Ultraluxe skincare in het groene segment

06:34 - 03:56
luistertijd 06:34 - leestijd 03:56

In het kader van onze groene special ben ik de afgelopen tijd ook eens wat dieper in dit segment gedoken. Een van de mooie, meer luxe merken waarmee ik kennismaakte is Vetia Floris uit Zwitserland, voor Nederland gedistribueerd door Suzanne en Ralf Tomann van Skin Care Solutions by Nouvelle Beaute.

Ik had al eens een sample ontvangen van een handcrème. Ik was direct verliefd op de visuele uitstraling van het merk, maar toen ik het sample opende en de geur rook, wow….uniek, fris en poederig tegelijk, subtiel en heel natuurlijk. Nog niet eerder had ik cosmetica geroken met zo’n verfijnde, zachte geur. Etherische oliën van Alpenbloemen als primula’s, lelis, magnolia en heide. En die handcrème? Net zo goddelijk.

Maar nu werd het tijd voor de dagcrème Nourishing Day Cream en het serum Super Radiance Elixir with pure gold.

Claim Nourishing Day Cream:

Er zitten diverse gepatenteerde cocktails van werkzame stoffen in, waaraan claims zijn gekoppeld. Rovisome HA (ingekapseld hyaluronzuur) hydrateert en verstevigt de huid, skinergium bio (gehydrolyseerd wortelextract van Maca, een Peruviaans knolgewas in combinatie met maltodextrine) heeft een herstructurerend effect en minimaliseert fijne lijntjes.

Ronacare tiliroside (een bio flavonoïde) heeft kalmerende eigenschappen, waaronder vermindering van roodheid. De huid oogt jong en stralend, de zachte structuur vergroot het gevoel van luxe en wellbeing. Er zitten tevens soft focus pigmenten in.  Het zijn stuk voor stuk interessante cocktails die individueel ook goed onderzocht zijn op hun werkzaamheid.

De stoffen zijn embedded in een crème van macadamia olie, baobabolie, rozenbottelolie, babassu olie, zonnebloemolie, cacaoboter en sheaboter. Het water in dit product is verkregen uit biologisch geteelde sinaasappelen.

Verpakking:

De crème zit in een chique mosgroene, matglazen pot met goudkleurige kunststof deksel. Het logo met de alpenbloem en de naam is echt op het glas gedrukt, wat de luxe uitstraling verder verhoogt. De crème is zachtgeel, heeft een licht-stevige consistentie en smeert makkelijk over de huid uit.

Samenstelling:

De verrukkelijke bloemig-poederige geur is goed aanwezig, als je van deze geur houdt, wordt het gevoel van verwennerij echt verhoogd. De crème laat een lichte glans achter op de huid. Deze crème is echt geschikt voor een drogere huid of de drogere huiddelen van het gezicht, de hals en het decolleté.

Mijn conclusie:

Ik ben dol op de geur en de voedende eigenschappen van deze crème. Ook de verpakking vind ik prachtig. Er is relatief weinig te vinden in het luxe-plantaardige segment, maar nu is er Vetia Floris! Ik heb weinig last van fijne lijntjes, maar wel van wat roodheid en huidverslapping. De roodheid wordt veroorzaakt door couperose, daarop heeft deze crème bij mij geen specifieke werking. Tegen huidverslapping aan de onderkant van mijn gezicht, is geen enkele crème opgewassen, daar moet het mes aan te pas komen. Ik zou deze crème daarom aanbevelen aan vrouwen die en voor plantaardige verzorging gaan, en voor een ultiem luxe gevoel.  50ml kost € 133,-

***SHOP dit product hier direct online.

Claim Super Radiance Elixir – Pure gold pro-age:

Dit serum bevat de maximale concentratie van de hyaluronzuurcocktail Rovisome HA voor optimale hydratatiekracht. Verder zit hier Gatuline RC in, verkregen uit beukenknoppen, wat de zuurstofopname verhoogt en de huid glad maakt, en bovendien sterke hydraterende eigenschappen heeft. De cocktail Ajidew ZN-100 is een zink-zout dat op de huid een schoon fris gevoel geeft. Tot slot zitten er pure gouddeeltjes in die echt micro fijn zijn gemaakt en de huid een prachtige glans geven. Er zijn oliën van Babassu en Macadamia aan toegevoegd, het water is afkomstig van biologisch geteelde sinaasappelen.

Verpakking:

Dit serum zit in een mosgroene, matglazen flacon met kunststof gouden dop. Net zoals bij de dagcrème zijn ook hier het logo en de teksten op het glas gedrukt. Erg fraai. Het pompje geeft de juiste dosering serum af. Niet te veel en ook niet te weinig. Je kunt niet zien hoeveel serum er nog in zit, maar ik heb wel het gevoel dat dit pompje goed werkt en zoveel mogelijk product op zal halen.

Samenstelling:

Het serum is redelijk dun. Je moet het goed over de huid verdelen en inmasseren zodat het goed intrekt. Het heeft dezelfde heerlijke geur als de crème.

Mijn conclusie:

Je huid voelt onmiddellijk zacht en gehydrateerd aan. Het serum is niet vet. Hier en daar kun je een spikkeltje goud vinden. Lekker laten zitten! Dit serum vind ik echt zalig. Ik ervaar ook een glad huidgevoel, en dat ook nog eens zonder siliconen. Als je huid iets meer gecombineerd is, kun je zo je foundation er overheen doen, of je BB- of CC cream. Maar het liefst ga je voor de full monty – en gebruik je de dagcrème erbij. 50 ml kost € 199,-.

***SHOP dit product hier direct online.

 

PS: luxe wordt hier ook in gewicht gemeten. De glazen verpakkingen zijn zwaar, en niet handig voor op reis. Maar des te mooier staan ze in de badkamer.

Tot slot

Ik ben me er terdege van bewust dat het kostbare producten zijn. Ze worden dan ook niet voor niets in het luxe segment gepositioneerd. De geur en de verpakking dragen daar in grote mate aan bij. De formuleringen zijn mooi en goed doordacht.  Er worden geen keiharde anti-aging claims gemaakt die uitgedrukt worden in cijfers en onderbouwd met klinische testbewijzen. Communicatie van vooral wellbeing staat voorop.

Er wordt wel gebruik gemaakt van cocktails die door gerenommeerde grondstofleveranciers worden gemaakt. Hoewel het biologische keurmerk Natrue niet op de verpakkingen staat, wordt er wel volgende deze strikte richtlijnen gefabriceerd. Het merk is ook op de Natrue-site opgenomen.

In deze lijn vind je ook een nachtcreme, een oogcontourcrème, een lifting eye gel, een moisture elixir, een sculpting bodycream, een cleaner, een tonic mist en een treatment mask.

Als ik nu aan de cleanser en de tonic mist denk, word ik ook heel hebberig!

Lees hier meer nieuws in de Groene Special.

Lees ook