Essie heeft gel lak met een paar onderscheidende voordelen

06:40 - 04:00
luistertijd 06:40 - leestijd 04:00

Was je al fan van de lakjes van Essie? Dan wordt je hier helemaal gelukkig van. Essie lanceert zijn eerste professionele 2-in-1 LED-gelsysteem: essie gel lak.

 

essie gel lak

De formule is zo samengesteld om de nagels na het verwijderen van de kleur optimaal in conditie te houden. Misschien heb je het wel eens ervaren: droge, lelijke nagels na het verwijderen van nagellak. Essie wil dit voorkomen en zich daarmee ook onderscheiden.

foto(1)

Monique’s nagels na een essie•gel manicure

Om uitdroging te voorkomen maakt Essie gebruik van  provitamine B5 om de nagel te versterken, te verzachten en te voeden. Er zit een derivaat in van vitamine E als extra anti oxidatieve verzorging. De stoffen zorgen er ook voor dat het vocht in de nagel beter behouden blijft, aldus Essie.

Essie heeft in haar gellak categorie zo uitgewerkt dat de meest populaire, klassieke tinten verkrijgbaar zijn.

Handig is dat er bij elke gellak kleur ook een gewone lak verkrijgbaar is, om tussendoor je gellakje bij te werken, mocht dat nodig zijn.

Monique ondering onlangs een behandeling met de gellak. Wat vond zij ervan?

‘Ik moet je eerlijk bekennen dat ik nagellak geweldig vindt, maar niet op mijn vingernagels. Mijn probleem is gewoon dat lak er bij mij meestal binnen twee dagen al vanaf chipt, wat ik ook doe. Met gellak had ik al ervaring op mijn teennagels en een keer op mijn vingernagels (van een ander merk). Op mijn vingers ging het net zoals gewone lak al na een paar dagen al chippen. Ik was reuze benieuwd hoe lang Essie zou blijven zitten. Ik had nu een semi transparante roze tint gekozen. Zie de foto. Ik vind het erg mooi.

monique 1Minder dik

Het voordeel van de Essie gellak is dat hij minder dik is, je hebt dus ook niet zo’n dikke plak op je nagels liggen. Ik vind dat namelijk niet mooi. Essie gebruikt een LED lamp om te drogen en deze doet er ook korter over dan de andere lampen in de markt. Deze lamp wordt de laatste paar seconden wel gloeiend heet op je nagels. Dat is even onprettig, je denkt werkelijk dat je vingertoppen verbranden, of dat je nagelplaat ter plekke in vloeibaar keratine oplost, maar ze komen er ongeschonden uit.

Tot mijn verrassing heeft de lak ruim anderhalve week op mijn nagels gezeten. Ik was aangenaam verrast. Omdat ik een uitgroei zag ontstaan, en ook mijn nagels moest bijknippen (ja sorry, ik vijl echt nooit, heb er een bloedhekel aan), waardoor er dus een chip ontstond, kon ik het niet laten om de gellak eraf te peuteren. Ja, ik weet het, het is heel slecht, maar heerlijk om te doen, haha. Vanzelfsprekend heb je daarna een droge nagel, dat is nou eenmaal zo als je het zo er zo aftrekt. In de salon gebruikt men speciale remover, of beter nog: het nageltolletje waarmee het niet alleen mooi verwijderd wordt, maar ook de nagelplaat meteen weer opgepoetst is. Dit kun je overigens niet laten doen als je heel regelmatig de lak laat verwijderen, dan worden de nagels echt te dun.

Overigens: bij een dikkere laag gel heb ik nog veel eerder de neiging om eraan te gaan peuteren omdat ik het op mijn nagel voel zitten, en dat vind ik niet prettig. Hoe dunner de lak kan, hoe fijner.

essie gellak sessie

Ergonomische lamp

Het goede van de led-lamp van Essie is dat hij een verstelbare, afneembare bodem heeft. Dit is handig als je hem over de voeten wilt plaatsen en te maken hebt met een hoge wreef van de voet. Je hoeft je voet op deze manier ook niet in een ongelukkige stand te ‘pointen’ om hem erin te krijgen, want dat vind ik echt onhandig bij de huidige niet-ergonomische lampen.

Kosten en baten afweging

Ik lees online dat vrouwen zich afvragen of een gellak wel loont op vingernagels omdat het hoe dan ook na een of twee weken er weer af gaat, of eraf moet. Daarvoor tel je wel tussen de 25 en 40 euro neer, en moet je natuurlijk tijd uit trekken om naar de salon te gaan. Heb je dat ervoor over? Essie heeft daar overigens wel een slimme oplossing voor gevonden: je kan bij de gewone lak collectie altijd een kleur vinden waarom je je gellak nog even een tijdje kunt oppimpen. Het is jammer dat ik zo’n kleur niet mee kreeg, dan had ik dat kunnen uitproberen.

Verder kan ik me voorstellen dat vrouwen die het salonbezoek en de kosten een obstakel vinden, gellak sets voor thuisgebruik kopen. Zeer populair zijn nu de sets van Sensationail (lees review en shop met korting) en van Alessandro Striplac (lees review en shop meteen). Ook bij discountmerken bij Kruidvat vind je nu sets.

Voor mij persoonlijk geldt dat ik nagellak en het opdoen ervan niet als een functionaliteit beschouw maar als een verwenmomentje voor mezelf: en dat laat ik graag door een ander doen – de expert.

Group_Shot

 

Essie gel lak is in Nederland nu bij zo’n 100 salons te krijgen. De eerste echte Essie counter vind je bij V & D Leiden. Hier vind je in ieder geval een aantal adressen:

adressen essie gellak

De gewone Essie nagellakken zijn trouwens momenteel stevig in de aanbieding. Je shopt ze hier.

 

Lees ook