Maxim spint als een poes bij de geur van Moon Bloom tuberoos

03:41 - 02:12
luistertijd 03:41 - leestijd 02:12

Maxim test Moon Bloom van Hiram Green PerfumesIk ben in de ban van tuberoos parfums (en chocoladetaartjes). Tuberoos behoort tot mijn lievelingsbloemen. Ik hou van deze bedwelmende witte bloemengeur met de zoete accenten van tropisch fruit en romige nuancen. Het is ook een moeilijke geur om in balans te brengen.

In contact met mijn innerlijke kat

Bij het juiste tuberoosparfum krijg ik de neiging om mij lang uit te rekken, te gaan spinnen en kopjes te geven. Ik weet niet of ik een kat ben geweest in mijn vorige leven, maar deze bijzondere lichamelijke reactie laat me duidelijk zien hoe hoog mijn waardering is. En bij deze kan ik alvast zeggen, dat Moon Bloom van Hiram Green is goedgekeurd door mijn ‘innerlijke kat’.

All natural and all Dutch

Hiram is de neus achter Moon Bloom. Oorspronkelijk komt hij uit Canada, maar na een poosje in Londen te hebben gewoond, belandt hij uiteindelijk in Gouda (Hollandse vriendin….) waar hij zijn parfumstudio Hiram Green heeft opgericht. De geuren van Hiram Green worden samengesteld uitsluitend uit natuurlijke ingrediënten.

Waarom Tuberoos? “Toen ik de tuberoosabsolue rook, vond ik het ontzettend mooi in zijn pure vorm. Deze schoonheid wil ik graag met anderen delen.” En zo werd zijn eerste parfum Moon Bloom geboren.

Een ode aan de Heerser van de Nachthiram green

Moon Bloom is dus een ode aan tuberoos oftewel ‘de Heerser van de Nacht’. Om haar mooiste bloemige aspecten te benadrukken, is de pure tuberoosabsolue gecombineerd met jasmijn en ylang-ylang en versierd met de lichte accenten van kokos, groen gebladerte, tropische specerijen en harsen.

De geur is verpakt in een klassiek ogende flacon met een pompje, een mooi stukje nostalgie en decadente luxe. Een turquoise lakzegel op elk flesje als een finishing touch van de ambachtelijke kwaliteit.

Elegant en bedwelmend verleidelijk

Op mijn huid wordt Moon Bloom een elegant en verleidelijk parfum waar tuberoos en jasmijn hun narcotische en bedwelmende krachten samenbinden. Waar ylang-ylang met een vleugje vanille voor een heerlijke zoete afronding zorgen en waar een licht kokosaccent de romige nuancen van tuberoos onweerstaanbaar maakt.

Daartegenover ruik ik een vrij karakteristieke, voor een natuurlijke tuberoosabsolue, groene noot. Het komt een beetje wild, gevaarlijk en mysterieus over en zorgt voor een beetje spanning in deze geur. Moon Bloom is veranderlijk en speelt met haar verschillende facetten op mijn huid – het is net alsof het ademt en leeft.

maximMaxim concludeert:

Ik vind dat het Hiram goed is gelukt om de pure schoonheid van de natuurlijke tuberoosabsolue te laten zien. De scherpe facetten van deze kostbare essence zijn op een subtiele manier verzacht en de bedwelmende, zoete en romige aspecten zijn juist versterkt. Hierdoor is deze tuberoos voldoende tam geworden om het als parfum te dragen, maar zonder haar oorspronkelijke vleselijke karakter te verliezen.

Het is een musthave voor liefhebbers van tuberoos. En voor een natuurlijke geur houdt het vrij lang op de huid. De eerste paar uur is het sillage vrij krachtig, daarna wordt het steeds subtieler. Ik blijf de geur zeker 6 tot 8 uur waarnemen. Eerst continu en later meer bij vlagen en dichter op de huid. Op mijn kleding blijft het de volgende dag nog duidelijk aanwezig.

Het is meer een damesgeur, maar ik moet zeggen dat ik het ook op de mannenhuid vrij interessant vind. Te koop bij Annindrya Perfume Lounge.

Klassiekers met tuberoos? Die shop je hier online met korting.

 

Lees ook