd werd.

De pubertijd

Het is niet ongewoon als de kenmerken van Trichotillomania zich manifesteren in de pubertijd. Het waarom daarvan is (nog) niet bekend maar het zal mogelijkerwijs te maken hebben met de hormonale veranderingen rond de pubertijd. Eveneens is er in die periode meestal veel spanning in relatie met sociale druk, veranderingen in en aan het lichaam en het kweken van zelfvertrouwen. Dit alles samen kan lijden tot neurotransmitter veranderingen dat trichotillomania in kinderen kan veroorzaken en de neiging om aan het haar te trekken.

Voor de pubertijd

We zien echter ook veel kinderen, meestal meisjes, die tekenen van trichotillomania tonen ruim voor de pubertijd. Een grote groep met de diagnose Trichotillomania bevindt zich in de leeftijden 7 tot 11 jaar.

Ook nog goed nieuws

Veel kinderen groeien er uit met het ouder worden. Trichotillomania kan een onbewuste drang zijn om aan haren te rukken maar ook expres komt het voor.

Amino acid

In veel Amerikaanse publicaties wordt gesproken over de Amino acid behandeling. In Nederland vindt behandeling plaats met:

Meer informatie over dit onderwerp vind je op deze site www.trich.org of bekijk onderstaande video.

Deze informatie wordt je aangeboden door Hans J.Diks, journalist en oprichter van het haarnieuwsplatform Haarproblemen.

Lees ook:

Lees ook