Ultraluxe, organic skincare

08:52 - 05:19
luistertijd 08:52 - leestijd 05:19

De zoektocht naar de ideale crème lijkt iedere vrouw bezig te houden. Tegelijkertijd beseffen we steeds meer dat de natuur ons alle ingrediënten biedt die we nodig hebben om mooie beautyproducten te maken. Natuurlijk is de trend.

Groen & luxe

Met de introductie van het Zwitserse Vetia Floris lijkt er een einde aan de zoektocht naar kwalitatieve, premium bio-cosmetica te zijn gekomen. Wij willen immers geen compromis sluiten als het om luxe gaat. Een droom die uitkomt?

Geen belastende stoffen

Het grootste orgaan van het menselijk lichaam is de huid. Dat we deze huid dus lekker willen verwennen, staat buiten kijf. Met de ontwikkeling van crèmes, scrubs, lotions, oliën, serums en milks hebben we manieren gevonden om extra mineralen en vitamines van buitenaf toe te voegen, de aanmaak van collageen te stimuleren of juist stoffen die onze huid van buitenaf zijn binnen gedrongen, te verwijderen. Tot zover geen nieuws. Maar wat nog altijd 99% van de vrouwen zich matig tot niet realiseert, is dat wij via die crèmes, scrubs, lotions, oliën, serums en milks eveneens gifstoffen binnenkrijgen, die uiteindelijk een negatief effect op onze gezondheid kunnen hebben. Zo kan onze hormoonhuishouding uit balans raken en kunnen huidproblemen gestimuleerd worden.

Ultra modern en luxueus

De ‘biologische’ trend tracht hier antwoorden op te vinden. Biologisch eten lijkt langzaam meer territorium te winnen. Biologisch smeren loopt daarentegen nog ietwat achter. Toch hoeft dat niet aan de beschikbaarheid te liggen, want in de bio-winkel zijn tegenwoordig voldoende producten verkrijgbaar. Het kan echter niet altijd onze hang naar finesse en kwaliteit bekoren. De fervente bio-smeerster weet hier alles van.

Fijne geur, prettige emulsies, zachte conservering

“Veel biologische producten ruiken vaak niet erg prettig, voelen kleverig aan op de huid, of bevatten ingrediënten die zich van elkaar gaan scheiden,” legt Suzanne Tomann
van SkinCare Solutions, importeur van het merk voor de Benelux, uit. “Premium cosmetica in de reguliere markt vangt deze problemen op door het toevoegen van parfums, siliconen en parabenen voor onderhoud en verbetering van de textuur van de producten. En dat terwijl de natuur zoveel krachtige planten, kruiden en andere producten bevat die ons huidje veel meer goed doen! Dus waarom zouden we nog langer kiezen tussen twee contrasten als die scheidslijn er helemaal niet hoeft te zijn?”

Vetia Floris verenigt het goede van twee werelden

Een terechte vraag. Tot voor kort was er geen aanbod voor de vraag naar een high end, volledig biologische huidverzorgingslijn. Met de introductie van het Zwitserse merk Vetia Floris is er echter een brug geslagen tussen de goede kenmerken van reguliere beautyproducten en de gezonde kenmerken van biologische beautyproducten. Eindelijk. Het ‘genoegen nemen met minder’ lijkt voor de bewuste vrouw niet meer aan de orde. Haar liefde voor een gifvrij en gezond, luxe leven wordt met Vetia Floris nog een stap dichterbij gebracht.

Drie sterren Natrue labelling

Deze bio-cosmetica werd volledig ontwikkeld in Zwitserland met lokale plantenextracten, en heeft dankzij de toevoeging van 95 procent biologische ingrediënten een driesterren NaTrue certificering ontvangen. Hiermee is Vetia Floris – afkomstig van het Latijnse Floris Helvetica – het allereerste cosmeticamerk dat aan alle eisen van premium cosmetica voldoet én aan die van bio-cosmetica.

Edelweiss

De producten werken tweevoudig. Enerzijds vertragen ze het verouderingsproces en anderzijds verzorgen en beschermen ze de huid. Het merk stopt dan ook behoorlijk wat uurtjes in de ontwikkeling van deze producten, waarbij de natuur feitelijk gezien de leiding neemt. Zo bevat de lijn veel extracten uit edelweiss, lelies en magnolia’s, en worden er natuurlijke oliën en boters afkomstig van baobab, babassu, cacao, macadamia, sheaboter, zonnebloem, rosehip en rozenbottel toegevoegd om de huid te voeden en verzachten. De werkstoffen zijn per product verschillend.

