Veel minder beschadiging dan met gelnagels

05:24 - 03:14
luistertijd 05:24 - leestijd 03:14

Alessandro-striplac

Alessandro Striplac

Speciaal voor BeautyJournaal testte ik Alessandro Striplac. Op de Beautybeurs afgelopen maart zagen Anja en ik voor het eerst de Striplac van Alessandro. Op deze beurs kocht ik de starterskit.

Gelnagellakjes die uitharden onder een UV- of Led lamp zie je veel bij de grote nagellakmerken.  Alessandro Striplac onderscheid zich doordat je deze lak niet af hoeft te weken in een acetonbadje. Je kunt de nagellak simpel van je nagels verwijderen.

Claim:

Houdt lang tot wel tien dagen, bladdert niet af en kan zonder aceton of remover van de nagel getrokken worden. Wanneer de Striplac wordt losgetrokken, is de natuurlijke nagel daaronder gezond en onbeschadigd. Zo worden de nagels ook beschermd en verstevigd. De Striplac vervangt geen nagelmodellage of een permanente UV-manicure. Let wel: Striplac is geen folie, maar echt een nagellak.

Gebruik:

Voor gebruik de nagel met bijgeleverde nagelvijl lichtjes vijlen. Daarna met de speciale bokkenpoot de nagelranden losmaken en eventuele velletjes verwijderen. Dan met de bijgeleverde reinigingspads de nagels vetvrij maken. Hierna breng je de eerste basecoat laag aan, laat je het 60 seconden uitharden onder een LED-Lamp, gevolgd door de gekleurde nagellak. Hard deze weer 60 seconden uit en je sluit af met de topcoat die je ook 60 seconden laat uitharden. Neem de nagels erna af met de reinigingspad.

INCI:

ALIPH. POLYESTER URETHANE ACRYLATE, HEMA, ETHYL ACETATE, BUTYL ACETATE, ETHYL(2,4,6-TRIMETHYLBENZOYL)PHOSPHINATE, NITROCELLULOSE, SILICA DIMETHYL SILYLATE, ACETYL TRIBUTYL CITRATE, ISOPROPYL ALCOHOL, ACRYLATES COPOLYMER, BHT [may contain (+/-): CI 15850 (Red7), CI 15880 (Red34), CI 16035 (Red40), CI 42090 (Blue1), CI 45380 (Red21), CI 47005 (Yellow10), CI 60725 (Violet2), Mica, CI 77289 (Chromium Hydroxide Green), CI 77489 (Iron Oxides), CI 77491 (Iron Oxides), CI 77499 (Iron Oxides), CI 77742 (Manganese Violet), CI 77891 (Titanium Dioxide)]. Verder staat er dat Striplac voldoet aan de veiligheidseisen van de Europese Cosmeticaverordening voor het gebruik van consumenten.

kleuren-striplacAan de slag met de Starter Kit

De starterset van Striplac bevat alle producten die je voor het lakken nodig hebt. Je kunt kiezen uit 24 trendy Striplac kleuren keuze uit 8 ml €16,95. De kit bestaat uit:

Ervaring:

Voor dit systeem is het toch wel handig als je een geoefende ‘nagellakker’ bent, want je moet de lagen heel precies en zeer dun aanbrengen. En dat is net iets wat ik lastig vind omdat de lak vrij stroperig is en het kwastje breed. Wanneer je toch iets rond de huid aanraakt, kun je dit met de correctiestift corrigeren voordat je het uithardt onder de lamp (deze stift moet je wel apart kopen). Doe je dit niet dan zal de lak niet goed aansluiten op de nagel en laat het eerder los.

kleuren-striplac

Ik kan niet zeggen dat ik alle kleuren even mooi vind en de kleuren wijken enigszins af van het etiket. Maar de Sweet Blackberry is een fris kleurtje. Ik mis een beetje trendy kleuren als groen en blauw. Ik breng twee keer de gekleurde lak aan, want ik vond de dekking na één keer niet genoeg. Ik krijg toch wel een ‘zwaar’ gevoel op mijn nagels; een keer een basecoat, tweemaal een kleurlak en eenmaal een topcoat. Heavy spul hoor!

nagels bernaIk blijf aan mijn nagels pulken..

Je kan de nagellak tien dagen laten zitten, maar dat werkt bij mij dus niet; na dag vier begin ik aan de nagellak te pulken en voordat ik weet zijn al mijn nagels weer blanco. Mijn natuurlijke nagels zien er redelijk uit.

Een week later geef ik ze een ander kleurtje. Wat me opvalt, is de mooie glans en deze blijft alle dagen prachtig. Wat ook echt een voordeel is, is dat mijn nagels direct droog zijn. Ik kon zo weer met m’n handen wapperen.

Mijn zus heeft de lak wel tien dagen laten zitten en de lak glansde nog steeds. Na de peel-off waren haar nagels toch wel beschadigd. Ik had mijn teennagels voorzien van de Striplac, (ja, teennagels kunnen dus ook onder de bijgeleverde LED-lamp) en deze kon ik wel langer laten zitten. Maar toen ik de lak verwijderde, zag ik ook aantal witte stipjes op mijn nagels. De belofte dat je nagels dus onbeschadigd blijven, gaat niet altijd op.

bernaBerna concludeert:

Ik vind het een prachtig systeem, waarmee je thuis hele mooie verzorgde nagels creëert. Nadeel kan zijn dat wanneer je de Striplac tien dagen laat zitten dat je eigen nagels toch enigszins beschadigen. Maar na een aantal dagen rust en goed verzorgen (oliebadje) zien ze er weer goed uit. Wanneer je met de bijgeleverde vijl je nagels goed voorbehandelt, kunnen de droogteplekjes minder zijn. In vergelijking tot gelnagels is de beschadiging minimaal.

Tip: Alessandro organiseert zogenaamde Striplac avonden. Wanneer je interesse hebt, informeer eens bij een Alessandro nailstudio bij jou in de buurt of zij zo’n party geven. Gezellig bij je thuis met een aantal vriendinnen. Hartstikke leuk voor de decembermaand!

Lees ook