Van paardenstaart tot classy draaiknot

01:58 - 01:11
luistertijd 01:58 - leestijd 01:11

Ook als je haast hebt, weinig tijd of gewoon geen zin wil je dat je haar er wel een beetje fatsoenlijk uitzien, toch? BeautyJournaal geeft je 5 snelle, makkelijke tips voor mooie lokken, altijd en overal.

1. Sauna tip

Duik je regelmatig de sauna in? Gebruik de tijd in de sauna om je haar goed te verzorgen.Masseer een conditioner in je haar en doe een douchecap op. De hitte van de sauna helpt de conditioner om goed in je haar door te dringen. Spoel het vervolgens uit.

 

 

2. Half-om-half

Als je dik haar hebt, waardoor het lang duurt voordat het droog is, kan je eens proberen om het ‘half te wassen’ in de gootsteen. De meeste goede vetten bevinden zich op je hoofdhuid, dus als je het ‘half’ wast, was je het vuil dat voor futloos haar zorgt eruit, maar laat je deze vetten intact.

 

 

 

3. Classy look

Heel makkelijk en het geeft je toch net even iets extra’s. Voor deze look heb je twee schuifspeltjes nodig. Je rolt je voorste lok op en zet hem vast met een schuifje. Het tweede schuifje steek je vanaf het uiteinde in de twist.

4. Een volle paardenstaart

Wil je jouw paardenstaart net iets extra’s geven? Gebruik een knipje om je staart voller te laten lijken. Je zet het schuifje gewoon onder je paardenstaart vast. Zorg er wel voor dat hij verstopt blijft zitten…

5. 60 seconde draaiknot

Het ziet er ingewikkeld uit, deze draaiknot, maar het tegendeel is waar. Maak twee hoge paardenstaartjes. Verdeel een paardenstaartje in twee. Draai deze twee delen rond in tegengestelde richting, zodat je een twist krijgt. Doe dit bij beide staartjes. Draai nu de staartjes, ook in tegengestelde richting, zodat je een knot vormt. Zet vast met schuifspeldjes en je bent klaar.

 

 

Lees ook