Gedempte pastels, en lekkere gesneden looks in veel laagjes...

03:08 - 01:53
luistertijd 03:08 - leestijd 01:53

mark van westeropMark van Westerop is de topkapper in het BeautyJournaal expertteam, en Hairdresser of the Year 2014 – de meest begeerde prijs dit je als kapper maar kunt winnen.

We vroegen aan Mark wat hij de leukste trends voor deze winter vindt, nou daar komen ze!

 

‘De trends voor deze herfst en winter zijn gedurfd maar draagbaar. Ik zie conventionele ideeën die getart worden en plaats maken voor experimentele veroveringen op het gebied van kleur, vorm en stijl.

Kekke kleuren zijn hot

Fashionable haarkleuren waren van de zomer al een wereldwijde trend. Ik zag toen felle roze tinten, zonnige geel- en koraalrood tinten. Deze herfst/ winter staat juist voor zachtere, gedempte tinten zoals donker violet en oceaan blauw.

Maar ik zie ook prachtige asgrijze tinten die gebruikt worden tegenover natuurlijke heldere kleuren.

Géén gladde hoofdjes meer

Om deze eindresultaten te bereiken werk ik met de nieuwe Wella Professionals Color Touch Instamatic. Deze lijn bevat 7 kleuren die ik onderling ook nog eens kan vermengen zodat alles mogelijk is. En wat de coupes betreft? Géén gladde hoofdjes, maar juist veel lagen, textuur en volume!

Trend 1

trend 1 wella vs mark van westerop winter 2014

Bij deze look staat beweging centraal. De pony geeft de suggestie van zelf geknipt, onschuldig en sebastian texture makerongestructureerd. Het haar zelf is in lagen geknipt met bovenop een korte laag die speels naar eigen smaak omhoog gezet kan worden Gebruik Sebastian Texture Maker (shop hier!) samen met een föhn en styletang voor structuur en speelse plukjes.

 

Trend 2

trend 2 wella vs mark van westerop winter 2014
Getemperd roze en aubergine zijn kleuren die we heel vaak terug gaan zien deze winter. Kies je voor dit soort kleuren, laat het dan alleen in de onderste lagen aanbrengen. De boblijn is nonchalant deze winter. Geen strakke, precies afgemeten lijn maar verschillende lagen zodat de bob speels om het hoofd valt, zonder truttig aan te doen. Kies voor een subtiel kleurenspel met violet en getemperd roze.

Trend 3

trend 3 wella vs mark van westerop
Bij deze look zijn langere lagen gecreëerd die voor een luchtige beweging van het haar zorgen. sebastian texture makerDoor de haaraanzet te touperen wordt volume gecreëerd. Breng textuur in het haar met een zacht blazende, niet te hete föhn en bijvoorbeeld Sebastian Texture Maker (shop hier!). Roze, groene en grijze tinten zijn gebruikt die soepel in elkaar overlopen.

Het fijne van Colour Touch Instamatic is dat het demi-permanent is, dus je wast het er langzaam weer uit. Kun je weer meteen nieuwe kleuren proberen!

Heb jij vragen aan Mark over iets wat je bezig houdt aan (je) haar? Stuur ze ons door via dit contactformulier. Je krijgt altijd persoonlijk antwoord.

Wil je graag een afspraak maken bij de salon van Mark van Westerop? Ga dan hier naar de website.

 

 

Lees ook op beautyJournaal:

Lees ook