Verkort de droogtijd van het haar, beschermt tegen de hitte van de föhn én geeft volume!

03:22 - 02:01
luistertijd 03:22 - leestijd 02:01

Ghita test Redken Pillow Proof Blow Dry Express PrimerVoor deze review testte ik de haarprimer van Redken. Ik ben erg benieuwd, want de  Redken Pillow Proof Blow Dry Express Primer heeft als claim dat het de droogtijd van het haar aanzienlijk verkort. Het beschermt tevens tegen hitte tot 450 graden Celsius, voorkomt haarbreuk en heeft 24 uurs volume garantie zonder zwaar te worden.

Gezegend met een dikke bos haar ben ik reuze benieuwd of dit product in staat is mijn stylingtijd te verkorten. Ik was mijn haar ongeveer drie keer in de week en het zou me veel tijd schelen als het stylen minder lang duurt. Het zal me benieuwen..

Eerste indruk: vet haar!

De eerste keer gaat het al mis. Vermoedelijk heb ik teveel van het product op mijn haar gespoten want na het drogen, wat mijns inziens niets sneller gaat dan normaal, ziet mijn haar er een beetje vettig en slierterig uit. Verlept staartje dan maar. Balen.

Vol goede moed gebruik ik het de volgende keer weer en deze keer spray ik ongeveer de helft in mijn haar. Ach, het is niet zo dof en vettig als de vorige keer maar ik spring nog geen gat in de lucht. Bovendien ruikt het product redelijk neutraal en een tikje chemisch terwijl ik hoopte op zo’n lekker salongeurtje, zoals ik dat van Redken zo gewend ben.

Het lampje gaat branden

Ik snap hier niks van want ik ben altijd erg tevreden met de producten van Redken. Ik laat het flesje dan ook een poosje staan en style mijn haar als vanouds. Op een gegeven moment valt het me op dat het product uit twee componenten bestaat, er komt er één duidelijk bovendrijven in het flesje.

Ik kijk nog eens bij de gebruiksaanwijzing (eerlijkheid gebiedt me te zeggen dat ik die nogal eens met een half oog lees..) en zie dat er duidelijk vermeld staat dat het flesje goed geschud moet worden voor gebruik zodat de ingrediënten zich goed kunnen mengen. Zo dus!

Drie maal is scheepsrecht dus huppakee, daar ga ik nog een keer…

En ja, mijn haar is binnen no time droog, het ziet er gezond uit, heeft een prachtige glans die mijn highlights mooi ophaalt en heel belangrijk; het blijft de hele dag mooi vallen.

GhitaGhita concludeert:

Natuurlijk is het niet te testen of het daadwerkelijk haarbreuk voorkomt en of de primer je haar beschermt tegen de hitte. Dat moet op de langere termijn blijken, maar wat een heerlijk spulletje is het zeg. Dit is de kwaliteit die ik van Redken gewend ben.

Zalig dat het je droogtijd verkort, met name als je dik of veel haar hebt. Niemand heeft trek en tijd om zijn haar een half uur te moeten föhnen ’s ochtends dus dit is ideaal. Klein minpuntje blijft de geur. Echter is het geen nare lucht en vervliegt het als je haar eenmaal gestyled is. Ik hou toch echt van die typische kappersgeurtjes.

Het is Redken vergeven want ik vind dit een heel fijn product dat een absolute aanrader is!

SHOP de Redken producten, en deze Express Primer hier online.

Lees ook