Littekentjes worden heel verfijnd en zullen nauwelijks zichtbaar zijn.

01:58 - 01:10
luistertijd 01:58 - leestijd 01:10

Onlangs mailde een lezeres ons met de vraag of een lift van de bovenlip ook van binnenuit kan plaatsvinden, zodat je geen littekentjes aan de buitenkant krijgt. Normaliter gebeurt dit wel aan de buitenzijde, met littekentjes langs de rand van de neusgaten.

frank niessen

Plastisch chirug Frank Niessen vertelt het volgende erover:

‘Wanneer je ouder wordt, rekken je weefsels uit door de zwaartekracht, door vermindering van volume en de afname van elasticiteit.Dat gebeurt ook met je bovenlip. Daarom zie je bijvoorbeeld je tanden niet meer wanneer je je mond opendoet. Normaal is dat gemiddeld 3 millimeter.

Uitgerekt weefsel verwijderen

‘Als je dit wilt corrigeren, zul je uitgerekt weefsel moeten verwijderen. Dus huid en een reepje van de kringspier rondom je mond.

Doe je dit van binnenuit de mond en haal je slijmvlies en spier weg, dan corrigeer je het teveel aan huid niet. Dat wordt minder mooi. Want de huid die minder elastisch is geworden zal niet uit zichzelf korter worden.

Hechtingen worden bij een liplift onder de neusrand geplaatst. Na genezing zijn de lijntjes heel fijn en nauwelijks zichtbaar.

Dus is er helaas wel een litteken nodig vlak onder de neus. Doorgaans valt deze niet op, omdat die precies in de schaduw van de plooien ter plaatse valt.

Lees ook:

Waarom een mondhoeklift effectiever is dan fillers

Je kunt ook een smalle bovenlip met een liplift breder maken:

Lees ook