Natuurlijk parfum

Enkele belangrijke werkstoffen zijn Skinergium Bio, afkomstig van maca, waarmee fijne lijntjes worden aangepakt, Dermochlorella DG om de structuur van de huid te herstellen, hyaluronzuur en Pentavitin om het vochtgehalte in de huid te optimaliseren en Rovisome HA en Camaderm ter versteviging van de huid. En die geur? Géén synthetische parfum in deze producten. In plaats daarvan worden de vijf crèmes, de twee serums, de ooggel, cleanser, tonic en het masker op natuurlijke wijze gegeurd met vruchtwater uit bio-sinaasappel, bio-citroen of bio-druiven.

 

Prachtig van buiten én van binnen

Puur natuur in een potje dus. Een mooi ontworpen, stijlvol potje wel te verstaan. Iets wat de merkbeleving compleet maakt. Maar is dat garantie voor kwaliteit? Nee. Ook hier geldt: Never judge a book by its cover. De kwaliteit van de producten staat voorop. Daarom werd er een onafhankelijke beoordeling van het totale plaatje gedaan: NaTrue certificering. NaTrue, een Belgische non-profit organisatie, hanteert drie verschillende niveaus in de beoordeling van beautyproducten.

Duurzame productie

Zo krijgt een product dat op natuurlijke basis is gemaakt het eerste niveau, producten op natuurlijke basis met gedeeltelijk biologische ingrediënten zijn niveau 2. Het derde en hoogste niveau wordt behaald wanneer er 95% of meer ingrediënten van biologische afkomst zijn (het zij natuurlijk of dierlijk). Daarnaast wordt er vereist dat de hele productieketen zich aan duurzame normen houdt. Van het kweken van planten tot de verpakking aan toe. Wolfgang Mayer, directeur van het Zwitserse SkinConcept dat Vetia Floris ontwikkelde, zegt hierover: “Het was voor ons cruciaal om deze optie te kiezen, om zo aan onze klanten te laten zien dat het absoluut mogelijk is om luxueuze, hoogwaardige producten te maken die de hoogste waardering van biologische certificering krijgen.”

Minimale chemische bewerking

Een beetje kenner van de productie van cosmetica zal toch nog zo wat vraagtekens hebben. Immers, bepaalde substanties in cosmetica – of ze nou van natuurlijke afkomst zijn of niet – moeten. Hoe dan ook een chemische behandeling ondergaan om geschikt te worden voor de eindproducten als shampoo, crèmes en zeep. NaTrue heeft daar dan ook een strenge regelgeving rondom ontwikkeld. Mechanische processen, zoals het mengen van ingrediënten, is gewoon toegestaan. Ingrediënten die per se chemisch moeten worden behandeld, worden binnen de NaTrue certificering beperkt. Zo mag er in een crème niet meer dan 15 procent van de ingrediënten dergelijke chemische
processen hebben ondergaan. “Een beperking die voor de nodige uitdaging zorgde,” licht Mayer toe. “Maar we gingen die uitdaging graag aan en zijn erin geslaagd!”

Internationale prijzen

Meer dan geslaagd zelfs. Want dankzij het feit dat het merk geen enkel compromis wilde sluiten, heeft Vetia Floris inmiddels de Madame Figaro Beauty Award 2013 en de RedDot Design Award 2012 op haar naam staan. Verder neemt het merk deel aan de Gala Spa Awards van het Duitse Gala magazine, en zijn ze genomineerd voor de Pure Beauty Awards. Inmiddels zijn de producten dan ook in het hele land te verkrijgen bij speciaal geselecteerde, hoogwaardige beautysalons en exclusieve beautywebshops. Daarmee lijkt de cirkel dan ook rond. Eindelijk kunnen velen van ons die zoektocht.

Weetjes over SkinCare Solutions

Producten van Vetia Floris zijn onder meer te koop in de eigen webshop.

WIN! Het een prachtige set bestaande uit een Vetia Floris Sculpting Bodycream en een awardwinning Swisscode Pure Hyaluron serum ter waarde van ruim  € 234,- en ervaar het ultieme gevoel zelf op jouw huid. Ga hier naar de actiepagina.

TIP! Monique testte Vetia Floris dagcreme en serum al eens, dat verslag lees je hier.

 

Lees ook